Ravenek píše:Hlavně si vem spíš menší RAMku a dokup si nové moduly, imho dost ušetříš
dobry cechackovstvi tyjo

volki píše:taky řeším podobný problém. Rád bych vybral výkoného DELLA zřejmě Latitude D830 nebo Precision M4300 nebo M6300.
Ohledně systému jsem rozhodnutý pro 4GB Ram a 32Bit OS. Procesor zřejmě T9300.
Dokupování RAMky extra asi nemá smysl, pokud budu chtít šetřit nesáhnu po DELLu ale po jiné značce.
Externí HDD asi smysl má, spíš ale jako uložiště/zálohy. Tzn. v notebooku nějaký 7200 160GB HDD + časem přikoupit nějaký externí 350 2.5" HDD.
Spíš nejsem uplně rozhodnut zda 17" nebo 15,4" což je asi tím, že jsem taky zatím neměl možnost si 17" osahat.
Rozlišení 1900x1200 má podle mého smysl pouze u 17". Na 15.4" to budou hodně drobky, které zbytečně namáhají oči.
Taky bych rád měl notebook v DOCku což bohužel vylučuje XPS M1530.
Hlavní použití je jako vývojařská mašina, na které bude běžet občas databáze a Adobe Photoshop. Cena není úplně rozhodující ale měla by být opodstatněná.
Pokud máte někdo nějaký názor/tip budu docela rád za podněty .... přeci jen zkušenosti lidí kteří konrétní typ používají se hodí.
sysdab píše:mimchodem proč se nedá XPS dokovat ?
je fakt že pokud má 6300 4,5Kg taky to by se mi tahat nechtělProtože já opravdu notebook přenáším každý den. (právě proto že klasický desktop nemám a ani nechci
Jak jsem to zjištoval já tak na D830 je teď hdoně výhodné SMART VALUE.
Proti tomu je stejně vybavený Precision M4300 cca o 10 000,- nahoře.
Další variantou by bylo chvilku vyčkat na E6500 ale ta bude za začátku stát určitě 60bez DPH
sysdab píše:Počkej ..... to mi zkus vysvětlit. Jak může být výkonově o level/dva vejš než D830 když v něm mám totožné komponenty (tedy samozřejmě kromě grafické karty, která je ale u D830 stejně pro kancelářskou práci naprosto vyhovující).
Chceš tedy naznačit že D830 ve stejné konfiguraci jako M4300 je méně výkonější - tedy není tam "hrubej" výkon bez kompromisu ?
To se mi nějak nezdá, ale rád se nechám poučit ... nemám s tím takové zkušenosti a proto jsem taky tady ...
sysdab píše:Chceš tedy naznačit že D830 ve stejné konfiguraci jako M4300 je méně výkonější - tedy není tam "hrubej" výkon bez kompromisu?
Ghost píše:sysdab píše:Chceš tedy naznačit že D830 ve stejné konfiguraci jako M4300 je méně výkonější - tedy není tam "hrubej" výkon bez kompromisu?
v CAD aplikaciach davaju quadro fx grafiky lepsie vysledky ako nvs grafiky. a najvykonnejsie grafiky (FX 1600M a vyssie) sa davaju do 17" notebookov a 17" latitude nie je. co sa tyka cpu, ram alebo hdd tak je to to iste. o kompromise pri vykone to u notebooku bude ale vzdy (vs desktop). pokial ta graficky vykon nezaujima tak kludne zober latitude.
2_koudy: ako si to myslel s tymi zliatinami u precision? latitude je snad cele z plastu?
sysdab píše:já měl za to že manageři jezdí v superbech![]()
ne vážně ....
nevím podle mne je "hrubej výkon" jen prázdnej pojem ... dle mého názoru nemuže mít stáří a material sasi vliv na výkon notebooku.
nevím co myslíš slitinou, certifikací a IDA technologií
Pokud nebudu brát v potaz grafiku a zvolím stejný procesor, ram, hdd a otestuju to v nějaké kancelářské aplikaci, nebo databázi ... musí být ten výkon přeci naprosto shodný.
neuraž se, ale působí to na mě i vzhledem k tvým soukromým zprávám o nabídce prodeje ...jako že na M4300 máš prostě větší podíl ze zisku nebo je máš skladema D830 se ti vzhledem k PROMO VALUE nevyplatí nabízet
Asi bych pochopil pokud by jsi tím myslel styl .... tedy provedení, vzhled, efekt když ten notebook vytáhneš .... pak pochopím že 3 roky starý design může působit zastarale. Ale pořád to na mne působí z tvé strany spíš jako obchodní pohled na věc
co se týče usb hubu z alzy tak to snad ani nemá cenu komentovat
Každopádně nejlepší asi bude, když to skočím do dell showroomu omrknout (nevíte zda je to reálné ? zda to funguje ? prostě jim zavolám že příští týden přijdu a oni mě nechají si ošahat notebooky ? nebo jak to funguje ?)
Pak dám určitě vědět jak na mě modely působili .... ale co se týče výkonu ve stejné konfiguraci myslím, že to musí být naprosto shodné.
sysdab píše:jj neberu to jako nějakej utok .... jsem rád za názordella jsem vlastně v ruce ještě neměl takže určitě ocením každej názor.
Tomu co jsi napsal naposled už rozumím ... prostě určitej typ ti spadá do určitýho segmentu - vlastně on to dell má asi takhle i vymyšlený.
zkoušel jsem si na DELLU konfigurace booku zhuba s těmito parametry:
T9300, 15,4" rozlišení menší než 1900 x 1200, 4GB Ram, 160 GB 7200 HDD a vychází to zhruba tak že D830 je cca 30 000, M4300 a XPS 1530 za 40 000
Inspirion nemá T9300 ale s 8300 vychází lehce přes 30000.
Takže pokud to shrnu:
D830 - kacelář pro manažery, bez lesklého displaye
M4300 - kancelář a trochu víc výbavy - bytelnější zpracování
XPS 1530 - vybavený i pro domácnost, hry, nemožnost dokovat, moderní design, nemožnost dokovat je vyvážená hodně výstupy HDMI apod.
Inspirion - menší výbava, taky spíš kancelář - ösobně se mi nelíbí design
suma sumárum ... stejný výkon u všech, jde jen o vybavení a styl na jaký se uživatel cíti ......
souhlasíte ?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti