Nemohl by mi někdo prosím poradit s problémem u mého NTB. Jedná se vlastně o dvě věci
1) ntb se samovolně restartuje nevím proč
2) po restartu se nespustí do windowsu XP ale zustanou zaseklé ve startovací obrazovce s napisem ASUS. Mam k NTB zapojený 1T externí HDD a když ho odpojím a NTB restartuji, vše naběhne do normálu a počítač se nastartuje. V Biosu jsem vypnul bootování z USB, bohužel nikde nejsem schopen najít nic víc.
při startu a záseku to píše:
AUTO-detecting USB mass sturage devices
Device #01
pak už nic
prosím prosím pooomoc
Megaproblém A6000 Akm
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To neni zas takovej megaproblém jak jsi sliboval...
...přesto odpovím - nic s tím nenaděláš. ACPI implementace BIOSu od ASUSu je tak zprasená, že některá USB zařízení nedovolí projít celým POSTem BIOSu. Ještě víc problémů bys měl, kdybys na tomhle notebooku chtěl používat linux, který na rozdíl od Windows přistupuje k ACPI aplementaci mnohem striktněji.
...přesto odpovím - nic s tím nenaděláš. ACPI implementace BIOSu od ASUSu je tak zprasená, že některá USB zařízení nedovolí projít celým POSTem BIOSu. Ještě víc problémů bys měl, kdybys na tomhle notebooku chtěl používat linux, který na rozdíl od Windows přistupuje k ACPI aplementaci mnohem striktněji.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
no to mám teda radost:-( Vypojování a zapojování po startu dělám už rok, ale teď mi noťas začal blbnout a samovolně se restartuje, což je peknej opruz, protože když jdu ráno do práce, pustím ho a čekám, že bude stahovat a seedovat a když se vrátim je zaseklej v nabíhací obrazovce, protože se samovolně vyrestartoval a pak už nenaběhne.