Výběr nového Dellu - max. výdrž

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 20 kvě 2008 19:24

tak to mas fajn, dell vychazi v US na krasne penize :)
jj, min.3r. NBD on-site

no, ja nevim, nove je nove...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

The_Gladiator
občas něco napíše

Příspěvekod The_Gladiator » 20 kvě 2008 20:07

OK, půjdem do nového.
A nedá se koupit základní záruka a pak udělat ten "tag transfer"?
Pokud nevíte, zítra brnknu do Dellu - snad mě to řeknou :)

Edit NeoExNET > dodržuj základní pravidla fóra, nekopíruj příspěvek nad Tvým viz. CITACE :arrow: PRAVIDLA, děkuji

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 20 kvě 2008 20:12

nevim, jestli jde udelat tag transfer u nizsi zaruky,...kazdopadne, zaruka NBD je hl. duvod proc jit do dellu, za to se u jinych znacek dost plati, u dellu byva v zakladu, nebo za ne moc velky poplatek. ja treba chtel minimalne 3r NBD, uvazoval jsem i o 4, ale to uz bylo mimo me finance, nebot jsem vybiral notes, ketry budu cele studia tahat sebou, ktery kdyz se neco pokazi , bude rychle opraveny a me se nestane, ze budu bez pocitace.
proste vidina, ze kdyz se neco pokazi, bude to za chvili opravene primo tam, kde jsem, je uzasna.

Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

The_Gladiator
občas něco napíše

Příspěvekod The_Gladiator » 20 kvě 2008 20:26

Teda já v těch zárukách mám hokej - už chápu, jak jsi mě to vysvětlil :)

ALE ... co když vezmu tu úplně základní záruku a přijedu s tím do ČR a něco se pokazí. Jak je to pak se zárukou? Vezmou mě to v ČR do servisu (Vostro)? Nejsem na tom existenčně závislý, takže nepotřebuji opravu hned. Ale bude zadarmo po dobu dvou let nebo to budu muset platit?

Díky za trpělivost :)

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 20 kvě 2008 20:40

to bude nejlepsi tam fakt zavolat, jak to je presne. ale kdysi jsem cetl nekde na strankach, ze mezinarodni az 3 NBD a vyssi, nejsem si dokonce ani jisty, jetli vsechny serie dellu maji mezinarodni zaruku.

The_Gladiator
občas něco napíše

Příspěvekod The_Gladiator » 22 kvě 2008 10:43

Tak novinka pro všechny, co mají zájem o DELL z USA. :)
Včera jsem chatoval s nějakou podporou na Dellu v USA, tam mě řekli, že to koupit nejde vůbec.
Ale dneska jsem volal do ČR a přepojovali si mě od čerta k ďáblu asi pět minut, ale nakonec mě na HW support (Laptop) řekli, že stačí jakákoliv NBD (Next Business Day) záruka, potom vyplnit formulář Tag Transfer při odletu z USA a tím by to mělo být vyřešeno a bezplatný servis bude zajištěn po dobu trvání NBD záruky.

Snad to je pravdivá informace :roll:

Koudy

Příspěvekod Koudy » 23 kvě 2008 11:44

The_Gladiator píše:Tak novinka pro všechny, co mají zájem o DELL z USA. :)
Včera jsem chatoval s nějakou podporou na Dellu v USA, tam mě řekli, že to koupit nejde vůbec.
Ale dneska jsem volal do ČR a přepojovali si mě od čerta k ďáblu asi pět minut, ale nakonec mě na HW support (Laptop) řekli, že stačí jakákoliv NBD (Next Business Day) záruka, potom vyplnit formulář Tag Transfer při odletu z USA a tím by to mělo být vyřešeno a bezplatný servis bude zajištěn po dobu trvání NBD záruky.

