Dobrý den,
potřeboval bych vědět, jestli je možné sehnat pouze čip BIOSu pro Asus F3TC-AP008. Při flashování BIOSu naslepo mi celý proces zatuhl a tak jsem NB vypnul. Od té doby samozřejmě nejede, protože flashování neproběhlo, jak by mělo, takže teď by mi fakt pomohla jakákoliv rada nebo pomoc. NB jsem neměl úplně rozebraný, ale jak jsem se díval do prostoru záložní baterie BIOSu, tak tam žádná patice není, tak jenom doufám, že ji dali o kousek dál a že není připájený přímo na desce. Nechce se mi posílat NB do servisu, kde by si navymýšleli spoustu věcí, co mi opravili, když vím, že jsem s ním měl problém jenom v tom BIOSu a novou desku v podstatě nepotřebuju.
BIOS jsem zkoušel přeflashovat, protože se mi vyskytl několikrát popisovaný problém s uspáváním. Jednou takhle naběhl, uspal se a už se displej neprobral. Kvůli chybě programátora BIOSu ani za další chybu tentokrát návrháře desky kvůli napevno uchycenému BIOSu (to nevím jistě) se mi nějakých 7 litrů fakt platit nechce
Thx much
BIOS pro Asus F3TC-AP008
asi te zklamu, ale BIOS chip je na 99% pripajen primo na zakladni desku - respektive jeste jsem nemel v ruce notebook, kde byl chip v patici jako je tomu u desktopu. vicemene mas dve moznosti:
1) sehnat nekoho, kdo ma programator na EEPROM, chip vypajet, nahrat spravny BIOS a zpatky pripajet na zakladni desku
2) sehnat poskozenou desku ze stejneho typu ntb a chip vymenit
osobne si ale myslim, ze tvuj notebook uz donotebookoval
/EDIT
onehda jsem nasel nekde na netu navod a programek, jak "naslepo" opravit / preflashovat spatne flashnuty bios na ACER-u. podminkou ale bylo, aby si notebook byl schopen "sahnout" na externi FDD..
1) sehnat nekoho, kdo ma programator na EEPROM, chip vypajet, nahrat spravny BIOS a zpatky pripajet na zakladni desku
2) sehnat poskozenou desku ze stejneho typu ntb a chip vymenit
osobne si ale myslim, ze tvuj notebook uz donotebookoval
/EDIT
onehda jsem nasel nekde na netu navod a programek, jak "naslepo" opravit / preflashovat spatne flashnuty bios na ACER-u. podminkou ale bylo, aby si notebook byl schopen "sahnout" na externi FDD..