ASUS - G74SX
povrzává mezerník
Čaute mám G74ku asi týden a vrže mi po stisknutí mezreíku klávesnice.
Nesetkal se s tím někdo?
Nesetkal se s tím někdo?
Update ovladačů GPU
Zdravim,
asi posledních 14 dní mi při startu NB naběhne logo ASUS, po tom spouštění systému windows a na to se úplně vypne display i s podsvícením..
Asi po minutě a půl display naskočí a zobrazí se přihlášení do systému.
Po recovery staruje zase normálně (cca20sec), ale když udělám update ovladačů ať z nvidia: Verde R300 Driver 301.42 nebo přes Asus live update,
problém je zase zpátky.. Pokaždém recovery aktualizuji i systém..
Už mám za sebou asi 6. recovery, teď bez jakéhokoliv updatu a nevím co s tím.
Setkal se někdo se stejným problémem? Díky za odpověď..
asi posledních 14 dní mi při startu NB naběhne logo ASUS, po tom spouštění systému windows a na to se úplně vypne display i s podsvícením..
Asi po minutě a půl display naskočí a zobrazí se přihlášení do systému.
Po recovery staruje zase normálně (cca20sec), ale když udělám update ovladačů ať z nvidia: Verde R300 Driver 301.42 nebo přes Asus live update,
problém je zase zpátky.. Pokaždém recovery aktualizuji i systém..
Už mám za sebou asi 6. recovery, teď bez jakéhokoliv updatu a nevím co s tím.
Setkal se někdo se stejným problémem? Díky za odpověď..
Mám možnosť kúpiť tento noťas za 750 Eur. Dobrá cena?
Kupovaný December 2011 (záruka EŠTE 1,5r). Originálna krabica, batéria, všetko komplet ako bolo k tomu.
PARAMETRE:
Operačný systém: Originálny Windows® 7 Ultimate 64 bit
Procesor: Intel® Core™ i7-2630QM(6M Cache, 2.00 GHz, 4 jadrá)
Pamäť: 8GB DDR3 1333 MHz SDRAM, rozšírenie až na 16GB SDRAM
Displej: 17.3" FullHD (1920x1080
Grafická karta: NVIDIA® GeForce® GTX560M 3GB GDDR5 VRAM
Pevný disk: 2 x 500GB, 7200rpm,
Optická mechanika: Blu-Ray DVD rewriter
Kupovaný December 2011 (záruka EŠTE 1,5r). Originálna krabica, batéria, všetko komplet ako bolo k tomu.
PARAMETRE:
Operačný systém: Originálny Windows® 7 Ultimate 64 bit
Procesor: Intel® Core™ i7-2630QM(6M Cache, 2.00 GHz, 4 jadrá)
Pamäť: 8GB DDR3 1333 MHz SDRAM, rozšírenie až na 16GB SDRAM
Displej: 17.3" FullHD (1920x1080
Grafická karta: NVIDIA® GeForce® GTX560M 3GB GDDR5 VRAM
Pevný disk: 2 x 500GB, 7200rpm,
Optická mechanika: Blu-Ray DVD rewriter
lidi nevite jakym driverem zprovoznit podsviceni klavesnice a jakym driverem zprovoznit prepinani mezi napajecimi profily?
jsem si koupil notebook, odinstalval par kravin a aktualizoval winy, restartoval pc a uz to nechce jed
kdyz se na to vlastne divam, tak pres FN tlacitko funguje jenom jas, vypinani obrazokvy a tot vse ... nevite co s tim?
EDIT: tak jsem udelal obnovu systemu a po obnove jsem odinstaloval jenom predinstalovane hry + asus webstorage + trial internet security + jsem zakazal po spusteni BT a dalsi blbosti a zakazal jsem taky aktualizaci winu a po vypnuti a zapnuti opet ten samy problem a uz me to zacina pekne srat
EDIT II: problém vyřešen ... stačilo nahrát novější ovladače
jsem si koupil notebook, odinstalval par kravin a aktualizoval winy, restartoval pc a uz to nechce jed
kdyz se na to vlastne divam, tak pres FN tlacitko funguje jenom jas, vypinani obrazokvy a tot vse ... nevite co s tim?
EDIT: tak jsem udelal obnovu systemu a po obnove jsem odinstaloval jenom predinstalovane hry + asus webstorage + trial internet security + jsem zakazal po spusteni BT a dalsi blbosti a zakazal jsem taky aktualizaci winu a po vypnuti a zapnuti opet ten samy problem a uz me to zacina pekne srat
EDIT II: problém vyřešen ... stačilo nahrát novější ovladače
Naposledy upravil(a) slamaqe dne 16 srp 2012 15:55, celkem upraveno 1 x.
