Latitude E

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
Naith
občas něco napíše

Příspěvekod Naith » 25 říj 2008 21:04

Michal27 píše:Ano... Amilo Pi1556. To je taky duvod, proc kupuji bussines model a vsechny leskle multimedialni veci uz odmitam. :D Dokud byl na stole, bylo to ok...Ale jak doslo na cestovani, tak se zacal xxxx. A navic mi vadila hlucnost, kterou jsem nakonec vyresil Zalmanem - to se dokazal uchladit vetsinu casu pasivne..

Vidim, ze tva cesta k Delu, je temer stejna jako moje. Akorat u me byl tim nestastnikem ASUS A6T. Me se ovsem s...al ikdyz byl jen na stole a pod nim take Zalman. Nastesti 3 reklamace to vyresila vracenim penez a nakupem Dellu :) Co se tyce servisu ASUSu tak si nemuzu stezovat. Opravdu se mi v ramci moznosti snazili pomoci.
Dell Precision 4300 - 15,4" WUXGA,T9300, 4GB RAM, FX360, XP Pro, 200GB/7200 HDD

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 26 říj 2008 00:50

Bohuzel kazdy nejdriv musi slapnout vedle. Skoda, ze kdyz pak nekomu radim, vypadam jako xxxxx , i kdyz to myslim dobre a snazim se pomoct.
Ja uz fakt nekoupim nikdy zadny levny multimedialni notas. To jsou vyhozene penize oknem. Ja mam tu smulu, ze mi penize nevratili - bohuzel...
Akorat to cekani je nejake nekonecne. I kdyz ted si za to muzu sam, ze jsem zmenil objednavku - reorder, a jedem novou lhutu. Ale ty lepsi parametry za to stoji. A kdyby mi ten program od Kodaku nejel na X4500, tak bych se picnul. Mam kliku, ze s tim vyjeli ted a rekli mi rovnou, ze potrebuju nVidii,ATI. Doufam, ze nebude o moc hlucnejsi, s tou NVS160. Vydrz je pry lehce pres 4hodiny na 6cell, co je slusne.

Jeste dotaz na zaver. Da se dokoupit ten CoolSlice nekde? Nebo primo od Dellu? Nejake co nejlevnejsi reseni hledam. Uz kvuli tomu nechci menit objednavku. Docela pekne to vypada - na praci v posteli idealni.
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

Wiruss
píše často

Příspěvekod Wiruss » 26 říj 2008 03:10

Jen pár poznatků:
Výdrž v mé konfiguraci, se zapnutou Wifi, stáhlím podsvícením, zapnutým šetřením (konečne DELL dodal i tochu použitelný soft, takže můžete vypnout i mechaniku atd) je někde a aktivním podsvětlením klávesnice (škoda, že to se nedá regulovat, nebo zatím nevím jak, jelikož ve tmě je to skoro až nepříjemné, ale celkově spíše super :-) ) je nějakých 6,25h.

Tichost je lepší než u D řady, větrák se zapíná méně často (ale to je dáno spíše šetřivějším procíkem), ale i naplno vydává menší hluk.

Spojenej konektor esata a USB je příjemnej jen ho je třeba trochu ochodit.

Co je naproto super je napájení, 90W zroj je nádherně plochej isce se kolem něj hůře omotává kabel, ale zabere mnohem méně místa. (zítra je musím zvážit)

Trackpoint j více přesný než u D řady, ale i při zvýšení citlivosti je pomalajší.

Nepříjemné jsem hrany notebooku, které jsou zbytečně příliš ostré.

Reptoduktory mi přijdou o trošku lepší a výkonější (zatím jsem moc nezkoušel)

No v současné době mě už nic moc nenapada, když tak se optejte... Celkově oproti řade D je to krok kupředu :-)

Edit: Ad podsvícení se normálně nastavuje v Dell ControlPoint jen se k tomu člověk musí proklikat, takže už to tak nezáří :-)

entropy
píše často

Příspěvekod entropy » 27 říj 2008 21:05

tak... jak jsem se už chlubila ve svém "vybíracím" vlákně http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=14438 , E5500 už je tady :)

zatím je to nezvyk - trochu jiný zdvih kláves, jiné rozložení: místo entru neustále trefuju ¨¨, místo delete zase ctrl, po letech se zas při psaní musím občas kouknout pod prsty, ale to bude otázka pár dní. trošku ztuha jde toho víc, například DVD mechanice se moc nechtělo, ale srovnávám s Acerem, na kterém je za sedm let všechno vychozené. tužší ovládání není nepříjemné, naopak, zdá se "akorát".

taky je nějaké ticho, větráček si jen tak lehce dýchá. 8) interní mikrofon (o kterém jsem ani nevěděla, že tam je) je nějaký zašuměný, ale to ještě vyzkoumám - dost možná chytá ledničku... :twisted: vestavěné reproduktory - slušné v rámci možností (půjdou tam externí, ale ozkoušet se to musí), překvapivě výkonné, testuju na živáku U2 z Red Rocks, DVD mechanika je po počátečním "rachotu" (který mě docela vyděsil) úplně zticha. ovládání zvuku "extra" tlačítky pro mě taky zatím nebyl standard, příjemně se na to zvyká. na trackpoint taky.

displej (antiglare) - paráda, ambient light sensor je požehnání, pozorovací úhly jsem nečekala zdaleka tak dobré. víko jde malounko víc ztuha, než bych vítala - když chci displej víc otevřít, chce to lehce přidržet druhou rukou tělo notebooku, jinak se chce překlápět dozadu.

