Zdravim,
hledal jsem tu na foru, ale odpoved jsem nenasel. Prave jsem zakoupil notebook ASUS F80L-AP019 bez OS.
Chtel jsem tam mrsknout XP, jenomze behem nacitani instalacnich souboru mi misto startu instalace nabehne blue screen, ze mam zkontrolovat pomoci chkdsk /f poskozeni pevneho disku.
Jenomze se k tomu ani nedostanu. Mam zle tuseni, ze disk bude poskozen ale nevim jak to zjistit/overit. Sere me to, protoze uz tak dosel se 14 dennim spozdenim a po vybaleni dela takove psi kusy.
Prosim vas, dejte nejakou radu jestli vite co a jak, ja uz nevim co bych zkusil.
Diky moc, ramon
Nový ASUS F80 bez OS - potíže s instalací XP
Nový ASUS F80 bez OS - potíže s instalací XP
Naposledy upravil(a) ramonCz dne 29 zář 2008 21:10, celkem upraveno 1 x.
Tak po par hodinovem googlovanim to podle chyb (0x0000007B nebo 0x0000007E) [seznam vsech chyb], ktere mi to hazelo pred instalaci, vypada nejspis na nepodporovany hardware instalackou XP.
Takze resenim bude nejspis:
1. naintegrovat si SATA drivery a nejnovejsi drivery primo do instalacky WinXP treba pomoci nLite NEBO
2. takto upravene XP nekde sehnat NEBO
3. dat tam Visty
Pokud bude mit nekdo stejny problem, tohle mu muze pomoct:
Takze resenim bude nejspis:
1. naintegrovat si SATA drivery a nejnovejsi drivery primo do instalacky WinXP treba pomoci nLite NEBO
2. takto upravene XP nekde sehnat NEBO
3. dat tam Visty

Pokud bude mit nekdo stejny problem, tohle mu muze pomoct:
Kód: Vybrat vše
http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=10017&Itemid=41&limit=1&limitstart=0
Ok, vyreseno!!
Nechtela se mi rozjet instalacka XP, protoze nepodporovala SATA disk, tim padem to hazelo chyby.
Vyresil jsem to tim, ze jsem v BIOSu zaskrtl Compatible mode misto Enhanced -> SATA se tim padem tvarilo jako IDE radic a system sel v pohode nainstalovat. Na rychlost by to pry vliv mit nemelo.
Pokud nikdo nema co dodat, tak to muzete LOCKnout. Diky za pomoc.

Nechtela se mi rozjet instalacka XP, protoze nepodporovala SATA disk, tim padem to hazelo chyby.
Vyresil jsem to tim, ze jsem v BIOSu zaskrtl Compatible mode misto Enhanced -> SATA se tim padem tvarilo jako IDE radic a system sel v pohode nainstalovat. Na rychlost by to pry vliv mit nemelo.
Pokud nikdo nema co dodat, tak to muzete LOCKnout. Diky za pomoc.