Sledování stavu mé objednávky

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
johnyf
občas něco napíše

Příspěvekod johnyf » 15 pro 2007 10:25

Takze, taky napisu svoje zkusenosti s objednavkou. Musim rict, ze sem byl mile prekvapen. Na fakture bylo jako predpokladane datum dodavky uvedeno 30. 12. 2007. Skutecnost byla jina.

30. 11. 07 (patek) - potvrzuji objednavku
3. 12. 07 (pondeli) - na e-mail mi prisla zalohova faktura
6. 12. 07 (ctvrtek) - dosla moje platba do Dellu
8. 12. 07 (sobota) - objednavka ve fazy pet
13. 12. 07 (ctvrtek) - zvoni u me kuryr. Nejsem doma, tak mi vola a po domluve nechava notebook u sousedu.

14 dni po objednavce (7 dni po zaplaceni), to je docela rychlost :) . NB sel samozrejme z Polska.

jir

Příspěvekod jir » 18 pro 2007 10:15

Gratuluju, aspoň někdo má kliku. To já jsem koukal 12 dní jako tele na nová vrata na stránku, která mi sdělovala, že "Vaše objednávka byla předána dopravci a brzy budou k dispozici podrobné informace o stavu zásilky." a dále. že"Vaše objednávka byla odeslána dne 6.12.2007". Žádná informace jakému dopravci, ani žádný odkaz na stránky dopravce. Jen slibované datum dodávky, beze změny od okamžiku potvrzení objednávky. Postupně jsem se začal utěšovat, že dopravci asi toho 6/12 předali tu specifikaci notebooku (hezky na papíře a v aktovce), který se s ní vydal na dlouhou cestu Evropou do irské fabriky, odkud ho později přesměrovali do Polska. Dnes jsem získal idícii, že se, aktovka neztratila. Na mé stránce v dellu visí informace: "Vaše objednávka byla odeslána dne 18.12.2007". Přibyl odkaz na Walsh Western. Tak to už jsem docela klidný. Už to má jen drobnou vadu. Na stránkách Walsh Western zatím nejsem o své zásilce nic schopen zjistit.

ViperCZ
občas něco napíše

Příspěvekod ViperCZ » 18 pro 2007 11:17

Jak jiz to tu bylo zmineno, protoze to jde z Polska, tak tam nic nezjistits a domu ti to doveze nekdo z fa. InTime. Spolehnout se musis na to ze to je na ceste. Cekal bych jej tak ve stredu :)

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 18 pro 2007 21:53

to už se teď všechny delly do česka dovázejí s polska? Ještě v říjnu mi přišlo vostro a to z Irska...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

ViperCZ
občas něco napíše

Příspěvekod ViperCZ » 19 pro 2007 09:59

Mne zacatkem listopadu uz z Polska. Je to prece jenom bliz nez z Irska, ale mohli by slevnit tu cenu za dopravu :D

Radek.n
píše často

Příspěvekod Radek.n » 19 pro 2007 12:53

Když mě přišel notebook na přelomu září/října, taky šel ještě z Irska..
ThinkPad T400 & R61, Dell XPS M1330

jir

Příspěvekod jir » 19 pro 2007 13:53

Tak moje vostro1000 pojede z Irska. WalshWestern už se k němu hlásí a ETA je 27/12/2007, což je následující pracovní den oproti původnímu slibu. Kdyby mezi těmito dny nebyly Vánoce, nehnu brvou.

marczus
občas něco napíše

Příspěvekod marczus » 24 pro 2007 23:10

Jak ste spokojeny s temi ntb z Polska ? Dobry ? kvalita dobra ??

jir

Příspěvekod jir » 25 pro 2007 11:25

Jestli ta továrna v Polsku jede 1 měsíc, těžko dělat závěry o spolehlivosti jejich výrobků. Já jsem si před pár lety koupil kuchyňský robot Philips made in Poland. Velmi brzy popraskal držák struhadla, no ukázalo se, že to je šmejd. Tak to je jenom taková malá indície...
Nebuď blázen, kup si za méně peněz "noname". Může se ti snad stát, že budeš mít svůj notebook měsíc v servisu, ale budeš bez notebooku kratší dobu, než budeš u Dellu čekat na nový výrobek po zaplacení. :D

