Asus F5R - nejde zapnout nebo se sekne do 30 minut

notebooky Asus a vše kolem nich
adamz
občas něco napíše

Asus F5R - nejde zapnout nebo se sekne do 30 minut

Příspěvekod adamz » 27 črc 2010 23:35

Ahoj,

mam problem s timto notebookem. Vetsinou nejde vubec zapnout - stisknu zapinaci tlacitko, rozsviti se zelena kontrolka zapnuti a notebook zacne (normalne) hucet - cerna obrazovka - vypis POSTu se neobjevi, BIOS zapnout nejde. Nic se nedeje i kdyz ho tak necham treba hodinu.

Obcas se postesti a notebook se zapne. Rekneme tak 30 minut (nekdy vice, nekdy mene) funguje normalne, pak se ale zacne postupne sekat - programy nereaguji, ale kurzor mysi funguje - beha ... treba po minute se notebook jakoby odsekne, programy najednou provedou akce (treba kliknuti), ktere jsem vykonal, kdyz nereagovaly ... toto se muze opakovat i vicekrat, ale vzdy to speje k totalnimu vytuhu (ani mys uz nereaguje). Rikal jsem si, ze by to mohlo byt prehrivanim, to ale nesedi, protoze po te pulhodine zustava notebook jeste relativne chladny.

Vubec nevim, jak tyto dva problemy spolu souvisi, objevily se ale priblizne ve stejnou dobu, takze si myslim, ze maji spolecnou pricinu.

Pokud by se mi to nepodarilo vyresit, myslite, ze by to treba nejaky (pozarucni) servis dokazil odhalit a opravit?

Diky.

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 28 črc 2010 08:41

Vadná deska.(invertor)Náklady v řádu tisíců korun.Lepší je koupit nový.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

adamz
občas něco napíše

Příspěvekod adamz » 28 črc 2010 10:42

Diky za odpoved.

Notebook je jinak ve vynikajicim stavu, svuj ucel plni dobre (vykonove dostacuje) a tak bych mozna byl ochotny do opravy i penize investovat.

Na toto tema jsem tu na foru hledal nejake dalsi informace a obcas bylo zminovano, ze problemy se mohou brzo vratit - tak bych se jen chtel zeptat, zda se oprava vyplati z tohoto pohledu - nebudu mit za 3 mesice stejny problem? (hledal jsem klicove slovo "invertor", ale casto to naslo info souvisejici s displeji, jindy neslo poznat jestli se mluvi o displeji nebo MB).

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 28 črc 2010 11:54

Těžko řící,ale závada se i po výměně může stále vracet.Ono totiž tyto modelové řady od Asusu byli špatně navržené z výroby.Osobně jsem viděl tyto notebooky co měli vyměněnou desku 4x a následně už bylo jen zrušení kupní smlouvy.Spíše bych to dal otestovat a jestli je to na výměnu základovky,tak bych zakoupil jiný model.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 28 črc 2010 21:37

roman2277 píše:Vadná deska.(invertor)Náklady v řádu tisíců korun.Lepší je koupit nový.

Co invertor s tym ma spolocne ??

Ale inak teda vadna doska na 85% ... a nerentabilna oprava .Predpokladam ze nejake studaky vplyvom tepla a to sa neoplati opravovat bo to je vzdy tak na chvilu pokial sa to nespravi poriadne co je uz problem .
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 29 črc 2010 09:37

MaTToS píše:
roman2277 píše:Vadná deska.(invertor)Náklady v řádu tisíců korun.Lepší je koupit nový.

Co invertor s tym ma spolocne ??

Ale inak teda vadna doska na 85% ... a nerentabilna oprava .Predpokladam ze nejake studaky vplyvom tepla a to sa neoplati opravovat bo to je vzdy tak na chvilu pokial sa to nespravi poriadne co je uz problem .
Napsal jsem to proto,protože tam byla vždy vadná stejná součástka v této modelové řadě.A to právě tato.
PS:ještě tu mám spoustu papírů ze servisu s popisem vyměněného dílu.(a že to bylo pěkných pár kousků)

kvetinac

Re: Asus F5R - nejde zapnout nebo se sekne do 30 minut

Příspěvekod kvetinac » 29 črc 2010 14:46

adamz píše:Ahoj,

mam problem s timto notebookem. Vetsinou nejde vubec zapnout - stisknu zapinaci tlacitko, rozsviti se zelena kontrolka zapnuti a notebook zacne (normalne) hucet - cerna obrazovka - vypis POSTu se neobjevi, BIOS zapnout nejde. Nic se nedeje i kdyz ho tak necham treba hodinu.

Obcas se postesti a notebook se zapne. Rekneme tak 30 minut (nekdy vice, nekdy mene) funguje normalne, pak se ale zacne postupne sekat - programy nereaguji, ale kurzor mysi funguje - beha ... treba po minute se notebook jakoby odsekne, programy najednou provedou akce (treba kliknuti), ktere jsem vykonal, kdyz nereagovaly ... toto se muze opakovat i vicekrat, ale vzdy to speje k totalnimu vytuhu (ani mys uz nereaguje). Rikal jsem si, ze by to mohlo byt prehrivanim, to ale nesedi, protoze po te pulhodine zustava notebook jeste relativne chladny.

Vubec nevim, jak tyto dva problemy spolu souvisi, objevily se ale priblizne ve stejnou dobu, takze si myslim, ze maji spolecnou pricinu.

Pokud by se mi to nepodarilo vyresit, myslite, ze by to treba nejaky (pozarucni) servis dokazil odhalit a opravit?

Diky.

Prodej ho na nahradni dily a kup novy... Kdyz nic jineho, ziskas zase 2letou zaruku...

martin55
občas něco napíše

Příspěvekod martin55 » 04 srp 2010 12:02

1oo% je to zakladní deska, nekolikrat mi to udelalo u stolního pc

Zpět na „notebooky Asus“