noxman píše:Podobnou negativni zkusenost s hlucnosti mam take. ....
Úplně stejná zkušenost, jen jiné modely. Na Studiu 1537 když se roztočí větrák, znamená to fakt velkou zátěž. Na L702x větrák fénuje i po čerstvém bootu, když nejsou spuštěné žádné programy. Nedovedu si moc představit běžnou práci s plnou lištou spuštěných programů, v editoru spousta otevřených souborů, v prohlížeči hromada aktivních tabů s náročnými javascripty. Studio se při takové práci jen mírně zahřívá a zvládne se odvětrat pasivně přes klávesnici a větráček uvnitř jen vzduch mírně posunuje.
gajdek píše:Ve specifikaci je uvedeno Display : 17.3in Full HD WLED AG (1920x1080), tedy matný, pro krásně hladké bílé barvy a ostré písmo není asi jiná možnost než 3D.
Zkoumat podrobnou specifikaci a překládat si tamější kódy do srozumitelné řeči mě nenapadlo, spolehl jsem se na kvalitu popisku CZC

Tzn. kvalitní obraz pouze s 3D brýlemi? V manuálu k ntb je postup, jak vypnout/zapnout 3D zobrazení, ale tyto volby mi na uvedených místech chybí. Z toho jsem odvozoval, že displej 3D není. Som z toho volaký zmetěný
gajdek píše:Hlučnost má přímou souvislost se stále aktivní grafickou kartou. Pokud máte model s technologií NVIDIA Optimus, pak stačí určit preferenci Intel HD 3000 a získáte minimálně tišší provoz.
Zkoušel jsem nějaký benchmark a jako aktivní se hlásil právě Intel. Musel jsem explicitně určit, že se má u benchmarku spouštět grafika. Na anglických fórech jsem se dočetl, že někomu pomohl upgrade biosu (někomu ne), ale u notesu, který nejspíš budu vracet (kvůli displeji, pokud 3D nepůjde vypnout), se nechci moc pouštět do takových zásahů.
--------------------------------
EDIT ex-post: Právě mi přišel email od CZC, přezkoumali notebooky, které dodávají a zjistili rozpor v popisu. Displej tedy matný má být, avšak ne 3D. Tak fakt nevím. Po víkendu by se mi sem na to měl přijet podívat známý technik od DELLu, snad něco poradí.