Asus G73JH
Postup pro flash biosu gpu...
1. Přes GPU-Z si zálohujte původní bios
2. Rozbalte si složku http://download.hellshare.cz/93vbios-rar/2669956/ a připravte flashku
3. Spustíme aplikaci HPUSBDISK jako správce a jako první nastavíme flashku,kterou chceme formátovat(pokud je v systému více usb zařízení) a zvolíme souborový systém FAT32.Dále zaškrtneme Quick format a Create a DOS startup disk.... a zvolíme cestu ke složce win98boot a poté start. Po pár vteřinách máme vytvořeno bootovací medium s DOSem.
4. Ze složky,kterou jsme si stáhli nakopírujeme na flashku soubory "atiflash",VFlash" a BR38352.001 (bios)
5. Restartujeme systém a nastavíme bootovaní z naší vytvořené flashky,kdy nám poté systém najede do DOSu
6. Do příkazového řádku c:\ zadáme příkaz "vflash" a po několika vteřinách proběhne samotný přesun a nahrazení původního biosu. Po chvilce se nám vypíše opět příkazový řádek c:\ ,že flash bude dokončen po restartu.
7. Restart a hotovo
Upozorňuji,že se může samotný flash biosu i podělat a nenesu za jakékoli škody odpovědnost,proto si vše důkladně rozvažte!
Jinak je ten postup opravdu jednoduchý a zabere 5 - 10 minut,pokud jsem to napsal nesrozumitelně,tak se klidně na cokoli ptejte
1. Přes GPU-Z si zálohujte původní bios
2. Rozbalte si složku http://download.hellshare.cz/93vbios-rar/2669956/ a připravte flashku
3. Spustíme aplikaci HPUSBDISK jako správce a jako první nastavíme flashku,kterou chceme formátovat(pokud je v systému více usb zařízení) a zvolíme souborový systém FAT32.Dále zaškrtneme Quick format a Create a DOS startup disk.... a zvolíme cestu ke složce win98boot a poté start. Po pár vteřinách máme vytvořeno bootovací medium s DOSem.
4. Ze složky,kterou jsme si stáhli nakopírujeme na flashku soubory "atiflash",VFlash" a BR38352.001 (bios)
5. Restartujeme systém a nastavíme bootovaní z naší vytvořené flashky,kdy nám poté systém najede do DOSu
6. Do příkazového řádku c:\ zadáme příkaz "vflash" a po několika vteřinách proběhne samotný přesun a nahrazení původního biosu. Po chvilce se nám vypíše opět příkazový řádek c:\ ,že flash bude dokončen po restartu.
7. Restart a hotovo
Upozorňuji,že se může samotný flash biosu i podělat a nenesu za jakékoli škody odpovědnost,proto si vše důkladně rozvažte!
Jinak je ten postup opravdu jednoduchý a zabere 5 - 10 minut,pokud jsem to napsal nesrozumitelně,tak se klidně na cokoli ptejte
Zatím šlape
Tak jsem asi koupil poslední kousek v naší republice asus G73 JH, a zatím šlape jako víno, včera jsem testnutl crysis 2 hodky a teplota je Ok, uvidíme zda to vydrží.
G73 Teplota..
Tenhle notes mam za pár týdnů rok:) a už sem si s nim svý zažil ..první na co sem nemoh přijít bylo jak dostanu z recovery discu ty win, dyž sem si při prvním spuštění neudělal "vůl" kopii..no chvíli to trvalo, ale vyřešilo se to velmi lehce jaxem zjistil:)...no a k tomu přehřívání co se tady řeší..tak s tím sem měl problemy sakra..při hraní her šedivá obrazovka a napříjemný chrčení repráků:(..zkoušel sem dost věcí flash BIOSu, vysávání zadních "vejfuků" vysavačem:D apod. k ničemu!!!ovšem zjistil sem jak se tomuto problemu vyhnout, no teda alespoň mně tohle pomohlo a při projíždění zahraničních for sem zjistil, že sem nebyl sám kdo si toho všim...Nwm proč, ale od tý doby co sem si tam aktualizoval ovladače přímo z originál stránek ATI začlo se tohle dít, to sem samosebou nevěděl. Před cca. měsícem sem uninstall 11.3 a navrátil se z5 k timto ovladačům přímo ze stránek ASUSu najdete je přímo dyž si zadáte G73jh,jw a maj okolo 200MB..od tý doby sem nezpozoroval jedinej zásek při hraní a že zápřah dostává slušnej nwm jestli je to tim, ale každopádně mně tahle věc pomohla:)))..A nakonec THE BEST OF GAMING ON THIS NOTEBOOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nevyměnil bych ho za nic:D možná:)
Hele přesně teď nmw , ale dyž pouštíš notes tak tušim, že to bylo stiskem F10 nebo nějakým od F5 - F10 mimo F8:), vůbec nebude vadit dyž to zmačkneš párkrát všechno najednou a pak se tě to zeptá jestli chceš instalovat ty win z toho recovery disku. Zmačkneš return no počkáš na instalaci cca 20min no a po skončení se tě to zeptá jestli tu kopii chceš vypálit no a zbytek snad zvládneš ..100pro to pude:)