Asus A9RP nejde zapnúť

notebooky Asus a vše kolem nich
tivod
občas něco napíše

Asus A9RP nejde zapnúť

Příspěvekod tivod » 30 pro 2007 14:46

Kamarát mi priniesol notebook série Asus A9RP s tým že mu blbne, z ničoho nič sa sám reštartne, alebo sa nechce vypnúť, ale občas ani nenabehne až na štvrtý pokus a podobne a preto chce na ňom prepáliť BIOS.
Na stránke ASUSu som našiel aktuálnu verziu BIOSu k tomuto notebooku (230) aj s flashovacím programom, ktorý som nainštaľoval, spustil, potvrdil hlášku že verzia BIOSu súhlasí s typom notebooku a že naozaj chcem BIOS flashnúť - presne podľa návodu na stránke ASUSu tu:
http://support.asus.com/technicaldocume ... uage=cs-cz
ale s tým rozdielom, že po spustení flashovania si WinFlash vypýtal reštart notebooku a po reštarte nabehol fleshovací program v DOS móde, na nič sa nepýtal len rovno vymazal starý BIOS, napálil nový a overil že je všetko v poriadku a potom vypísal, že "flash successful" a zostal stáť. Nedalo sa to nijako ukončiť, zatvoriť ani vypnúť, proste úplne stuhol. Ani vypínacím tlačítkom sa nedal po 10minútach vypnúť, tak som ho odpojil od zdroja a vybral batériu. A teraz ten notebook na nič nereaguje. Zdochol.
Dá sa s tým ešte niečo urobiť? Vie mi niekto poradiť čo?
Len na doplnenie, ten notebook je ešte v záruke, je možné uplatniť si záručnú opravu v ASUSe?
Za každú serióznu radu budem povďačný.

Zpět na „notebooky Asus“