ASUS F3KA-AP012
Ahoj. Potřeboval bych poradit, kde bych mohl sehnat nový větráček. Nikde jsem na něj nenarazil. Dnes mi z ničeho nic vypověděl službu. Zkoušel sem ho i čistit a promazat WDčkem, ale větráček se ani nehne. Jsem nucen fungovat bez něj. Notebook je sice pěkně tichý ale teploty při běžné práci(internet, filmy, hudba) jsou kolem 65 stupňů, z čehož moc nadšený nejsem. S větráčkem byla teplota cca 45°C.
Jestli jste už někdo podobný problém někdy řešili, tak prosím poraďte. Nemusí být originál od Asusu, je mi to celkem jedno.
Jo a ještě jeden dotaz: Teď když mi nehučí větrák, tak slyším HDD. Dělají se i nějaké opravdu tiché disky, popřípadě notebooky, nebo bych chtěl už moc?
Jestli jste už někdo podobný problém někdy řešili, tak prosím poraďte. Nemusí být originál od Asusu, je mi to celkem jedno.
Jo a ještě jeden dotaz: Teď když mi nehučí větrák, tak slyším HDD. Dělají se i nějaké opravdu tiché disky, popřípadě notebooky, nebo bych chtěl už moc?
Re: Praské šasí
dalnik píše:Jestli vám někomu prasklo šasí tal stačí notebook zaslat do servisu kde plasty záručně vymění , tedy pokuď máte noťas ještě v záruce.
Zdravím. Stalo sa mi, že notebook mi praskol pri tom kĺbe. Ako tak čítam tak sa to stalo asi viac ľudom. Kamarátovi to už raz vymenili v rámci záruky a tiež mu to prasklo znova. Chcem sa spýtať či to náhodou niekto neriešil pomocou toho znaleckého posudku a či ho náhodou aj niekto nemá? Problém je v tom, že už sa mi končí pomaly záruka a keď mi to vymenia a praskne mi to znova to sa mi páčiť nebude. A keď človek môže dostať celú sumu tak prečo to neskúsiť.
Závada v F3KA
Tak mám F3KA a mám ho necelý roka už mám skoro 2 měsíce velikou chybu.Zavíral jsem běžně,pečlivě noťas ale neohl se mi z nějakých důvodů kloub pro zavírání v levém úchytu (z pohledu na obrazovku) a vyrvalo se to tudíž ze šroubů a vylomilo to kus plastu zezadu,takže mi to defakto drží u té jedné strany jen na kabelech což není příjemná záležitost.Myslíte že by mi vzali reklamaci?Spíš se to budou snažit hodit nějak na mne.Problém možná bude v tom že jsem noťas už otvíral a přidával RAMky,ale to s tím logicky nemá nic společného.
Díky za názory
Díky za názory
Co jsem opravoval: prasklý plast v pravém dolním rohu klávesnice a nefunkční zavírání na pravé straně
Jak jsem to opravoval: přes stránky Asus, nahlásíš tam co s tím je, dostaneš číslo, objednáš přes jejich stránku DPD, zabalíš notebook, přijede DPD a odveze notebook
Jak to bylo opraveno: výměna plastu, seřízení mechanismu zavírání (možná výměna, nevím)
Trvalo to ale dlouho. Lidé tu říkají do týdne je to zpět. Já to měl na 4 týdny. Ale přiveze to DPD a teď je to v pořádku.
Ovšem když ti to neuznaj, tak platíš DPD a to je docela pálka. Tušim něco přes litr...
Jak jsem to opravoval: přes stránky Asus, nahlásíš tam co s tím je, dostaneš číslo, objednáš přes jejich stránku DPD, zabalíš notebook, přijede DPD a odveze notebook
Jak to bylo opraveno: výměna plastu, seřízení mechanismu zavírání (možná výměna, nevím)
Trvalo to ale dlouho. Lidé tu říkají do týdne je to zpět. Já to měl na 4 týdny. Ale přiveze to DPD a teď je to v pořádku.
Ovšem když ti to neuznaj, tak platíš DPD a to je docela pálka. Tušim něco přes litr...