Nazdárek lidi, hodlám si koupit svůj první notebook a očekávám od něj asi toto: Potřebuju spolehlivý notebook vhodný na časté nošení, kancelářské aplikace a multimedia, občasné hraní her(nemusí osilňovat vysokým výkonem). Cenu si představuju tak do těch 15 tis. Kč. Tento notebook mi vyhovuje jak výbavou, tak designově a myslím si, že na to, co jsem napsal výše mi musí bohatě stačit. Neví někdo jak je to s poruchovostí tohoto modelu(přehřívá se apod.??), popř. servisem Asusu? Nebo pokud možno, doporučil by mi někdo raději jiný model?
Díky moc
Jinak tady je spocifikace:
Notebook ASUS X51R 15.4/CM530/DVDRW/80G/512M/WL/noOS
Model X51R
Procesor Intel Celeron M530
frekvence 1,73 GHz
FSB 533Mhz
LCD 15,4" 1280x800
paměť 512 MB
pevný disk 80 GB
Otáčky pevného disku 5400 rpm
Optická mechanika DVD+-RW DL
FDD/čtečka karet čtečka karet
Síťová karta WLAN + LAN 10/100
Modem 56kb/s
Grafika ATI Radeon® Xpress 200M
Polohovací zařízení TouchPad
USB 4x
Hmotnost 2,8 Kg
Výdrž na baterie 3 hod
Asus X51R
-
- občas něco napíše
- Kontaktovat uživatele:
Asus X51R
Koupil jsem tento ntb, ovšem s jinou konfigurací: CPU Mobile Celeron M520 1,6GHz, RAM 1024MB, 120GB HDD, ATI Radeon Mobility X1100 s 256MB VRAM, DVD-RAM (+-RW, DL), 15,4´TFT CrystalShine 1280x800, 1x PCMCIA, 1x čtečka karet, 4xUSB, Wi-Fi, baterie cca 2,5hod. Cena 15.500,-Kč v Alze.
a zatím jsem s níám náramně spokojenej. Vůbec se nezahřívá - max CPU jsem měl zatím 58 st.C. Jediný problém jsem měl chvilkově s ovladačem na VGA pro Win XP - archívy na Asusu byly nějak poškozené a trvalo několik dní, než jsem stáhnul funkční. Jinak jsem postahoval všechny ovladače a utility, nainstaloval a vše fachá, jak má... Hraji na něm i starší hry v plném rozlišení a s plnými detaily: RCTW, I.G.I. 2, MOHAA, SOF ap. - nádhera, zvláště Wolfenstein
Provozuji na něm Win XP a Ubuntu 7.10 v Dualbootu a vše bez problémů. V linuxu mi běhají plynule i FPS hry (Quake 2 a 3, OpenArena, Assault a Action Cube, TORCS ap.
a zatím jsem s níám náramně spokojenej. Vůbec se nezahřívá - max CPU jsem měl zatím 58 st.C. Jediný problém jsem měl chvilkově s ovladačem na VGA pro Win XP - archívy na Asusu byly nějak poškozené a trvalo několik dní, než jsem stáhnul funkční. Jinak jsem postahoval všechny ovladače a utility, nainstaloval a vše fachá, jak má... Hraji na něm i starší hry v plném rozlišení a s plnými detaily: RCTW, I.G.I. 2, MOHAA, SOF ap. - nádhera, zvláště Wolfenstein
Provozuji na něm Win XP a Ubuntu 7.10 v Dualbootu a vše bez problémů. V linuxu mi běhají plynule i FPS hry (Quake 2 a 3, OpenArena, Assault a Action Cube, TORCS ap.
Naposledy upravil(a) marp dne 25 říj 2007 15:37, celkem upraveno 1 x.
*M*A*R*P*