Asus A6K
mam A6KT-Q008
A spokojenost, akorát SILNĚ doporučuji si pořídit 1024 MB Ramky, protože jen po instalaci serepetiček od ASUSU jako ovladače, nastavení režimů atd. to má skoro 300 MB po spuštění (samozřejmě +firewall, dc klient, antivir). 512 MB RAM utáhne hry jako Far cry, ale novější už citelně trpí nedostatkem RAM, čili k 512 další 512ku, nebo raději rovnou Giga. Hlučnost prakticky nulová, slyším krásné ticho, a to i v noci, ozve se jen DVD vypalovačka, a to velice málo, výkon dobrý, akorát je třeba ta operační paměť. Problémy s SIS čipsetem sem žádný nezaznamenal, asi se jedná o pěkný kec. Má to ovšem, a to je nutno zaklepat, úplně brutálně krásný obraz, kombinace ATI X1600 a AMD dělá své, kam se hrabou nVidie. Ještě časem testnu, jak to dělá s videem, jak to enkóduje, docela se těším. za 30.040 korun s DPH nenajdete lepší noťas (najdete ale levnější obchod, ale šlo mi o serioznost). Ohledně brašny - sice mi přijde ne úplně lehká, ale zato má reprezentativní vzhled, myš, co k tomu dávaj, taky nelze nijak hanět, prostě menší optická myška.
Jinak noťas má pěknej zvuk do sluchátek, ty repráčky, co to má, bych zhodnotil jako úplně klasický nootebookoý pišťátka, ale jde tam dát cokoli jkinýho, tak mi nevaděj. Velice mě překvapila kvalita obrazu z webkamerky, je dosti nadstandardní, c se rozlišení týče, akorát se pohyblivý obraz dost rozmazává.
Stejně jak už je tomu dneska skoro pravidlem, i tento noťas se mi provařil skrze desku stolu a zahříval mi kolena, při napájení bateriemi je situace poněkud lepší. Jejich výdrž nemohu posoudit, ještě jsem je nenabil ani potřetí, ale nedělám si iluze, na první nabití to byly cirka dvě hodiny.
Jinak by mě zajímalo, jestli se dá stáhnout něco na podporu HDTV (U nVidie je to PureVideo a jde mi to plynule i na FX 5500 64 bit MSI), když jsem na tom spustil klip o rozlišení 1920 x 1080, tak to při pohybu kamerou jelo trochu váhavě a pohyb pulzoval. Zato dal vynikout kráse obrazu.
Jinak noťas má pěknej zvuk do sluchátek, ty repráčky, co to má, bych zhodnotil jako úplně klasický nootebookoý pišťátka, ale jde tam dát cokoli jkinýho, tak mi nevaděj. Velice mě překvapila kvalita obrazu z webkamerky, je dosti nadstandardní, c se rozlišení týče, akorát se pohyblivý obraz dost rozmazává.
Stejně jak už je tomu dneska skoro pravidlem, i tento noťas se mi provařil skrze desku stolu a zahříval mi kolena, při napájení bateriemi je situace poněkud lepší. Jejich výdrž nemohu posoudit, ještě jsem je nenabil ani potřetí, ale nedělám si iluze, na první nabití to byly cirka dvě hodiny.
Jinak by mě zajímalo, jestli se dá stáhnout něco na podporu HDTV (U nVidie je to PureVideo a jde mi to plynule i na FX 5500 64 bit MSI), když jsem na tom spustil klip o rozlišení 1920 x 1080, tak to při pohybu kamerou jelo trochu váhavě a pohyb pulzoval. Zato dal vynikout kráse obrazu.
Hlučnost je v pohodě. Samozřejmě nemůže člověk počítat, že bude úplně tichý vzhledem ke konfiguraci, ale dle nejen mého názoru, ale i kolegy, který má acera, je hlučnost standartní.
Při koupi jsem si hned objednal dalších 512 MB RAM. Za cenu cca 1.200,- Kč to doporučuji. Jejich instalaci mi provedli v obchodě zdarma, ale dokáže to úplně každý, stačí odmontovat jeden kryt, jelikož jsou oba sloty vedle sebe a nikoliv někde na opačném konci. Na hry se zatím chystám, ale již teď vím, že to zvládne ty nejnáročnější, jelikož pařím po síti Battleground Europe, kdy na svém PC (AMD 2500+, 1GB RAM, FX5700) dosahuji sotva 20-30 FPS a na tomhle stroji je to kolem 60-70 FPS.