software... zdá se že opravdu jenom to, co jsem chtěla, a balast jen ten xp-čkový. xp běhají bez potíží, nápad snad-si-přece-jen-zvyknout-na-visty jsem naštěstí zavrhla hned v zárodku (ano, se sp1 už nejsou snad *tak* špatné, ale však oni časem vymyslí ještě lepší... a dokud mají xp podporu, nemám důvod z nich přecházet). záložní instalačky pro software, drivery a OS na přiložených médiích...

celkově: první dojem hodně dobrý, výkonem i vzhledem - modrý světýlka signalizace neruší, ani ledka lemující konec konektoru napájení. :D nijak zvlášť netopí, jen pod levou rukou vedle touchpadu je povrch mírně teplý (ale fakt si nejsem jistá, jestli je to procák nebo disk, musím prolézt dokumentaci). adaptér hřeje dost, ale: je krásně placatej! 8) takže se vejde snad všude. první zkušenost se zákaznickým servisem: při vyřizování objednávky došlo ke zmatku a dostala jsem jinou wifinu (měla být intel, je dell), ale wifinu posílají a hned za ní pošlou technika, člověk na tel. podpoře příjemnej a informovanej.

takže už jen počkat čtrnáct dní na další výplatu - aby bylo na tašku (už vybráno tady http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=14930 ) a pár různých licencí - pro av/fw je na cestě, office asi oželím, nikon capture asi ne... jaj, to bude ještě peněz. ale jednou za čas by si člověk měl udělat radost ;)

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 27 říj 2008 23:55

hezké první dojmy. Nebyly by nějaké reálné fotky?
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

entropy
píše často

Příspěvekod entropy » 28 říj 2008 01:30

hm... až mě přejde naštvání, že ne a ne rozchodit síťovku (wifi běhala, pak ten slabý signál kdovíodkud zmizel, říkám si fajn, připojím se přes kabel... a ani ťuk), tak jo.

do prkýnka. ovladač je tam nejnovější (verze 10.85, Broadcom NetXtreme 57xx Gigabit Controller) a zkusila jsem i odinstalovat a nainstalovat, bez úspěchu. konflikt to nehlásí. když adaptér nechám odinstalovat, síťovka vesele mrká zeleně, jak ho dám zpět... šlus. už fakt nevím co s tím :( (nastavení tcp/ip je samozřejmě správně. jediný co mě napadá, že by poskytovatel nenechal připojit jinej než původní kompl... ale to je snad blbost...)

:? nechám to na ráno, no aspoň mě těší, že za několik hodin se mi nepovedlo vymlátit víc než polovinu baterky. ale kdyby někdo do rána měl tip, na co se ještě podívat, budu vděčná, díky.

Radek.n
píše často

Příspěvekod Radek.n » 28 říj 2008 01:50

entropy>od koho máš internet? Jestli se připojuješ přes nějakej modem (třeba UPC), tak ho zkus odpojit z proudu a znovu zapojit a pak připoj noťas :)
ThinkPad T400 & R61, Dell XPS M1330

entropy
píše často

Příspěvekod entropy » 28 říj 2008 02:06

nene, modem nemám... akorát síťovej kabel vedoucí kdovíkam pryč (panelákový připojení), kam nemám přístup.

srovnávám ipconfig obou počítačů, až na fyzickou adresu je to na chlup stejný. firewal jsem samozřejmě zkoušela vypnout i odinstalovat a vůbec všechno podezřelý, kdyby ten bordel dělal network redirektor nebo něco... ne, nic nezabere.

přemýšlím že zavolám ještě teď na technickou podporu poskytovateli, bude mít děsnou radost :twisted: i když pro klid duše bych radši předem nějak vyloučila, že je dodrbaná ta síťovka... hledám na NBR, googluju, nic. dám tomu ještě chvíli a kdyžtak se uvidí ráno...

Wiruss
píše často

Příspěvekod Wiruss » 28 říj 2008 03:34

sirius1983 píše:hezké první dojmy. Nebyly by nějaké reálné fotky?

Copak by jsi chtěl vyfotit?

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 28 říj 2008 09:50

entropy píše:srovnávám ipconfig obou počítačů, až na fyzickou adresu je to na chlup stejný.

pravdepodobne toto bude problem. provideri maju casto nastavene povolenie spojenia na fyzicku (MAC) adresu. pokial na zmenu MAC adresy nema tvoj provider nejaky interface tak by to mal vyriesit telefonat na technicku podporu providera.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 28 říj 2008 10:45

Wiruss píše:Copak by jsi chtěl vyfotit?

zatím jsem neviděl E serii na živo, tal mě jen zajímali amaterský fotky, nic víc, nic míň...
T420, X31

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 28 říj 2008 13:42

Ja ti ho vyfotim, az mi za na ty vanoce prijde :lol: Asi jim budu kazden den volat, at to urychlim..

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 28 říj 2008 15:25

michal27: neber to ve zlém, ale už je mi tě trochu líto, asi to E dostaneš fakt až pod stromeček... :lol: :lol: :lol:
T420, X31

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 28 říj 2008 15:59

Taky to tak vidim... :lol: Ale pokud mi to budou stale vylepsovat, tak se propracuju treba k P9500 a 8Gb RAM :lol: No uz mam aspon postahovane vse potrebne a proctene dulezite informace...

Naith
občas něco napíše

Příspěvekod Naith » 28 říj 2008 17:42

sirius1983 píše:michal27: neber to ve zlém, ale už je mi tě trochu líto, asi to E dostaneš fakt až pod stromeček... :lol: :lol: :lol:

No ja to vidim spise na velikonoce :). No kdybych na nej cekal ja tak dlouho, tak umreme hlady...
Dell Precision 4300 - 15,4" WUXGA,T9300, 4GB RAM, FX360, XP Pro, 200GB/7200 HDD

Zpět na „notebooky DELL“