K té síti... napadá mě - protože ti to dělá jen tato síť - nějak špatně nastavený profil firewallu (tj. detekuje tuhle konkrétní síť a zablokuje net - pokud je tomu tak, stačilo by vyresetovat nastavení toho firewallu). Napadá mě pár otázek, které by mohly pomoct vypátrat příčinu:
- Jaký firewall používáš?
- Co se stane, když firewall na chvíli vypneš - funguje net pak?
- Nefunguje jen procházení webu, nebo i všechno ostatní? (Skype, ICQ, ... nebo zkus ping někam - spusť příkazový řádek (příkaz "cmd" bez uvozovek do vyhledávání ze Startu, odentruješ, otevře se "černé okno"), tam napíšeš třeba "ping 173.194.78.147" opět bez uvozovek, odentruješ a čekáš, co to udělá - jestli to projde nebo připojení vyprší)
- Pokud jen web, zkoušela jsi jiný prohlížeč (Opera, Firefox, Safari, ...)? S jakým výsledkem?
- Ještě bych i navrhla zkontrolovat nastavení připojení - v tom centru sítí a sdílení klikni pravým na to připojení, které má fungovat, zvol Vlastnosti, pak najdi položku "Protokol sítě internet - TCP/IP", vyber ji a klikni na Vlastnosti, a pak zkontroluj, jestli máš správně nastaveny položky pro IP adresu, masku podsítě a výchozí bránu, a taky adresy DNS serverů (často stačí nechat to nastavit automaticky). Pokud si nejsi jistá, jak to má být nastaveno, porovnej nastavení s někým, komu to funguje, popř. ti poradí poskytovatel internetu. Nastaveno to může být špatně buď proto, že se v tom někdo vrtal
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
ale taky vinou nějaké dřívější infekce (některé typy malwaru rády mění nastavení DNS).
edit: opraveno, automaticky mi to přepsalo odkaz... a tudíž rozbilo návod
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)