Zdravím,
mám nový notebook Asus F5VL, ale nie som spokojný so zvukovkou, ktorá v ňom je (Realtek HD). Je mi jasné, že zvuk z notebooku tejto cenovej kategórie nebude nikdy dokonalý, ale zdá sa mi, že u mňa je až príliš nekvalitný...
Už len keď si nasadím sluchátka, je počuť jemné pískanie, ktoré síce pri počúvaní nevadí, ale keď je chvíľu ticho, začne to liezť na nervy, takže keď akurát niečo nepočúvam, musím si dať sluchátka dole, inak ma z toho po chvíli začnú bolieť uši. Aj celková kvalita zvuku je v porovnaní s discmanom alebo mp3-prehrávačom horšia, navyše sa mi aj zdá, akoby bolo počas prehrávania hudby občas počuť v sluchátkach prasknutie.
Budem rád, ak sa ozve niekto, kto má tiež tento notebook, či má na ňom podobný zvuk - a teda či mám notebook reklamovať. Ďakujem.
F5VL - nekvalitná zvuková karta?
No počúvam cez sluchátka Technics za vyše 2000 korún, takže tam by hádam problém nemal byť; navyše keď ich pripojím do niečoho iného (napr. discman), takéto veci vôbec nepočuť...
A s tým ovládačom - aj by som nainštaloval nový, len v týchto veciach sa ani len trochu nevyznám, takže skôr, ako sa do niečoho pustím, potreboval by som poradiť: na stránke Realteku som našiel ovládač s verziou R1.86, ale v počítači vidím len jediné číslo, ktoré by mohlo označovať verziu ovládača - a to 6.0.1.5374, čo sa mi nejako nezdá... Myslíte, že by som mal ten ovládač nainštalovať, aj keď je to číslo úplne iné? Alebo som to našiel niečo iné, ako som chcel? Ospravedlňujem sa za blbé otázky
A s tým ovládačom - aj by som nainštaloval nový, len v týchto veciach sa ani len trochu nevyznám, takže skôr, ako sa do niečoho pustím, potreboval by som poradiť: na stránke Realteku som našiel ovládač s verziou R1.86, ale v počítači vidím len jediné číslo, ktoré by mohlo označovať verziu ovládača - a to 6.0.1.5374, čo sa mi nejako nezdá... Myslíte, že by som mal ten ovládač nainštalovať, aj keď je to číslo úplne iné? Alebo som to našiel niečo iné, ako som chcel? Ospravedlňujem sa za blbé otázky
Takže pomoc s ovládačom už nepotrebujem, nejako som to zvládol aj sám Akurát je taký malý problém, že to nepomohlo... Ale dnes som zistil jednu zaujímavú (a asi aj dosť podstatnú) vec - to pískanie, praskanie a podobné veci, počuť len v pravom sluchátku, takže by som to tipoval skôr na problém v samotnej zvukovej karte, nie ovládačoch.