ASUS K70I neústále běží ventilátor
ASUS K70I neústále běží ventilátor
Ahoj chlapi, mám ASUS K70I a většinou , když zapnu NTB , tak začne běžet ventilátor naplno. Musím vyndat baterku( občas i víckrát, protože na poprvé se to nepovede ) , abych to "uvedl" do normálního režimu a větrák běžel tak jak má . Nevíte, kde by mohl být problém ? Nebo nějakou utilitku, kterou bych to mohl regulovat? Díky
Asi postradas trochu toho selskeho rozumu.
Kdyz napises, ze mas problem s ventilatorem, tak to muze byt ruznym duvodem, ale to, ze byl notebook v reklamaci a menili Ti desku je dost dulezita vec k upozorneni.
Tak priste poloz dotaz dostatecne jasne a informovane nebo Ti to priste muze nekdo locknout
Kdyz napises, ze mas problem s ventilatorem, tak to muze byt ruznym duvodem, ale to, ze byl notebook v reklamaci a menili Ti desku je dost dulezita vec k upozorneni.
Tak priste poloz dotaz dostatecne jasne a informovane nebo Ti to priste muze nekdo locknout
Asus ROG Strix G18
instaloval si na novo cely system ? Preinstalovanie ovladacov na najnovsie ? Ale si pozri ci ty nahodou netaha system stale procesor na 100 % a teda preto stale ide vetrak na plne. Skus si este nainstalovat aplikaciu od ASUSu Power4gear. Vyskusaj vsetky profily ohladne ako ma notas vyuzivat vykon a vydrz. Jak sa spomenulo aj vyssie moze byt ze je slaba vrtstva teplovodivej pasty medzi procesorom a chladicom.
Najprv skontroluj teploty t.j. hwmonitor = google ti to najde, ty stiahnes a nainstalujes, spustis ako spravca a sleduj teploty ked si na internete a nic viac nerobis tak by sa to malo pohybovat idealne do 60 stupnov, ak su teploty vysoke = poslat na reklamaciu lebo na srobiku CPU heatsinku je zarucna plomba takze to nerozoberaj, ten ventilator zacal takto fungovat po tej vymene dosky ? z akeho dôvodu menili dosku ? aky bol popis zavady , preco si notebook reklamoval ?
Na dotyk nieje nezvycajne horuci zo spodnej strany ci z vrchnej strany ako je klavesnica atd.? z ventilatora ked ide takto naplno fuka horuci vzduch, teply vzduch alebo studeny ?
Moze to byt zly BIOS, vadna doska - nic nezvycajne najme na tych repasoch co tam strkaju v servise (ano, novu dosku v servise najdete tak maximalne prve 2-3 mesiace po uvedeni vyrobku na trh, potom uz len repasy, repasy repasovanych MB atd., uz sa to tam toci dookola a zvycajne prva vymena dosky nieje poslednou ) dalej vadny heatpipe, vadny ventilator ...
Ak budu teploty podla HW monitoru v pohode mozes este pozriet na www.asus.com aka je posledna verzia biosu popripade ho mozes updatnut ale to by mal robit servis po oprave takze uvidis, skontroluj .
Na dotyk nieje nezvycajne horuci zo spodnej strany ci z vrchnej strany ako je klavesnica atd.? z ventilatora ked ide takto naplno fuka horuci vzduch, teply vzduch alebo studeny ?
Moze to byt zly BIOS, vadna doska - nic nezvycajne najme na tych repasoch co tam strkaju v servise (ano, novu dosku v servise najdete tak maximalne prve 2-3 mesiace po uvedeni vyrobku na trh, potom uz len repasy, repasy repasovanych MB atd., uz sa to tam toci dookola a zvycajne prva vymena dosky nieje poslednou ) dalej vadny heatpipe, vadny ventilator ...
Ak budu teploty podla HW monitoru v pohode mozes este pozriet na www.asus.com aka je posledna verzia biosu popripade ho mozes updatnut ale to by mal robit servis po oprave takze uvidis, skontroluj .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
teploty jsou :
GPU:54
HDD: 37
Core 0: 37
Core 1: 41
Na dotyk je NTB studený i jde studený vzduch, ve správci zařízení je vše oukeyy. Důvod reklamace byl, že jsem zapnull NTB a nic jsem neviděl, prostě černá smrt a v kolonce oprava, bylo napsano - výměna základní desky. BIOS jsem už zkoušel a taky nepomohlo, ješte zkusím přeinstalovat win jestli to není ovladačema.
GPU:54
HDD: 37
Core 0: 37
Core 1: 41
Na dotyk je NTB studený i jde studený vzduch, ve správci zařízení je vše oukeyy. Důvod reklamace byl, že jsem zapnull NTB a nic jsem neviděl, prostě černá smrt a v kolonce oprava, bylo napsano - výměna základní desky. BIOS jsem už zkoušel a taky nepomohlo, ješte zkusím přeinstalovat win jestli to není ovladačema.