Mám 2 a pů roku starý ASUS F5R a nedávno mi začal zamrzat display, při otevřeném přenášení NB z místa na místo. Když NB chytím za klávesnicovou část a logicky tím zespodu zatlačím na plasty, display mírně zezelená a zasekne se, občas u toho vydává bzučivý zvuk. Zamrzne i celý NB a musí se natvrdo restartovat. Celá věc se vyvinula po čase dále, kdy se při fyzickém přenosu NB někdy zobrazí bluescreen s chybou systému a začne se sám restartovat, přičemž někdy naběhne, někdy se restartuje pořád dokola. Přeinstaloval jsem operační systém. V tom to není. RAMky jsem taky měnil, tam taky ne. Volal jsem do jednoho servisu a pán mi na telefon okamžitě řekl, že to je u Asusu běžná věc, že to je špatné spojení mezi grafickou kartou a základní deskou. Může se to prý zkusit napájkovat, ale je to tak 50/50 a NB se může prý úplně zničit. Nebo pak vyměnit desku i grafiku, nicméně to už vyjde lépe koupit nový počítač.
Poradíte pls? Setkal jste se s tím někdo? Má cenu to dávat spravovat? Případně nějaký odhad za kolik a kde nelíp prodám NB na náhradní díly? HD má 160GB, dál 2x 1GB RAMky a novej display (výměna prosinec 2009). Kolik myslíte, že z toho můžu vytřískat?
díky moc
ASUS F5R a zamrzání displaye při zaltačení na spodek NB
-
- občas něco napíše
"Volal jsem do jednoho servisu a pán mi na telefon okamžitě řekl, že to je u Asusu běžná věc, že to je špatné spojení mezi grafickou kartou a základní deskou. Může se to prý zkusit napájkovat, ale je to tak 50/50 a NB se může prý úplně zničit. Nebo pak vyměnit desku i grafiku, nicméně to už vyjde lépe koupit nový počítač."
S tím souhlasím. je evidentní, že je někde blbý kontakt a takto se chyby grafiky projevují.
Spolehlivá oprava je pak pouze nová deska -> nevyplatí se.
Za LCD můžeš dostat klidně i 1,5k
HDd jen pár stovek, ramky taky.
za něco prodáš i cpu.
Pohaž to na aukro.
S tím souhlasím. je evidentní, že je někde blbý kontakt a takto se chyby grafiky projevují.
Spolehlivá oprava je pak pouze nová deska -> nevyplatí se.
Za LCD můžeš dostat klidně i 1,5k
HDd jen pár stovek, ramky taky.
za něco prodáš i cpu.
Pohaž to na aukro.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro