Asus N53?:)
Mozno to s tou vadou nebude az take hrozne.
V clanku na http://www.zive.cz/clanky/intel-ma-chyb ... fault.aspx pisu:
"Pokud tedy využíváte SATA porty 2 až 5 (netýká se 0 a 1), raději uvažujte o reklamaci. Vzhledem k tomu, že v noteboocích jsou disky připojeny právě na SATA porty 0 nebo 1, není v tomto případě důvod k vážnějším obavám, alespoň pokud notebook se Sandy Bridge procesory vlastníte."
Prosim vas, je tu niekto fundovany, co by to potvrdil alebo vyvratil, ze notebookov sa to netyka?
V clanku na http://www.zive.cz/clanky/intel-ma-chyb ... fault.aspx pisu:
"Pokud tedy využíváte SATA porty 2 až 5 (netýká se 0 a 1), raději uvažujte o reklamaci. Vzhledem k tomu, že v noteboocích jsou disky připojeny právě na SATA porty 0 nebo 1, není v tomto případě důvod k vážnějším obavám, alespoň pokud notebook se Sandy Bridge procesory vlastníte."
Prosim vas, je tu niekto fundovany, co by to potvrdil alebo vyvratil, ze notebookov sa to netyka?
Sandy Bridge
Chlapi hľadal som kúsoček a neviem či má asus n53jq technológiu Sandy Bridge. Je tu niekto kto sa do toho vyzná? Lebo ja som to pozrel len tak zbežne nevyznám sa v tom až tak. Lenže plánujem kúpiť tento notebook a nerád by som aby sa mi pokazil. Tiež nie je pravda že sa táto chyba notebooku netýka pretože síce vo vnútri sú len dva sata porty teda 0 a 1 lenže netreba zabudnúť na port e-sata ktorý tiež plánujem využívať a to predpokladám že je sata port 2 takže môže aj tu problém vzniknúť. Vie sa k tomu niekto teda vyjadriť či tento book má Sandy Bridge a ako je to s tými portami.... Ďakujem.
-
- píše často
-
- občas něco napíše
Osobně jsem nedávno zakoupil http://interlink.tsbohemia.cz/notebook- ... 15701.html a nemám s ním žádný problém. Původně jsem chtěl čekat na notebooky s Intel SB, ale řekl jsem si že to nemá cenu, protože jdu po výkonu a zase takový extrémní rozdíl tam není.
Jinak se zpracováním celého ntb jsem nadšen, skvěle udělaný a designově povedený ntb. Po stránce výkonu taky skvělé. CPU je vážně "dělo" a GPU je v základním taktu se řadí do střední kategorie, ale když si ji při hraní nataktuji na 700MHz (jádro) tak se řadí už s výkonem do těch high-end karet.
A chlazení je kapitola sama o sobě. Ntb na žádném místě necítím (v zátěži) že by byl horký, ventilátor je tichý a dokonce GPU se nedostane nad 70°C (při overclocku na 700MHz, bez něj jsou ty teploty ještě menší).
Zvuk je špica. Basy sice nejsou výrazné, ale ve všem ostatním tyto reproduktory excelují.
Takže silně doporučuji!
Jinak se zpracováním celého ntb jsem nadšen, skvěle udělaný a designově povedený ntb. Po stránce výkonu taky skvělé. CPU je vážně "dělo" a GPU je v základním taktu se řadí do střední kategorie, ale když si ji při hraní nataktuji na 700MHz (jádro) tak se řadí už s výkonem do těch high-end karet.
A chlazení je kapitola sama o sobě. Ntb na žádném místě necítím (v zátěži) že by byl horký, ventilátor je tichý a dokonce GPU se nedostane nad 70°C (při overclocku na 700MHz, bez něj jsou ty teploty ještě menší).
Zvuk je špica. Basy sice nejsou výrazné, ale ve všem ostatním tyto reproduktory excelují.
Takže silně doporučuji!
Zdravím. Vypadá opravdu šikovně. I výbavu má velmi solidní, pokud tedy někdo od něj neočekává pravidelné hraní náročných her.
