Příspěvekod Jirrick » 12 bře 2014 17:10
Pokud máš prostředky na M4800 a nevadí ti jeho váha (je citelně těžší než obyčejná 15ka, zvlášť s adaptérem), tak bych do něj šel.
Za ty roky, co řada Precision sdílí podobné šasi na něm vylepšili takové ty drobnosti jako rozložení konektorů, ergonomii otvírání (např. M6400 se např. skoro nedala otevřít jak malé bylo tlačítko co odjišťuje zámky), drží stále stejnou klávesnici (bez úletů typu home/end místo Capslocku). Konektory jsou tam, kde se mi líbí - grafické výstupy, ethernet, napájení jsou vzadu, kde ničemu nezavazí, na každém boku jsou dvě USB (navíc nejsou vepředu, ale spíš v zadní polovině) + napravo ještě DP a nalevo audio.
Co se mi ale líbí nejvíc je dvoukoruhové chlazení (udělané opravdu tak, že jeden větrák je CPU a druhý GPU, rychlosti se mi zdálo, že se regulují nezávisle), zvlášť v době tenkých notebooků, kde je místo chladiče pouze kvištící větráček, tady jsou dva tradiční chladiče s dvěma větráky normální velikosti, díky čemuž notebook dokáže být i v zátěži přijatelně hlučný a bez throttlingu.
Touchpad/trackoint by mohl být lepší, ale zase má všechny tlačítka samostatná, což je v dnešní době skoro až výjimka.
To že má nejméně kompromisů je IMHO vedlejší produkt toho, že základní filozofie a formát/rozložení šasi vychází z 17" Precisionu M6400 z roku 2008, jen ho trochu smrskli a aktualizují v něm vnitřnosti.
Z konkurentů mám dlouhodobé srovnání s HP 8570w a nenapadá mě metrika, ve ketré by HP bylo lepší - je podobně těžké, s jednookruhovým větráním je hlučnejší, má hůř rozmístěné porty, klávesnice nic moc (chicklet, kurozorové šipky jak na netbooku...)
Lenovo X1 Carbon Touch
* Dodržujte prosím
PRAVIDLA tohoto fóra *