Dobrý den. Mám problém se sehnáním kompatibilních ovladačů pro tento notebook. Bohužel jsem zlomil jedno z instalačních CD (mám pocit že tam stejně byly ovladače jen pro Vistu) a ovladače stažené z asus.com nefungují prakticky vůbec.
Prozatím by mi stačil alespoň ovladač na síťovou kartu Attansic L2 - ovladač ze stránek Asusu ji identifikoval jako Atheros, a přesto že korektně nainstaluje zařízení, tvrdí neustále, že "síťový kabel byl odpojen" .. . Wifi ovladač tvrdí, že zařízení neexistuje, zvukový ovladač nenalezl kompatibilní kartu.. Vzhledem k tomu, že u XP jde stále o majoritní OS a že k ovladačům jsem se proklikal přímo přes typ notebooku, zdá se mi že soudruzi s Asusu někde udělali chybu.
Chyba HW to pravděpodobně nebude, jako druhý OS jsem zvolil openSUSE 11, ve kterém jsem zprovoznil prakticky vše (zvuk, 3D akceleraci, LAN i Wifi, webkameru i Bluetooth)..
Nevíte někdo o nějakém zaručeném linku na fungující ovladače, popř. nebyla by mezi vámi dobrá duše která fungující ovladače vlastní a byla by je ochotná uploadnout na rapidsh***?
Předem děkuji za odpovědi
Asus F5RL a ovladače na Windows XP
Opravdu nikdo nemá s tímto notebookem problémy? Používáte na něm Windows XP či Vistu?
Zvuková karta funguje, hlásí se jako "Realtek High Definition Audio"
Síťová karta z v pořadí čtvrtým ovladačem stále tvrdí, že síťový kabel byl odpojen, i když je zapojen (do switche). Je to normální? Pod linuxem funguje zcela správně.
Grafická karta nemá na XP ovladač, ačkoli jsem stáhnul asi sedm verzí, ať už bez Catalystu nebo s ním.....každá instalace ovladače skončí s tím, že "Setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system"
Wifi nefunguje, ale to zatím neřeším. Stačila by funkční metalická síť.
Opravdu se tu nenajde někdo s F5RL a XP? Funguje vám vše?
Zvuková karta funguje, hlásí se jako "Realtek High Definition Audio"
Síťová karta z v pořadí čtvrtým ovladačem stále tvrdí, že síťový kabel byl odpojen, i když je zapojen (do switche). Je to normální? Pod linuxem funguje zcela správně.
Grafická karta nemá na XP ovladač, ačkoli jsem stáhnul asi sedm verzí, ať už bez Catalystu nebo s ním.....každá instalace ovladače skončí s tím, že "Setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system"
Wifi nefunguje, ale to zatím neřeším. Stačila by funkční metalická síť.
Opravdu se tu nenajde někdo s F5RL a XP? Funguje vám vše?
Funguje to vela ludom...
Skus ovladace grafiky od ineho asus notebooku ktory ma ATI alebo pouzi mobility modder co omega drivery(tazko ti tie z ATI.com mozu fungovat)...Na tu zvukovku zase musis mat aj prislusny hotfix na OS najdes pri inom asus notebooku na ich webe ktory ma robnaku zvukovku...Driver mozes pouzit najnovsi s webu realteku( www.realtek.com ) Taktiez driver sietovky si pozri pri imom asus notebooku ci na webe vyrobcu...
Skus ovladace grafiky od ineho asus notebooku ktory ma ATI alebo pouzi mobility modder co omega drivery(tazko ti tie z ATI.com mozu fungovat)...Na tu zvukovku zase musis mat aj prislusny hotfix na OS najdes pri inom asus notebooku na ich webe ktory ma robnaku zvukovku...Driver mozes pouzit najnovsi s webu realteku( www.realtek.com ) Taktiez driver sietovky si pozri pri imom asus notebooku ci na webe vyrobcu...
Díky za tip na Omega drivery, zabraly a fungují perfektně!
Vyřešil jsem i problém s ovladačem LAN, kde bylo nutné ručně vybrat daný .inf soubor, konečně se hlásí jako Attansic L2 a nikoli Atheros, a funguje, kabel je již připojen
Wifi jsem taky rozchodil, zase ovšem nikoli přes setup.exe, ale přes Správce zařízení a konkrétní .inf soubor k danému hardwaru.
Děkuji za nakopnutí a už to tu nebudu zamořovat
Vyřešil jsem i problém s ovladačem LAN, kde bylo nutné ručně vybrat daný .inf soubor, konečně se hlásí jako Attansic L2 a nikoli Atheros, a funguje, kabel je již připojen

Wifi jsem taky rozchodil, zase ovšem nikoli přes setup.exe, ale přes Správce zařízení a konkrétní .inf soubor k danému hardwaru.
Děkuji za nakopnutí a už to tu nebudu zamořovat