Zdravím,
mám tento notebook http://notebooky.heureka.cz/asus-n71vg-ty041x/ a poslední dobou s ním mám problémy hlavně ve hrách. LoL, Darkorbit, CS: Source, CS 1,6. Hraju, vše v pohodě a po nějaké době mi začne kolísat FPS.
Nejdříve sem si říkal, že po těch 2 letech je v něm bordel, tak sem udělal obnovu systému, aby byl v původním stavu, pár dní byl klid, ale teď po měsíci je to zase stejné. Ovladače na grafiku sem stáhnul nové a nezlepšilo se to. Už doopravdy netuším, čím by to mohlo být, že mám 40-60 fps a najednou mi to klesne třeba na 2-5, na 20 vteřin, chvíli zase v pohodě a pak to opět klesne.
Předem děkuji za nějaké rady.
Asus N71VG
Vyčištění větráku nemůže uškodit, po dvou letech provozu bych to taky doporučoval (návody bych hledal třeba na youtube, většinou se sundavá spodní kryt po odebrání pár šroubků). Problém v tomhle případě bych spíš ale viděl v softwarové oblasti, vzhledem k tomu, že pomohlo obnovení systému.
Já preferuju čistou instalaci OS s aktuálními ovladači jako základ, a potom sledovat kdy se problém zase vyskytne.
Já preferuju čistou instalaci OS s aktuálními ovladači jako základ, a potom sledovat kdy se problém zase vyskytne.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]
Tak dneska jsem si zkoušel obnovit ten index na vyhodnocení výkonu počítače. Pro aero jsem měl 5,9 teď mám 2,0 a pro herní grafiku 6,3 nyní 3,1. Většina věcí zůstala nezměněna, maximálně klesla o 0,1.
Návod na rozebrání notebooku jsem nikde nenašel ani na youtube. Větrák na grafiku tedy vyčistit nemůžu.
Jak to tak vidím, nejlepší varianta asi bude hodit ho někam do servisu.
Návod na rozebrání notebooku jsem nikde nenašel ani na youtube. Větrák na grafiku tedy vyčistit nemůžu.
Jak to tak vidím, nejlepší varianta asi bude hodit ho někam do servisu.