Wifi v Asus A9RP

notebooky Asus a vše kolem nich
crypto_rsa
občas něco napíše

Wifi v Asus A9RP

Příspěvekod crypto_rsa » 18 črc 2007 12:56

Ahoj, mám problém s rozběhnutím wifi karty v notebooku Asus A9RP. Předem říkám, že jsem ho nekupoval, dostalo se to ke mně jako hotová věc, takže můžu vycházet jenom z údajů, které na něm vyčtu.

Takže: je na něm nálepka, že podporuje 802.11b/g. Na spodní straně má nálepku "Wireless Module:Asus WL-159G". Ve Správci zařízení je pod síťovými adaptéry položka "ASUS USB Wireless Network Adapter". Už z toho jsem lehce zmatený - je tam integrovaná wifi karta nebo je to pouze připravené na nějaký USB stick? Každopádně klávesa Fn+F2 neudělá nic (modrá kontrolka pro wifi se nerozsvítí), ačkoliv u té klávesy F2 je nálepka s tím symbolem. A nemluvě samozřejmě o tom, že bezdrátové sítě to žádné nenajde.

Zkoušel jsem přeinstalovat ten ASUS konfigurační soft pro bezdrátové síťovky, ale hlásí, že "There is no Wireless LAN Card installed, so the utility will quit."

Což by vysvětlovalo, proč nic ohledně wifi nefunguje, ale pak by mě zajímalo, co znamená ta položka ve Správci zařízení a proč to na sobě má všechny ty nálepky, když tam wifi karta není...

Někdo nějaký nápad?

admxx
píše často

Příspěvekod admxx » 19 črc 2007 13:28

Mas nainstalovanou aplikaci "Wireless console" ??? bez ni Fn+F2 nefunguje
Rozsvitit by se mela kontrolka oranzova (modra je pro mail) pokud vim.

Po instalaci te wireless console pomoci Fn+F2 zapni wifi a instaluj ovladace.
Pokud neni zapnuta tak to hlasi, ze tam wifi adapter neni. Kdyz sem mel notas novy taky me to vylekalo. :-)

crypto_rsa
občas něco napíše

Příspěvekod crypto_rsa » 19 črc 2007 15:04

Hm, tak jsem nainstaloval tu Wireless Console a odinstaloval tu jejich WLAN card utility a stále to Fn+F2 nefunguje. Nejsem si ale jistý, jestli jsem tu wireless console stáhnul správně - liší se ty verze podle typu notebooku? Dostat se k tomu přes oficiální stránky Asusu je fakt umění. Kdybyste někdo věděl odkaz, hoďte ho prosím sem. Díky!

Zpět na „notebooky Asus“