Zdravím vespolek
Nedávno jsem dostal mininotebook ASUS 1000 (už je po záruce), vše je v pořádku až na display. Po zapnutí systém bez problémů najede, ale display ne...obrazovce se "rosvítí"... není černá... ale "šedá"... podsvícená. Na druhém monitoru je vše v pořádku.
Po konzultaci s původním majitelem,...
"Prostě se občas stávalo, že vypadne obraz v určité poloze víka. Po chvíli byl obraz vidět jen při skoro zavřeném víku, a nakonec už nenaskočil vůbec".
Majitel ho měl v levném "servisu"... a tom mu řekli, že "VYMĚNILI" LVDS kabel... ale notebook nefunguje...majitel neplatil ani Ň za kabel ani práci (cena cca 400 Kč za kabel 300 Kč/h práce)???... myslím, že jen zkusili kontakty zda nejsou vypadnuté a tím to haslo (navíc tento LVDS kabel není bežně k máni, a jak jsem zkoušel najít dodavatele tak ho často musejí objednat). Neznám servis, který dá kabel (400 Kč) a práci do zboží, a pak nechce nic za to, že zboží neopravil?!
Můj osobní názor je, že potřebuji vyměnit LVDS kabel... ale nemůže být problém v monitoru ("svítí šedě")... nebo snad ještě někde jinde? Dá se nějak zdiagnostikovat (softwarově) LCD, flex kabel atd?
Díky za odpověď.
PS: Kabel mohu sehnat za cca 400 Kč a výměnu si mohu provést sám. V servisu mi nabízejí cenu 1500 Kč.
ASUS 1000 - problém s monitorem