Asus g73jh + problém s USB, HDMI a samovolným vypínáním

notebooky Asus a vše kolem nich
MaceBou
občas něco napíše

Asus g73jh + problém s USB, HDMI a samovolným vypínáním

Příspěvekod MaceBou » 01 led 2012 12:53

Dobrý den,
mám celou sérii problémů s tímto sice výkonným, ale v některých ohledech asi nekvalitním notebookem.

1. problém s USB - po připojení zařízení typu mass storage k jakémukoliv ze 4 portů se občas zařízení zasekne, či rovnou samovolně odpojuje. Někdy tak blokuje průzkumníka - externí disk "načítá jak šílenec, ale ve skutečnosti se nic neděje. Problém byl taky s nabíjením MP3 přehravače, který to po chvíli vždy odpojilo. Myš a klávesnice zato fungují bez problémů. Takže asi problém s napájenými úložišti. Netřeba zmiňovat, že to všechna tyto zařízení poškozuje.

2. v graficky náročnějších hrách (Mass Effect 2, Battlefild Bad Company, občas i L4D 2) se notebook občas sám od sebe vypne. Zajímavé že to nedělá ve StarCraft 2, takže to rovnou tipuji na grafiku. Vysátí ventilačních průdchů vysavačem nepomohlo. Teplota mi navíc přijde OK, stane se to i v prvních minutách hry, kdy ještě přehřátí nehrozí. Rozebrat a čistit si tenhle ntb netroufám..

3. hlavní problém: koupil jsem externí HD monitor, ale při připojení přes HDMI mi na něm vypadává obraz na pár sekund a občas se spojení přerušení zcela, přičemž nové zapojení nepomůže, jedině až restart. Zkoušel jsem připojit přs VGA a blackouty to nedělalo, zato byl ale obraz zpomalený a pruhující. Zkoušel jsem měnit zásuvky a prodlužovačky, nepomohlo. Jsem teď na pochybách, jestli reklamovat monitor, nebo je problém s konektorem HDMI nebo grafikou v notebooku. Přijde mi ale že by tam mohla být souvislost s těmi USB problémy. Fakt netuším kde začít, tipoval bych to spíše na notebook než vadný monitor.

Snad toho neni moc a snad se v tom neztratíte, každopádně děkuji za každou přínosnou odpověď a radu. Chtěl bych dát ntb do servisu, ale všechny tyto závady jsou nahodilé a občasné, takže technici nemusejí ani na nic přijít..nevim.

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 02 led 2012 09:22

Nejlepe tyto problemy zaznamenat na video a dat do servisu.
Vypada to na problem se zakladni deskou.
Asus ROG Strix G18

MaceBou
občas něco napíše

Příspěvekod MaceBou » 02 led 2012 10:59

No, všechny tyhle problémy jsou natolik nepředvídatelné, že točit video je poněkud komplikované, tím spíš, že mi nevyskakují žádné hlášky, většinou prostě jen věc přestane fungovat, z ničeho nic. Každopádně pujde stroj asi do servisu, jen pochybuji o tom, že mi, byť v záruce, základní desku jen tak bez okolků a zdarma vymění na základě těchto mých zkušeností. Nebo se to dá prokazatelně diagnostikovat? Třeba i v domácích podmínkách? Chtěl bych mít servisní zásahy s vnějšku zařízené až po zjištění konkrétního problému, abych mohl lpět na konkrétní vadě a konkrétní opravě a tím to i celé urychlit, nemám s reklamací dobré zkušenosti a nechce se mi příliš cvzdávat se na několik dní, či rovnou týdnů počítače, který využívám prakticky neustále. Tak či tak děkuji za odpověď, základní deska zní logicky.

mischo191
občas něco napíše

Příspěvekod mischo191 » 28 led 2012 09:23

MaceBOu :
Riesil som podobny problem so samovolnym vypinanim ale u G73JW.
Problem s USB moze byt zakladovka...ale kludne ani nemusi. Co sa tyka externeho monitora ... je tazko ti poradit nakolko mas zrejme vadny iba NB. U tej obrazovky by som moc chybu nehladal.

Urcite to posli do servisu. Podla mojho nazoru, ma asus dobry servis a netreba sa bat ho tam poslat. O to, ze by si daco musel platit sa takisto nemusis bat. Pokial to uznaju ako vadu od vyroby, nemas absolutne co siahat po penazenke.

Napis potom ako si dopadol. Zaujima ma to. :)

Zpět na „notebooky Asus“