Teploty dle EVERESTU jsou cca základní desky 70 C°, cpu 75 C°, HD 47 C°.
Pevný disk je FUJITSU MHV2100AT PL (100 GB, 4200 RPM, Ultra-ATA/100), optická mechanika TSSTcorp CD/DVDW TS-L632C. Disk i když má jen 4200 otáček šlape velice slušně. ASUS si holt dal záležet a vše sladil tak, že to šlape velmi dobře. Filmy běží na tomto stroji bez problému a díky super displeji je to pěkná podívaná. Když člověk vezme v úvahu i celý set, který k tomu dostane, tak za ty prachy to oprvdu stojí.
Při koupi jsem si hned objednal dalších 512 MB RAM. Za cenu cca 1.200,- Kč to doporučuji. Jejich instalaci mi provedli v obchodě zdarma, ale dokáže to úplně každý, stačí odmontovat jeden kryt, jelikož jsou oba sloty vedle sebe a nikoliv někde na opačném konci. Na hry se zatím chystám, ale již teď vím, že to zvládne ty nejnáročnější, jelikož pařím po síti Battleground Europe, kdy na svém PC (AMD 2500+, 1GB RAM, FX5700) dosahuji sotva 20-30 FPS a na tomhle stroji je to kolem 60-70 FPS.
Teploty dle EVERESTU jsou cca základní desky 70 C°, cpu 75 C°, HD 47 C°.
Pevný disk je FUJITSU MHV2100AT PL (100 GB, 4200 RPM, Ultra-ATA/100), optická mechanika TSSTcorp CD/DVDW TS-L632C. Disk i když má jen 4200 otáček šlape velice slušně. ASUS si holt dal záležet a vše sladil tak, že to šlape velmi dobře. Filmy běží na tomto stroji bez problému a díky super displeji je to pěkná podívaná. Když člověk vezme v úvahu i celý set, který k tomu dostane, tak za ty prachy to oprvdu stojí.
Pokud se týká údajné nestability chipsetu SIS, tak jsem nepostřehl žádnou. Mám dojem, že se jedná pouze o pomluvy, které šíří zastánci nesmrtelného intelu. Jak však dokazuje přechod DELL k AMD, není nesmrtelný a ani nenahraditelný. Opravdu si ASUS dobře r´prověřil, co do svých notebooků dává a tento chipset jim určitě ostudu neudělá.
Udělal jsem ještě jeden benchmark na pevný disk FUJITSU MHV2100AT PL (100 GB, 4200 RPM, Ultra-ATA/100) u A6kt pomocí programu HD TUNE a zde jsou výsledky.
HD Tune: FUJITSU MHV2100AT PL Benchmark při žádné zátaži:
Transfer Rate Minimum : 14.2 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 30.2 MB/sec
Transfer Rate Average : 23.3 MB/sec
Access Time : 20.1 ms
Burst Rate : 68.7 MB/sec
CPU Usage : 4.4%
HD Tune: FUJITSU MHV2100AT PL Benchmark při hraní Colin McRea 3:
Transfer Rate Minimum : 1.6 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 29.3 MB/sec
Transfer Rate Average : 20.3 MB/sec
Access Time : 20.3 ms
Burst Rate : 61.9 MB/sec
CPU Usage : 90.4%
Hodnocení nechám již na Vás.![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
HD Tune: FUJITSU MHV2100AT PL Benchmark při žádné zátaži:
Transfer Rate Minimum : 14.2 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 30.2 MB/sec
Transfer Rate Average : 23.3 MB/sec
Access Time : 20.1 ms
Burst Rate : 68.7 MB/sec
CPU Usage : 4.4%
HD Tune: FUJITSU MHV2100AT PL Benchmark při hraní Colin McRea 3:
Transfer Rate Minimum : 1.6 MB/sec
Transfer Rate Maximum : 29.3 MB/sec
Transfer Rate Average : 20.3 MB/sec
Access Time : 20.3 ms
Burst Rate : 61.9 MB/sec
CPU Usage : 90.4%
Hodnocení nechám již na Vás.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Anonymous píše:Já osobně mám radeona x1600 osazeného 128 MB GDDR3 SDRAM s tím, že dalších 128 může sdílet. Mám dojem, že zatím, co jsem měl možnost vypozorovat na různých forech, tak i ostatní mají stejný typ. Samozřejmě, že asus může konfiguraci změnit, ale zatím tam dávají tuto kartu.
zapoměl jsem se podepsat
Pomoc!
