Zajímavý problém s chlazením
-
- Moderátor
111gopher píše:jako ona ta hlucnost u mojeho A6Tc neni zas tak strasna, ale rikam, je divne jak dosahne 57 stupnu a pak se zchladi na 50, tak se prestane tocit!
A co se ti na tom nezdá, připadá ti moc vysoká ta teplota?
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
Testnul jsem Asus NB Probe popr. Mobile Meter na F3Jc a pise mi teploty:
CPU temp: 37-40 st.
CPU clock: Mobile meter ukazuje, ze stabilne NEKLESA pod 1.83 Ghz (pri jakemkoliv modu), dokonce pri battery saving modu tam naskoci 2.2 Ghz
Asus NB Probe pise CPU speed na cca 47-52 % (ale Win sys info - CTRL+ALT+DEL - zatez procesoru cca 7 %). Asi NB Probe rika, kolik kapacity se pouziva ci co...
HDD 30 st. (v obou programech)
otacky ventilatoru (dle NB Probe): 2800 RPM (v Quiet office!)
Discharge rate (Mobile meter): cca 17,5-20 W (rezim Quiet Office-High performance)
Opravdu tudiz nevidim duvod, proc by ty vetraky mely jet. Podivne je, ze zadny program neukazuje mensi frekvenci procesoru a ze se discharge rate moc nemeni i kdyz menim mody z Battery Saving na High performance (zmena ze 17 na 20 W je cca 18%).
Vsechny teploty jsou merene pri necinnosti.
Tak nevim, jestli tomu verit nebo ne. Vypada to jakoby se procesoru nechtelo podtaktovat a zere i kdyz neni v zatahu. Notes jede na baterku.
CPU temp: 37-40 st.
CPU clock: Mobile meter ukazuje, ze stabilne NEKLESA pod 1.83 Ghz (pri jakemkoliv modu), dokonce pri battery saving modu tam naskoci 2.2 Ghz
Asus NB Probe pise CPU speed na cca 47-52 % (ale Win sys info - CTRL+ALT+DEL - zatez procesoru cca 7 %). Asi NB Probe rika, kolik kapacity se pouziva ci co...
HDD 30 st. (v obou programech)
otacky ventilatoru (dle NB Probe): 2800 RPM (v Quiet office!)
Discharge rate (Mobile meter): cca 17,5-20 W (rezim Quiet Office-High performance)
Opravdu tudiz nevidim duvod, proc by ty vetraky mely jet. Podivne je, ze zadny program neukazuje mensi frekvenci procesoru a ze se discharge rate moc nemeni i kdyz menim mody z Battery Saving na High performance (zmena ze 17 na 20 W je cca 18%).
Vsechny teploty jsou merene pri necinnosti.
Tak nevim, jestli tomu verit nebo ne. Vypada to jakoby se procesoru nechtelo podtaktovat a zere i kdyz neni v zatahu. Notes jede na baterku.
111gopher píše:doporucuju aby jsi si nahodil notebook hardware control!
V asus power4 gear si muzes nastavit nizsi frekvenci!
Notebook hardware control nainstalovany nemam, ale power 4 gear POUZIVAM. Tohle mi delalo v rezimu Quiet office. Mohli byste napsat jake mate otacky notasu v tomhle rezimu vy? Jen tak pro srovnani (i kdyz to je jina konfigurace). Diky
EDIT: Dneska kdyz jsem ho spustil a prepnul hned do rezimu QUIET OFFICE, tak to poprve spadlo z 2800 RPM na 1400 a pak uplne do OFF. Po par minutach se spustil na cca 50 sec. a pak se zase uplne vypnul. Kdyz jsem pak ale prepnul na jine mody a dal to zpet, uz jen hucel a hucel. Zkusil jsem ho vypnout, nechat vychladnout a znovu zapnout... a huci v necinnosti 2800 otacek, bez prestavky
Cim to muze byt? Jednou jedinkrat se CPU FAN vypnul, ale jinak nic. Teploty HDD nikdy nesly pres 35 stupnu (ani v zatezi) a teplota CPU (nikdy pres 41 stupnu.
-
- Moderátor
111gopher píše:dle mého názoru je to někde chyby v ACPI driverech popř. v biosu. Dneska mi napsali z Asusu, ale nepochopil mě. Tak jsem mu zas napsal, o výsledcích budu informovat!
Bios zkusim upgradnout, ale povez mi prosim te co to jsou ty ACPI drivery. Sorry, ale fakt jsem to jeste neslysel
Jinak tady je cislo na technickou podporu 596 766 901-904
Peca-on-line píše:Taky si myslim že na vině bude zřejmě nějak nabouraný ACPI, měl sem podobnej problém, akorát se prozměnu neměnila frekvence cpu. Bohužel vyřešil to až reinstal woken.
Tak to je dobra zprava. Wokna jsem stejne nainstaloval jen tak narychlo, zkusebne Takze no problem. Snad to pak bude v pohode. Daval jsem tam NTFS, ale to snad neovlivni tuhle vec. Takze zkusim jeste par fixu s tim Biosem a pod a kdyz tak reinstall windows.
111gopher píše:Tak pak zkus jen nahodit soft z dodávaného instalačního CD!!! Tak mě napadla ještě jedna věc!!! Aktualizace SP2... Dneska budu mít 2 noťasy stejné konfigurace a u jednoho řízení otáček funguje a u druhého ne, takže se uvidí!!!
Mam tam nainstalovane Win Pro SP2. Co to budou za notasy - Asus? Kdyz tak sem hod info se zkusenostma