No já mám zkušenosi s Asus M6Va kterej jsem koupil za 40 tisíc asi před 3.5 rokem. Moje zkušenosti nejsou moc dobré, ikdyž notes mi slouží dodnes. Ale začal bych kladně, notes byl velice výkonnej a kvalitně provedenej (magnesiové šasi). Taky výbava byla na tu dobu luxusní.
Bohužel během prvních dvou let musel 4x na reklamaci a byl jsem pokaždé tak 3 týdny bez něj. Než se vrhnu na poruchy které jsem s ním zažil, tak musím říct, že se servisem nikdy nebyl problém a pokaždé mi vyšli vstříc.
Seznam poruch a vad:
- po zapojení sluchátek se neodpojili hlavní repra, takže zvuk okolí rušil dál (ve vlaku nic moc).
- displej se chvěl jako nějaké staré CTR, takže mi jej vyměnili ale bohužel za podstatně horší, takže notes jel znovu do servisu aby tam dali pořádnej displej a to taky udělali.
- grafická karta začala dělat artefakty - výměna grafiky a základní desky
- procesor se neustále přehřívá na 95C - výměna procesoru a základní desky, výměna ventilátorů. Tato vada se oběvila později znovu a podalší výměně opět. Proto jsem se rozhodnul snížit napětí na procesoru a tím se to podstatně zlepšilo.
- občas úplně přestane fungovat zvuk, hlavně po přenášení, jako by se v notesu něco pohlo. Na to už mám fígl, stačí zatlačit vlevo od touchpadu a zvuk naskočí.
- opět problém s konektorem na sluchátka. Tentokrát když ještě horší než poprvé. Když sluchátka zpaojím, tak mi hrají sluchátka ale i repra notebooku a když je odpojím tak nehraje nic.
A servisu bych snad jedině vytknul, že se mi notebook jednou vrátil s pěknou rýhou na výku a do papírů navíc napsali že to tam už bylo. A jednou se mi vrátil bez dvou šroubků které zespoda drží krytku procesoru (ty tam nemám dodnes).
Tohle všechno mě nakonec přimělo obědnat novej notebook ale tentokrát to bude Dell Studio XPS 16 s 3letou zárukou. Když se mi na notebooku něco pokazí a nebo si i sám náhodou zničím, tak do druhého dne ke mě domů přijede techni a opraví mi to na místě. Navíc si myslím že mě u Dellu s notebookem tolik trápení nečeká.
Mimochodem kdyby jste někdo chtěli odkoupit můj starý notebook Asus M6Va tak napište
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)