Plánuji nákup noťasu s i7 a grafikou, která utáhne alespoň na střední detaily nové hry, proto je tento Asus žhavým kandidátem.
Chtěl bych se zeptat, jak hodnotíte kvalitu monitoru, pozorovací úhly...
3 roky jsem spokojeným majitelem ntb Asus F3sv AP202c, ale už by to chtělo změnu, požadavky na výkon se již přecijen o dost posunuly. Každopádně nepředpokládám, že by ten můj starý Asus měl lepši diplej než u toho N53JN
Jak hodnotíte klávesnici, TouchPad, neprohýbá se nikde nic při přenášení, nevrže někde něco atd?
A jak hodnotíte výdrž?
Plánuji nákup noťasu s i7 a grafikou, která utáhne alespoň na střední detaily nové hry, proto je tento Asus žhavým kandidátem.
Chtěl bych se zeptat, jak hodnotíte kvalitu monitoru, pozorovací úhly...
3 roky jsem spokojeným majitelem ntb Asus F3sv AP202c, ale už by to chtělo změnu, požadavky na výkon se již přecijen o dost posunuly. Každopádně nepředpokládám, že by ten můj starý Asus měl lepši diplej než u toho N53JN
Jak hodnotíte klávesnici, TouchPad, neprohýbá se nikde nic při přenášení, nevrže někde něco atd?
A jak hodnotíte výdrž?
Keby to mal byt uz ten opraveny chipset, v pohode pockam este 3 tyzdne do 15.3. Ked uz cakam na neho od novembra, tych par dni ma uz nezabije. Len zda sa mi to skoro, aby to takto rychlo opravili.
Aj ked vsetci tvrdia, ze chyba chipsetu sa netyka notebookov, lebo su pripojene na SATA porty 0 a 1, neverim. Je to pravda, ale na jeden port je pripojeny HDD, na druhy opticka mechanika. Ked ma notebook eSATA konektor, uz je tu problem. Takze chcem len opraveny chipset.
Tiez trochu rozmyslam o N53JQ s i7-740m, ale vyzera to tak, ze cim dalej tym viac chcem i7 Sandy Bridge s novou GPU od Nvidie.
Aj ked vsetci tvrdia, ze chyba chipsetu sa netyka notebookov, lebo su pripojene na SATA porty 0 a 1, neverim. Je to pravda, ale na jeden port je pripojeny HDD, na druhy opticka mechanika. Ked ma notebook eSATA konektor, uz je tu problem. Takze chcem len opraveny chipset.
Tiez trochu rozmyslam o N53JQ s i7-740m, ale vyzera to tak, ze cim dalej tym viac chcem i7 Sandy Bridge s novou GPU od Nvidie.
Je to tak. Dodavky novych N53 s SB su prelozene na polovicu marca kvoli chybe chipsetu. Marcove notebooky by uz mali byt bez chyby. Super. Tu je clanok: http://www.asus-shop.sk/spravy/najnovsi ... e-posunuty
-
- občas něco napíše
Takže opäť zmena
asus-shop.sk modelová rada N53sv - predbežný termín 10.3.2011
//edit
Vyzerá to tak že bude sa predávať aj s OS aj bez.
ASUS-N53SV-SX268V - MS Windows 7 Home Premium SK 64bit (762,00 € s DPH)
ASUS-N53SV-SX268 - bez OS (689,00 € s DPH)
asus-shop.sk modelová rada N53sv - predbežný termín 10.3.2011
//edit
Vyzerá to tak že bude sa predávať aj s OS aj bez.
ASUS-N53SV-SX268V - MS Windows 7 Home Premium SK 64bit (762,00 € s DPH)
ASUS-N53SV-SX268 - bez OS (689,00 € s DPH)
ASUS-N53SV-SX268V i5-2410M/ 60GB SSD OCZ Vertex 2/ 640GB/ 6G/ GT 540M 1GB VRAM + HD Graphics 3000
MSI GX633 ---> 4 reklamácie | vrátenie plnej nákupnej ceny (dobropis)
MSI GX633 ---> 4 reklamácie | vrátenie plnej nákupnej ceny (dobropis)