Asus M6VA

notebooky Asus a vše kolem nich
jmacourek
občas něco napíše

Asus M6VA

Příspěvekod jmacourek » 02 črc 2008 17:58

Zdravim,

po relativne spokojenem dvoulete uzivani tohoto NB mi zacinaji odchazet vetraky. resp. vetrak na grafice. Vydava priserne zvuky a prestava se tocit, coz je u teto grafiky spatne.... pasivne se neuchaldi a teploty stoupaji do zavratnych vysin :-) Je nejaka moznost jak vetrak vycistit/vymenit bez zasahu servisu? Do servisu se mi nechce hned ze dvou duvodu:
1) NB je po zaruce cca pul mesice :-( (Kdyz jsem je na to posledne upozornoval, ze vetraky huci, tak je dle meho vymenili ale pouze vycistili --> po pul roce se problem opakuje)
2) Nemuzu si ted dovolit byt treba 2 tydny bez NB ...

K vetraku procesoru se da dostat relativne snadno, tusim ais dva sroubky... ale k vetraku grafiky je to docela problem.

Dik za kazdou radu

Macourek jr.

polo

Příspěvekod polo » 02 črc 2008 18:56

Vymontuj vetrak, kup si poriadnu chladiacu pastu napr. Coollaboratory Liquid Pro vycisti tie plochy kde je spoj najlesie hardikom a lihom..(Pozor nedotikaj sa dosky a ni nicoho ineho), , Vycisti vybrati vetrak, ide to pomerne lachko napr. pinzetou to z neho povytahuj...

MajoR
občas něco napíše

Příspěvekod MajoR » 10 črc 2008 16:00

Ahoj, taky mám M6VA v této konfiguraci:

- Procesor - Intel Pentium Mobile M750 (1.86GHz)
- Chipset - Intel 945PM
- Display - 15.4" Glare 1280x800 (lesklý)
- Paměť - Kingstone 2x1GB 533MHz
- Grafická karta - Ati Mobility Radeon X700 128MB DDR3
- HDD - Seagate 250GB 5400rpm
- DVD-RW - Panasonic 8x
- Wifi A/B/G, Bluetooth, Infraport
- 4x USB 2.0, VGA
- Šasi je magnesiová slitina, žádnej plast
- Hmotnost cca 2.7kg

Přemýšlím nad tím, že bych ho prodal. Jen nevím jestli to má ještě cenu. Koupil jsem ho asi před 2.5 rokem za 42 tisíc. RAMku a disk jsem si tam vyměnil sám za větší (původně 512MB/80GB). Kolik bych za takovej noťas mohl chtít peněz?

Stav je vcelku dobrej. Vcelku často spíná ventilátor a noťas je slyšet, ale neni to nic hroznyho. Snad až když zapnu hru, tak je to slyšet hodně. Jinak notebook byl několikrát na reklamaci s přehříváním, protože má bez regulací teplotu asi 60-90C podle zátěže a moc se mi to nezdálo. Pokaždy mi tam neco vyměnili ale nikdy to nepomohlo, tak sem se na to vykašlal a snížil jsem na procesoru napští přes NHC a noťas teď jede 50-75C. Jinak sem žádny vážnější problemy nikdy neměl.

Tak co myslíte, za kolik bych ho mohl prodat?

polo

Příspěvekod polo » 10 črc 2008 16:46

za dakych 10 000Kc na aukcii maximalne...

Z tymi reklamaciami si to mal dotiahnut az do konca 3x to iste a vratili by ti peniaze....Alebo si radsej nemal reklamovat nic servisni zasah tomu nepomaha(staticka elektrina a doprava), Inac tie teploti su drasticke ale nevidel som ze by to niektory este v zaruke kvoli tomu vzdal...

Zpět na „notebooky Asus“