Tyjo už z toho všeho mám hlavu jak meloun!!! Rozhoduju se mezi koupí A6KT a A6Jc (ale o tom jsem začal uvažovat až potom co jsem četl špatné názory na diskuzích, ale beztak kecali). Po přečtení všeho co jsem našel jsem se dostal zase na začátek! Vůbec nevím do čeho mám jít
Dokázal by jste mě nekdo napsat 10(nebo klidně i víc
) důvodů proč jít do A6KT (nebo popřípadě do jiného)? Moc vám děkuju!!! Zachráníte mé duševní zdraví!!! ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Dokázal by jste mě nekdo napsat 10(nebo klidně i víc
-
- píše často
Re: Pomoc!
Hermon píše:Tyjo už z toho všeho mám hlavu jak meloun!!! Rozhoduju se mezi koupí A6KT a A6Jc (ale o tom jsem začal uvažovat až potom co jsem četl špatné názory na diskuzích, ale beztak kecali). Po přečtení všeho co jsem našel jsem se dostal zase na začátek! Vůbec nevím do čeho mám jít![]()
Dokázal by jste mě nekdo napsat 10(nebo klidně i víc) důvodů proč jít do A6KT (nebo popřípadě do jiného)? Moc vám děkuju!!! Zachráníte mé duševní zdraví!!!
No tak intel sice nabizi duo, ale osobne bych videl lepsi reseni 1 64 bitovej procak ma 1,8 GHz efektivne, cili hodne lamersky receno, takovej Venice 3000+, kterej ma taky 1,8 GHz myslim, sice na 32 bitech nejede na plno, ale zase je jeden (vyhodnejsi financne a na hry) a do budoucna pro 64 bitove OS svoji ztratu na dve jadra castecne smaze. A ted proc je to vyhodnejsi dle meh: osobne si myslim, ze A6KT ma rozumneji rozdeleny vykon mezi CPU a grafarnu, k cemu je dual procesor, kdyz se na tom obycejna hra bude skubat, 73OO go je daleko slabsi a ma hnusnejsi obraz /jako kazda nVidie/, zato obraz A6KT je pohadka. To same pro video jednoznacne A6KT, kdyz jsem videl rychlost, v niz to enkodovalo video z kamery, myslel jsem, ze jde o omyl, podpora HW na grafarne dela sve /AVIVO tusim reklo sve/. Dalsim pozitivem pro A6KT je, ze mohu zarucit velice tichej chod, mam ho na stole a kdybych na nem nemel ruce tesne nalepeny, nevedel bych, ze bezi, takhle vnimam hmatem lehke predeni. S hudbou na tom budou oba tak nastejno, cili stejne dobre, s HW podporou vim, ze ATI v tom mym notasi umi HW grafikou HDTV do 1080 pixelu (1080x720), v nemz je vetsina filmu, v HDTV 2 (1980x1088) uz pracuje i procak a zatimco neco jede plynule, neco uz dava vedet, ze HW podpora konci a procak se ohreje. Ale ty filmy v HDTV svizne a krasne vykreslene to je pohadka, treba takovy resident evil v HDTV 1080, ktery je plny grafickych serepeticek, mi vykulil oci z dulku. U nVidie 7300 se musi stahovat pure video codec a ten formalne neni zadara, cili takova mala pruda, pak byto melo HDTV taky umet hardwarove, nereknu ale do jakyho rozliseni, protoze to nevim. Tipoval bych to tak nastejno.
Pokid jde o hmtnost, ta je podobna, vybavu vim hlavne, ze je u A6KT velice slusna, hlavne webkamerka mikrakem i udelala radost, cenove vyjde tak o dva tri klacky levnejs A6KT, jinak ve vybave vidim to same u obou.
Design notasu vyhrava A6KT, je to docela krasavec, docela dost.
Ja sem taky resil dilema, kerej, ale za cirka 30.OOO mi nejvice nabidnul A6KT, tak sem ho vzal, hlavne kvuli grafice
P.S. FEAR na tom facha, bez obav, akorat to chce tu RAMKU, ty loady a prechody scen sou nekonecny, ale tady sou notase nastejno, 512 jako 512, trebaze intel ma DDR2. Jo a propustnosti ty notasovy ramky sou srovnatelny s desktopovejma, cili zde zadna brzda neni. Ono ja sem krome jeji velikosti, kera se da snadno odstranit koupi dalsi, zadnou este nenasel.