Dobrý den, zdravím všechny spokojené majitele laptopu Dell.
Vlastním Dell Latitude D810 s originál paměťmi, v době nákupu dosti drahými, proto původně 1x512 MB, později přidána další 512 koupená přes Dell. (Když si na to vzpomenu, ještě teď krvácím...)
Uvažuji o tom, provést upgrade, záruka NBD 3 roční mi končí někdy v červnu.
Rozšířitelnost lze realizovat dle specifikace výrobce do 2GB.
Nabízí se mi, resp. vyhledal jsem si následující moduly, event. CORSAIR.
1GB SO-DIMM DDR2 533MHz CL4 200pin KINGSTON za 395 event.
2GB SO-DIMM DDR2 533MHz CL4 200pin KINGSTON za 816 korun s DPH.
Realizoval někdo obdobný záměr a jakým způsobem?
Děkuji za odezvy.
Upgrade RAM u Dell Latitude D810
Nuže, zpřesňuji konfiguraci.
Intel Pentium M 740 (1,73GHz), ATI Radeon X300 128MB, 15,4" WSXGA+, 1024MB DDR2 533MHz, 60GB (5400RPM), 8xDVD-RW+/-.
Vliv 2 kanálového zapojení tedy asi nic významného, skoro žádný výkon navíc, nyní jsem četl jeden starší článek. Nicméně šlo mi o snížení nároků na pevný disk a rozšíření kapacity paměti.
Otázka prvotně směřovala, zda nejsou výtky k uvedeným pamětem a zda se může někdo opřít o zkušenost nejlépe k tomuto laptopu. Vliv na zahřívání, 2x1GB vs. 1x2GB, to je už čistě v rovině spekulace, ne? Laptop samotný dost hřeje, což není na škodu v chladných dnech.
Intel Pentium M 740 (1,73GHz), ATI Radeon X300 128MB, 15,4" WSXGA+, 1024MB DDR2 533MHz, 60GB (5400RPM), 8xDVD-RW+/-.
Vliv 2 kanálového zapojení tedy asi nic významného, skoro žádný výkon navíc, nyní jsem četl jeden starší článek. Nicméně šlo mi o snížení nároků na pevný disk a rozšíření kapacity paměti.
Otázka prvotně směřovala, zda nejsou výtky k uvedeným pamětem a zda se může někdo opřít o zkušenost nejlépe k tomuto laptopu. Vliv na zahřívání, 2x1GB vs. 1x2GB, to je už čistě v rovině spekulace, ne? Laptop samotný dost hřeje, což není na škodu v chladných dnech.