Uff, no tak som nakoniec rad, ze som nasiel toto forum. Zacnem takto. Precital som si vsetkych 80 stran, nie vsetko si pamatam uz
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
, napisem sem svoje veci co mam a tak a rad by som vas poziadal o radu.
Mam konkretne tento model G73JH-TY089v.
Mam ho 11 mesiacov.
Verzia BIOSu 206.
Verzia ovladaca grafickej 8.683.0.0, datum vytvorenia ovladaca 17. 12. 2009.
Problem: NB sa mi zacal vypinat(kvoli teplote GPU) v lete, v tych sialench teplach, a maval som ho na kolenach aj no ale aj tak. ALe vcera sa mi vypol, normalne na stole, vzadu miesto na vyfukovanie, hral som Sniper Ghost Warrior po 10min. koniec, prava polka NB horuca.
>
http://imageshack.us/photo/my-images/64/teplota1.jpg/ toto mm namerane pri pustenom Wine a iba mozzile... aj to som mal 79 ale len tak som vyskusal povysavat zo zadu tie vetraky a kleslo to na 75(co ako som precital cele forum, je aj tak vela, niektory to maju pri hrani...).
*EDIT:*
http://imageshack.us/f/14/teplota2.jpg/ pru hre, asi 20sec. po zapnuti... radsej som si to podlozil penazenkou zo zadu nech je trochu v vzduchu, chcel som si zahrat a nie aby mi to vyplo... fujtajbl. ///Koniec editu.
NB je tichucky, zrejme nieco pomoze ten novys BIOS ako som cital, ze sa zapina fan na max skor o nejakych 5-6 stuponv ako povodne, co by mohlo predist vypnianiu kvoli teplote. Zajtra este chcem kupit stlaceny vdzuchu a vyfukat to riadne zo zadu(otvorim spondy kryt a nech to vyfuka von sajrajt).
Inak doteraz som nemal ziadne problemy s NB, maval som ho zapnuty aj 3 dni v kuse, s hranim hier aj 10hodinovym a tak podobne. Ako vravim, to letne vypinanie v parnych dnoch som ako tak pochopil ale t vcerajsie ma nastartovalo a asi tak 5hod v cistom som stravil citanim for a pod. Problem akurat je, ze som dost "lama" na taketo veci, tak ono by to checlo podrobne vysvetlenia co mam robit a ako
Co som pochpil z tohto fora, tak asi mi bude treba novsi BIOS(ale aby fungoval, tie problemy co tu ludia mali...
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
) a ovladac neviem teda, ja mam este starsie ako vidite ako tie co sa tu ako zakladne objavovali. Ten vBIOS uz je nieco oficialne a fukcne?
Fakt to chcem skusit poriesit, nakolko NB mam zo Slovenska ale zijem v GB a reklamacia(ak to neporiesim) az v Decembri ked pojdem domov na par tyzdnov. A to prepastovanie, to nie je pre mna ako som pozeral video na yt, skoda ze to nejde len cez zadny kryt, neda sa dostat k nicomu, cele to rozobrat to by som nedal.
Tak skuste mi pomoct, dik.