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 25 pro 2007 19:04

no tak snad nechceš noname srovnávat s dellem? A to, že musíš čekat nějakou dobu něž ti ho vyrobí, tak mnohonásobně vyváží už pouze fakt, že si ho sestavíš přímo namíru. Takže tak...
T420, X31

Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 25 pro 2007 19:52

jir:
Tak preco si si ty kupil Dell, ale odporucas noname? ;)

Ja som uz po druhy krat cakal na notas cca 2 mesiace a srdecne mi to bolo jedno (okrem faktu, ze mi na zaciatku vzdy tvrdili "2 tyzdne"). Ono je prast jak uhod ci cakas tyzden alebo 2 mesiace, podstatne je ze to nesuri, ze to pride (ok, 2 mesiace su hranicne, viacej by som uz necakal) a ze to je to co som si vybral.
Alebo chces kvoli par dnom cakania navyse kupit nieco uplne ine, co bude pocas pouzivania s vacsou pravdepodobnostou castejsie niekde v servise, resp. s tym budu problemy?

C

jir

Příspěvekod jir » 26 pro 2007 08:49

CeCo: tobě se musím jevit jako podivín. Notebook jsem si objednal narychlo, na doporučení dcery, která mi tuto koupi sjednala těsně před svým odjezdem na delší zahr. dovolenou. Jako svůj první notebook jsem si zvolil low-end, ale chtěl jsem něco od solidní firmy. Dcera i její přítel mi říkali, že mě značka Dell nezklame.
(Alternativou by býval byl HP, který bych měl za asi stejnou cenu okamžitě. Slovo noname jsem napsal do uvozovek.)
Zatím přemýšlím, zda je Dell stejně solidní v plnění svého závazku "servis do druhého pracovního dne", jako v otázce splnění data dodání.
...Je mou chybou, že jsem se o tomto fóru dověděl až dodatečně. Díky němu jsem se nezbláznil, protože jsem o tom, jak probíhají nákupy u Dellu nevěděl vůbec nic.
Děkuju ti za tvou práci tady a přeju ti vše nej v roce 2008!

Rajce
občas něco napíše

Příspěvekod Rajce » 29 led 2008 14:10

Zdravím :) já si u Dellů objednal Inspiron 1720...můj první NB, takže jsem docela natrní :lol: No nedalo mi to, abych si zda nepřisadil svou trošku do mlýna :twisted:

14/01 - po domluvě s pracovníkem Dellu zasílám objednávku se svojí konfigurací mailem (místo abych si netebook sestavil v internetovém obchodě), prý mi pak NB dorazí do 10 dnů od objednání :lol:

17/01 - zasílám emialový dotaz na stav objednávky, jelikož se nic neděje, ten den příchází odpověď s omluvou a zálohovou fakturou

18/01 - úhrada faktury

23/01 - přijat mail s potvrzením objednávky a předpokládaným datumem 8.2.2008, Stav objednávky na bodě 3. Výroba

24/01 - změna Stavu objednávky na bod 5. Odesláno, v balícím listě uveden Raheen Limerick (Irsko), kurýr není žádný uveden

28/01 - telefonát na ZS Dell, prý mají chybně zpracované stránky a NB je ještě ve výrobě :cry:, termín dodání slečna odhaduje na konec příštího týdně, tedy opět kolem 8.2., BTW v poště už mám obálku s daňovým dokladem za NB a doprace Walsh Western - to je poprvé co u mne daň. doklad předběhl zboží :?

to be continue

ViperCZ
občas něco napíše

Příspěvekod ViperCZ » 29 led 2008 16:53

normalni postup, vubec me to neprekvapuje :)

Rajce
občas něco napíše

Příspěvekod Rajce » 30 led 2008 07:12

Zatím normální postup..........snad jen s rozdílem, že jeden uživatel tu na fóru, s nímž jsem v kontaktu, si objednával také samý Insp. 1720 ve shodný den a jemu už dorazil :lol:

Zpět na „notebooky DELL“