tak... jak jsem se už chlubila ve svém "vybíracím" vlákně
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=14438 , E5500 už je tady
zatím je to nezvyk - trochu jiný zdvih kláves, jiné rozložení: místo entru neustále trefuju ¨¨, místo delete zase ctrl, po letech se zas při psaní musím občas kouknout pod prsty, ale to bude otázka pár dní. trošku ztuha jde toho víc, například DVD mechanice se moc nechtělo, ale srovnávám s Acerem, na kterém je za sedm let všechno vychozené. tužší ovládání není nepříjemné, naopak, zdá se "akorát".
taky je nějaké ticho, větráček si jen tak lehce dýchá.
interní mikrofon (o kterém jsem ani nevěděla, že tam je) je nějaký zašuměný, ale to ještě vyzkoumám - dost možná chytá ledničku...
vestavěné reproduktory - slušné v rámci možností (půjdou tam externí, ale ozkoušet se to musí), překvapivě výkonné, testuju na živáku U2 z Red Rocks, DVD mechanika je po počátečním "rachotu" (který mě docela vyděsil) úplně zticha. ovládání zvuku "extra" tlačítky pro mě taky zatím nebyl standard, příjemně se na to zvyká. na trackpoint taky.
displej (antiglare) - paráda, ambient light sensor je požehnání, pozorovací úhly jsem nečekala zdaleka tak dobré. víko jde malounko víc ztuha, než bych vítala - když chci displej víc otevřít, chce to lehce přidržet druhou rukou tělo notebooku, jinak se chce překlápět dozadu.
software... zdá se že opravdu jenom to, co jsem chtěla, a balast jen ten xp-čkový. xp běhají bez potíží, nápad snad-si-přece-jen-zvyknout-na-visty jsem naštěstí zavrhla hned v zárodku (ano, se sp1 už nejsou snad *tak* špatné, ale však oni časem vymyslí ještě lepší... a dokud mají xp podporu, nemám důvod z nich přecházet). záložní instalačky pro software, drivery a OS na přiložených médiích...
celkově: první dojem hodně dobrý, výkonem i vzhledem - modrý světýlka signalizace neruší, ani ledka lemující konec konektoru napájení.
nijak zvlášť netopí, jen pod levou rukou vedle touchpadu je povrch mírně teplý (ale fakt si nejsem jistá, jestli je to procák nebo disk, musím prolézt dokumentaci). adaptér hřeje dost, ale: je krásně placatej!
takže se vejde snad všude. první zkušenost se zákaznickým servisem: při vyřizování objednávky došlo ke zmatku a dostala jsem jinou wifinu (měla být intel, je dell), ale wifinu posílají a hned za ní pošlou technika, člověk na tel. podpoře příjemnej a informovanej.
takže už jen počkat čtrnáct dní na další výplatu - aby bylo na tašku (už vybráno tady
http://notebooky-forum.notebook.cz/view ... hp?t=14930 ) a pár různých licencí - pro av/fw je na cestě, office asi oželím, nikon capture asi ne... jaj, to bude ještě peněz. ale jednou za čas by si člověk měl udělat radost