Asus F5RL a ovladače na Windows XP

notebooky Asus a vše kolem nich
FAtbluNT
občas něco napíše

Asus F5RL a ovladače na Windows XP

Příspěvekod FAtbluNT » 04 zář 2008 17:29

Dobrý den. Mám problém se sehnáním kompatibilních ovladačů pro tento notebook. Bohužel jsem zlomil jedno z instalačních CD (mám pocit že tam stejně byly ovladače jen pro Vistu) a ovladače stažené z asus.com nefungují prakticky vůbec.

Prozatím by mi stačil alespoň ovladač na síťovou kartu Attansic L2 - ovladač ze stránek Asusu ji identifikoval jako Atheros, a přesto že korektně nainstaluje zařízení, tvrdí neustále, že "síťový kabel byl odpojen" .. . Wifi ovladač tvrdí, že zařízení neexistuje, zvukový ovladač nenalezl kompatibilní kartu.. Vzhledem k tomu, že u XP jde stále o majoritní OS a že k ovladačům jsem se proklikal přímo přes typ notebooku, zdá se mi že soudruzi s Asusu někde udělali chybu.

Chyba HW to pravděpodobně nebude, jako druhý OS jsem zvolil openSUSE 11, ve kterém jsem zprovoznil prakticky vše (zvuk, 3D akceleraci, LAN i Wifi, webkameru i Bluetooth)..

Nevíte někdo o nějakém zaručeném linku na fungující ovladače, popř. nebyla by mezi vámi dobrá duše která fungující ovladače vlastní a byla by je ochotná uploadnout na rapidsh***?
Předem děkuji za odpovědi

FAtbluNT
občas něco napíše

Příspěvekod FAtbluNT » 07 zář 2008 12:45

Opravdu nikdo nemá s tímto notebookem problémy? Používáte na něm Windows XP či Vistu?

Zvuková karta funguje, hlásí se jako "Realtek High Definition Audio"

Síťová karta z v pořadí čtvrtým ovladačem stále tvrdí, že síťový kabel byl odpojen, i když je zapojen (do switche). Je to normální? Pod linuxem funguje zcela správně.

Grafická karta nemá na XP ovladač, ačkoli jsem stáhnul asi sedm verzí, ať už bez Catalystu nebo s ním.....každá instalace ovladače skončí s tím, že "Setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system"

Wifi nefunguje, ale to zatím neřeším. Stačila by funkční metalická síť.
Opravdu se tu nenajde někdo s F5RL a XP? Funguje vám vše?

polo

Příspěvekod polo » 07 zář 2008 13:18

Funguje to vela ludom...
Skus ovladace grafiky od ineho asus notebooku ktory ma ATI alebo pouzi mobility modder co omega drivery(tazko ti tie z ATI.com mozu fungovat)...Na tu zvukovku zase musis mat aj prislusny hotfix na OS najdes pri inom asus notebooku na ich webe ktory ma robnaku zvukovku...Driver mozes pouzit najnovsi s webu realteku( www.realtek.com ) Taktiez driver sietovky si pozri pri imom asus notebooku ci na webe vyrobcu...

FAtbluNT
občas něco napíše

Příspěvekod FAtbluNT » 07 zář 2008 15:39

Díky za tip na Omega drivery, zabraly a fungují perfektně!

Vyřešil jsem i problém s ovladačem LAN, kde bylo nutné ručně vybrat daný .inf soubor, konečně se hlásí jako Attansic L2 a nikoli Atheros, a funguje, kabel je již připojen :-)

Wifi jsem taky rozchodil, zase ovšem nikoli přes setup.exe, ale přes Správce zařízení a konkrétní .inf soubor k danému hardwaru.

Děkuji za nakopnutí a už to tu nebudu zamořovat :-)

band
občas něco napíše

Příspěvekod band » 23 zář 2008 17:36

Mohl bys prosím napsat přesně postup jak si vyřešil tu wifinu? Já mám F3U a taky ji nemůžu rozchodit potom co jsem tam hodil XPčka. Dík

Zpět na „notebooky Asus“