Snad to je pravdivá informace :roll:

no moc pravdive mi to nepripada :))..vim ze to co rikaji operatorky a to co rikaji potom technici pri uplatneni NBD je trosku jina informace..kdyz uz planujes nakup ze zahranici..tak bych volil spis eu a zaruku "international warranty"...jinak kazdy ti tu doporucuje D630...ja osobne bych ti doporucil spis Precision M2300
http://www1.euro.dell.com/content/produ ... l=cs&s=pad

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 23 kvě 2008 11:57

pri poziadavke na maximalnu vydrz mi nie je odporucanie M2300 moc jasne. naco mu bude v tomto pripade certifikovana dedikovana grafika?
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

The_Gladiator
občas něco napíše

Příspěvekod The_Gladiator » 23 kvě 2008 12:55

Koudy píše:no moc pravdive mi to nepripada :))..vim ze to co rikaji operatorky a to co rikaji potom technici pri uplatneni NBD je trosku jina informace..kdyz uz planujes nakup ze zahranici..tak bych volil spis eu a zaruku "international warranty"...

Hmmm ... :( Mě totiž připadá, že Dell v tom má takový zmatek, že ani sami neví jak to je. Toto mě sdělil přímo technik, na kterého mě přepojila operátorka.
No ale nakonec to je jednoduché - všechny ty informace jsem sdělil manželce a ona mi to zakázala :D Že prý, když sami neví, tak nepůjdeme do nějaké "mlhy". Koupit si zbytečně 3NBD a pak zjistit, že stačilo 1 rok a nebo naopak nekoupit to a pak utřít doma hubu.
Takže díky všem za rady, asi budeme brát HP. Tam to je trochu průhlednější s těma zárukama.
Tohle téma určitě pomůže ostatním ;) Co se toho M2300 týká, tak to je samozřejmě někde jinde. S dedikovanou grafikou je výdrž a tepelný výkon někde jinde, ale díky ;)

apocalipta
píše často

Příspěvekod apocalipta » 23 kvě 2008 15:11

Zdravím. Nemůžu už dál nečinně přihlížet a taky se vmísím do diskuze. Nebudu ti radit konkrétní typ dellu (ačkoli mám d830 a výdrž jde k 4-5 hodinám normálně), ale nechápu tvůj přístup, zvláště pak poslední příspěvek. "koupit zbytečně 3 roky nbd"??? jsi normální??? to je to proč se kupuje dell, podle tebe je tedy záruka zbytečná? Jestli jde vyloženě jenom o finance, pak dell není správná volba, každý ví že to nikdy nebyla nejlevnější záležitost, není to cena kvůli který by si to lidi kupovali. Jde právě (ne zcela, ale z velké části) o nbd v základu, rychlost a kvalitu servisu, kvalitu zpracování atd... říct že koupíš ZBYTEČNĚ 3 roky, a že proto radši půjdeš do HP mi přijde trochu krátkozraké, a se vší slušností hloupé. Asi píšeš do špatný diskuze ;) Mějte se :)) M.

The_Gladiator
občas něco napíše

Příspěvekod The_Gladiator » 23 kvě 2008 15:31

Chápu, všechno, co jsi řekl o Dellu, je pravda a já s tím souhlasím - já ale na notebooku nejsem závislý, proto by mě stačilo klidně 2 roky "mail-in service". Nevadí mě to někam poslat nebo dovézt a chvíli počkat než to spraví - prostě ne. Naopak třeba auto je pro mě to, co jako Dell - potřebuji, aby bylo "always ready"
Nebudu prostě utrácet rodinný rozpočet na 3NBD. Není to náš jediný PC doma, proto je to z našeho úhlu pohledu zbytečná investice.
Chápu, že někdo si Dell kupuje hlavně kvůli servisu, ale to u mě nebyl hlavní důvod proč jít do Dellu.
Tady v USA sem se prostě nedozvěděl pořádnou odpověď a 3NBD nebudu kupovat, proto nakonec neberu Dell. Cítil jsem povinnost to sem napsat, abych ostatním sdělil, že v tomto threadu končím :)
Zatím zdar ;)

apocalipta
píše často

Příspěvekod apocalipta » 23 kvě 2008 17:22

je-li to tak, potom pro tebe dell není ;) nemyslím to nijak zle, ale bude ti stačit i hp (jsou to dobré ntb) nebo třeba mrkni po IBM. Každej máme priority jinde, a je tomu tak dobře :) přeju šťastnou ruku při výběru a následnou spokojenost :) M.

Zpět na „notebooky DELL“