Dell D400 dotazy

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
madskillz
občas něco napíše

Dell D400 dotazy

Příspěvekod madskillz » 10 bře 2008 09:13

čau, koupil sem starší notebook Dell Latitude D400 a mám pár otázek

1.) RAM

Notebook má jenom 256MB RAM (PC2100, DDR266) a chtelo by to určitě aspon 1GB. Koukal sem se tak různě po internetu a zjistil sem že se dá upgradovat pamět dvouma způsobama:buď zevnitř, nebo zespoda pod krytkou. Dobře, tak bych radši zvolil tu druhou vartiantu (nechce se mi v tom moc vrtat, i když 2GB by bylo fakt pěkný ;) ). Tak tohle by bylo, ale koukal sem se na typy a ceny pamětí a nechápu, jakej je rozdíl mezi "pamětí pro Dell Latitude D400" a normální ramkou.

2.) HDD

Další problém je v tom, že ten notebook má jenom 20 GB HDD, čož jak sami uvážíte je DOST málo na dnešní dobu. Zase sem trošku brouzdal, a našel sem 2 možnosti. Pokud sem se teda nějak nespletl, tak by měl mít notebook "servisní dvířka". Pod tímhle názvem se skrývá údajně možnost strčit do těch dvířek buď přídavnej HDD, baterii, a nebo optickou mechaniku. Otázka je, vyplatí se tohle? A nebo je (snad, tímhle si nejsem vůbec jistej) lepší nějakým způsobem vyměnit původní HDD, který je vlastně v notebooku?

3.) Overcloking

No kde jinde než na netu :) sem četl že Centrina JDOU přetaktovat nějakým prográmkem, není to sice permanentní, a navíc to nejde u všech typů, ale prej to jde. Nevíte o tom něco pls?

Díky moc za odpovědi vážená notebooková komunito ;) :D

vojtab
píše často

Příspěvekod vojtab » 10 bře 2008 14:55

1) stačí jakákoliv DDR266 - Kingston nebo Kingmax, je to vcelku jedno (já osobně volím jenom od těhle dvou firem)

2)lepší je koupit novej disk a dát ho místo stávajícího 20gb

3)zbytečnost
Apple Macbook White

madskillz
občas něco napíše

Příspěvekod madskillz » 10 bře 2008 20:03

ok, takže díky za odpovědi, stručný a výstižný, jenom trošku upřesnit

1.) sou na ty paměti do notebooků nejaký zvláštní sepcifikace? Myslím tím jakože jestli je to nějakej zvláštní typ, jako "1GB DDR266 PC2100 pro notebooky" ?

2.) Ten originální HDD je k motherboardu připájenej, nebo je tam na nějakym způsobem jenom "připevněnej" ? Jo a předpokládám že ten disk asi bude 2,5'', že ?

3.) Ok, nějak to asi přežiju :D

díky moc

vojtab
píše často

Příspěvekod vojtab » 10 bře 2008 20:46

1)do PC (jako desktop) se dávají paměti dimm, do notebooků patří so-dim (poloviční velikost modulu)

2)nene. disk je v jakýmsi šuplíku, stačí povolit 2 šrouby a vyndáš šuplík, v něm je přišroubovanej 2,5" disk (aspoň takhle to mám v Inspironu, myslím že v D400 to bude stejné)

3)píšeš že máš centrino - v tom případě by to mohlo být tak kolem 1,4Ghz +-, bohatě stačí na office, multimedia (když nepočítám hry)

přetaktovat notebook není moc dobrý - víc topí, šasi notebooku je stísnění a není stavěný na větší teplo - nutně se to negativně podepíše na životnosti notebooku
Apple Macbook White

madskillz
občas něco napíše

Příspěvekod madskillz » 12 bře 2008 00:19

Whooooááá! Konečne přišel! Můj první noteboooook! Serfuju na vlně euforie :D Jede docela pěkně, a Windows je celej anglicky (teda ne že by to byl pro mě njak problém, ale je to poprvý co vidím místo "Vítejte" "Welcome", hehehe :) )

No, koukal sem se po těch pamětích a HDD, a myslím že by nebylo od věcy to koupit na eBay, maj tam docela pěkný ceny za nový zboží. Co vy na to?

vojtab
píše často

Příspěvekod vojtab » 12 bře 2008 07:13

no já nevím - disk bych rozhodně nekupoval (nevíš co se s ním může po cestě z USA stát), paměti - jak moc jsou levnější? pokud o 200, tak to za tu cenu nestojí - uplatňovat záruku v USA asi nebudeš a nikdy nevíš jestli se nepodělá

jinak k notebooku gratuluju :)

edit: nebo jsi myslel britskou/německou ebay?
Apple Macbook White

madskillz
občas něco napíše

Příspěvekod madskillz » 22 kvě 2008 09:18

tak sem tu zas :)

potřeboval bych helpnout s pamětí. Pokud dobře tuším, tak D400 má DDR PC2100 266 Hz. Otázkou je: podporuje ta mašina i jinej typ pamětí než tenhle ?

Díky

mike76
občas něco napíše

Příspěvekod mike76 » 22 kvě 2008 14:04

madskillz: Podporuje ještě paměti 333Mhz (PC2700) a to až do 1Gb.

Zpět na „notebooky DELL“