Asus g74sx
i5 - 2430M | 17,3 FHD | 8 GB RAM | 500 GB HDD | GF 560m GTX
Cau lidi,
vlastnim asus g74sx-tz195v (Core i5 2430m 2,4-3,0 GHz, 4GB ram ddr3, 500Gb disk, GTX 560m) uz skoro rok a musim rict ze jsem docela spokojen. Mam ale par dotazu tak bych vas poprosil jestli mi s nimi pomuzete, protoze mi " lezi v zaludku"
1) Rozhodl jsem se ze si poridim novem ramky, Kingston 2x4GB 1866MHz HyperX, dlouho jsem se rozmyslel jestli vubec tak rychle ramky mi notas vezme, ale nekde na zahranicnich webech jsem cetl ze vsechny i7 a i5 2. generace cili Sandy Bridge je zvladnou, tak jsem je objednal. Druhy den jsem se opet pidil a docetl se nemilou zpravu ze presne muj model procesoru zvladne max. frekvenci 1333 MHz. Tak se chci zeptat jestli jsem opravdu udelal tak spatnou koupi. Pameti mi prijdou az za tyden, a jsem z toho opravdu nevrly . . . .
2) Procesor ma mi v turbo modu 3GHz a taky to mival, ale pred dvema dny jsem si vsiml ze ikdyz ho zatizim na plno tak bezi "jenom" na 2,7-2,8GHz, proste na ty 3 mi to uz nevyskoci. Zkousel jsem Prime95, TrottleStop a nic. Nevite nekdo co s tim ?
3) Posledni dobou mam fps dopy ve hrach a to poradny. Napriklad u BF3, Minecraftu, Max Payne 3 kdy mi spadne fps z 50-60 na 10 a zustane asi 2 sekundy a pak opet vyleze na tech 50. Reinstalace ovladacu nepomohla.
Prosim o radu, diky moc ...
vlastnim asus g74sx-tz195v (Core i5 2430m 2,4-3,0 GHz, 4GB ram ddr3, 500Gb disk, GTX 560m) uz skoro rok a musim rict ze jsem docela spokojen. Mam ale par dotazu tak bych vas poprosil jestli mi s nimi pomuzete, protoze mi " lezi v zaludku"
1) Rozhodl jsem se ze si poridim novem ramky, Kingston 2x4GB 1866MHz HyperX, dlouho jsem se rozmyslel jestli vubec tak rychle ramky mi notas vezme, ale nekde na zahranicnich webech jsem cetl ze vsechny i7 a i5 2. generace cili Sandy Bridge je zvladnou, tak jsem je objednal. Druhy den jsem se opet pidil a docetl se nemilou zpravu ze presne muj model procesoru zvladne max. frekvenci 1333 MHz. Tak se chci zeptat jestli jsem opravdu udelal tak spatnou koupi. Pameti mi prijdou az za tyden, a jsem z toho opravdu nevrly . . . .
2) Procesor ma mi v turbo modu 3GHz a taky to mival, ale pred dvema dny jsem si vsiml ze ikdyz ho zatizim na plno tak bezi "jenom" na 2,7-2,8GHz, proste na ty 3 mi to uz nevyskoci. Zkousel jsem Prime95, TrottleStop a nic. Nevite nekdo co s tim ?
3) Posledni dobou mam fps dopy ve hrach a to poradny. Napriklad u BF3, Minecraftu, Max Payne 3 kdy mi spadne fps z 50-60 na 10 a zustane asi 2 sekundy a pak opet vyleze na tech 50. Reinstalace ovladacu nepomohla.
Prosim o radu, diky moc ...
darkbone píše:Teploty na CPU 65-70°C (speedFan mi ukazuje rozdelne teploty na jadrech core1 69 a core2 64), GPU 60-70°C. Zkousel jsem i antiviry a nic, tak jsem reinstaloval OS ( W7 Home premium 64bit) a taky to nepomohlo. Je to tak mesic zpatky co to zacalo takhle blbnout.
mozno by pomohol reinsatl celeho systemu plus nahadzat vsetkz stare ovladace priamo od notasu...tie zakladne ...tei by i mal mat na CD niekde.
Tak mi zazrakem dnes dorazily ty ramky Kingston HyperX 2x4Gb 1866MHz a bohuzel kdyz zapojim oba dva moduly tak mi notas nenabehne, ani bios. Zkousel jsem kazdy modul jednotlive i do kazdeho slotu a vzdy OK, i kombinace stareho modulu od Samsungu+Kingston funguje. Nevite co to ma znamenat ?
OS jsem reinstaloval asi pred 14ti dny, a uz od te doby to takhle blbne.
OS jsem reinstaloval asi pred 14ti dny, a uz od te doby to takhle blbne.
lidi nevíte o nějakém batohu, kde by si tento kousek vlezl?
koupil jsem si ROG bagl, ale kapsicka na ntb je uzka a ntb tam mam problem narvat a po narvani mi to nesla zapnout ta velka kapsa (mozna se to, ale vytaha, ale kdo vi )
psal jsem asusu a ti mi rekli, ze mam davat ntb do te velke kapsy a ne do kapsy na ntb, ale to se mi vubec nelibi
tak se chci zeptat jestli nevite o batohu, kde se vejde? cenový strop je 1,5 - 2k Kč
koupil jsem si ROG bagl, ale kapsicka na ntb je uzka a ntb tam mam problem narvat a po narvani mi to nesla zapnout ta velka kapsa (mozna se to, ale vytaha, ale kdo vi )
psal jsem asusu a ti mi rekli, ze mam davat ntb do te velke kapsy a ne do kapsy na ntb, ale to se mi vubec nelibi
tak se chci zeptat jestli nevite o batohu, kde se vejde? cenový strop je 1,5 - 2k Kč
Asus g74sx