X61SL - porucha zvuku po upgrade na Win7
X61SL - porucha zvuku po upgrade na Win7
Asi týden po zakoupení X61SL jsem upgradoval OS Vista na Win7. Od té doby zvuk z reproduktorů praská a chraptí, při maximální hlasitosti to už jen nesnesitelně píská. Přijde mi, že to jasně souvisí s Win7: při startu počítače je znělka BIOS (aspoň podle mých uší) v pořádku, po naběhnutí Win7 už zvuky chrčí, včetně přehrávání CD a DVD. Zvuk na TV připojené HDMI kabelem je v pohodě.Při pokusu o aktualizaci ovladače zvuku mi to napsalo, že ho mám aktuální. Může mi někdo poradit?
http://support.asus.com/download/downlo ... uage=cs-cz
nahore jak je vloz model do hledani napis X61SL najde ti to tvuj model na ten klikni pak ti najde okno s vyberem systemu a ty vyberes windows 7 nebo windows 7 64bit podle toho jaky mas a pak ty vijede seznam ty budes hledat polozku audio tam ti vyjede jedna moznost ty kliknes na modrou disketku opises kod stahnes rozbalis a naistalujes pokud nepomuze pak bych zkusil upgrade biosu a pak servis
jinak doporucuju naistalovat vsechny ovladace z webu asusu i kdyz si windows 7 najde vsechny nektere muzou byt vadne
nahore jak je vloz model do hledani napis X61SL najde ti to tvuj model na ten klikni pak ti najde okno s vyberem systemu a ty vyberes windows 7 nebo windows 7 64bit podle toho jaky mas a pak ty vijede seznam ty budes hledat polozku audio tam ti vyjede jedna moznost ty kliknes na modrou disketku opises kod stahnes rozbalis a naistalujes pokud nepomuze pak bych zkusil upgrade biosu a pak servis
jinak doporucuju naistalovat vsechny ovladace z webu asusu i kdyz si windows 7 najde vsechny nektere muzou byt vadne
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
Acer Nitro 5 2021 AN515-55
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
Acer Nitro 5 2021 AN515-55
Tak se mi to podařilo asi z 95% opravit. Chyba je asi v ovladači zvuku Realtek:
Stáhnul jsem ze stránek Asustek odpovídající ovladač na Realtek High Definition Audio, i když číslo verze bylo stejné jako moje stávající. Při spuštění instalace mi to nejprve vymazalo Realtek ovladač a restartovalo počítač. Po restartu se zvuk normalizoval. Když jsem však pokračoval s instalací Realtek ovladače, problémy se znovu objevily. Nezbývalo než stejným postupem Realtek ovladač odinstalovat a už nepokračovat s instalací.
V současnosti se mi jako zvukový ovladač zobrazuje název: High Definition Audio. Zvuk je čistý, ne však 100%, ojediněle se přeci jen objevuje zapraskání. Vadí to, ale proti předchozímu nesnesitelnému stavu je to už akceptovatelné.
Navíc jsem zjistil, že při přehráváni videa z DVD se občas u některých (řekl bych hodně světlých) scén, třese obraz. Usuzuji, že ani ovladač videa nebude bez chyb.
Jsem jedinej, kdo má tyhle problémy po upgradu na Win7?
Stáhnul jsem ze stránek Asustek odpovídající ovladač na Realtek High Definition Audio, i když číslo verze bylo stejné jako moje stávající. Při spuštění instalace mi to nejprve vymazalo Realtek ovladač a restartovalo počítač. Po restartu se zvuk normalizoval. Když jsem však pokračoval s instalací Realtek ovladače, problémy se znovu objevily. Nezbývalo než stejným postupem Realtek ovladač odinstalovat a už nepokračovat s instalací.
V současnosti se mi jako zvukový ovladač zobrazuje název: High Definition Audio. Zvuk je čistý, ne však 100%, ojediněle se přeci jen objevuje zapraskání. Vadí to, ale proti předchozímu nesnesitelnému stavu je to už akceptovatelné.
Navíc jsem zjistil, že při přehráváni videa z DVD se občas u některých (řekl bych hodně světlých) scén, třese obraz. Usuzuji, že ani ovladač videa nebude bez chyb.
Jsem jedinej, kdo má tyhle problémy po upgradu na Win7?
ŘEŠENÍ
Zdravím, na třetí pokus mi ze servisu Asus doporučili ovladač:
http://www.soft-go.com/drv/3820
A ten funguje perfektně!
Mám ale další problém: založil jsem si účty na několik uživatelů. U prvního založeného účtu nemám žádný problém. U dalších účtů ale nefunguje Internet Explorer. Sice se spustí, ale je úplně zmrzlý, v celém jeho okně nic nefunguje, nedá se to okno ani zavřít, respektive se dá zavřít jen ze Správce úloh. Zkoušel jsem ty účty vymazat a založit znovu a to jak pro standardního uživatele, tak i pro administrátora, ale Explorer prostě po spuštění zmrzne. Co s tím?
http://www.soft-go.com/drv/3820
A ten funguje perfektně!
Mám ale další problém: založil jsem si účty na několik uživatelů. U prvního založeného účtu nemám žádný problém. U dalších účtů ale nefunguje Internet Explorer. Sice se spustí, ale je úplně zmrzlý, v celém jeho okně nic nefunguje, nedá se to okno ani zavřít, respektive se dá zavřít jen ze Správce úloh. Zkoušel jsem ty účty vymazat a založit znovu a to jak pro standardního uživatele, tak i pro administrátora, ale Explorer prostě po spuštění zmrzne. Co s tím?
jop přesně tenhle problém jsem měl s ovladači realteku u Asus G51vx
Nakonec jsem to vyřešil, že jsem tam hodil ovladače od SRS a ty realtekové jsem zakázal, akorát při nejnižší hlasitosti to pořád ukazuje 2% zvuku 

Lenovo Ideapad Y50 70 - Core i5 4210H, Geforce GTX 860M 4GB GDDR5
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2
3DMark Fire Strike - 3519 Bodů
Huawei Ascend P6, Xiaomi Piston v2
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
lukas1478 píše:prosím vás aké ovládače máte na grafickú kartu na win7? pretože tie na stránke VGA_ATI_VISTA_32_64_865 už asi nebudú najaktuálnejšie
Ak sa ti zdaju po inštalacii zastarale tak ich updatuj cez net, ak su zastarale tak si stiahne novšie ovladače, stači po inštalacii W7 a ovlačov dat jednoducho update a už ti nakočia ovladače na ati ktore si stiahneš
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk