Ahoj. Mam notas Asus M51Tr. Moj probelm je v tom ze ked stlacim tlacitko POWER - teda zapnem notas tak sice hardware komplet nabehne ( HDD, ventilator sa spusti, DVD mechanika zablika a podobne) ale dalej sa nic nedeje. Obraz je stale cierny. Nenabehne ani logo asusu ani BIOS home page.
Mam pocit ze asi BIOS isiel do strajkovej pohotovosti.
Ak mal niekto nieco podobne nech skusi poradit co stym.
Zatial dikes za help.
Asus M51Tr - Asi problem s BIOSom
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
takze jsem se trochu preptal a dle zkusenosti se IC ve vetsine pripadu menit nemusi - staci provest rework (reflow nebo prekulickovani), coz se cenove pohybuje nekde kolem peti stovek. dale je dobry provest modifikaci chlazeni a flashnout novy bios...
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Takze mi to nedalo a po cca asi dvoch tyzdnoch som notas zapol. Vsetko nabeho jak malo. Teda aj Windows nabehol. Po nabehnuty celeho systemu som sa pustil do testov a hladania moznej priciny. Po asi 2 hod patracke som zistil ze to cele sposobil novy Ati mobility Catalyst 11.6 ovladac. Jak som preskumaval AMD Forum tak tam bol tiez tento isty problem. Zaroven tam bolo aj vypisana hlavna chyba. Celou chybou je ze GPU jadro sa nejak zatazi na 100 % a ide teda na maximum. Nejak ho ten ovladac stale taha do maxima kde ho asi zastavy nejaka ochrana kvoli prehriatu alebo nieco takym podobne. Takze okamzite som preinstaloval ovladac na nizsiu verziu. Po asi 10 dnoch ide notas bez problemu. Ziadne vypadky alebo samovolne restarty alebo nieco podobne. System drzi az pokial notas nevypnem. Po zapnuty notasa nadherne vsetko nabehne.
Pekny vecer prajem
Pekny vecer prajem
Ahoj. Ja som to tak vyriesil ze som vytiahol HDD s notasa a napojil na PC. Pekne nabehol windows ale 10 minut my zacal riesit nove drivery s PC.
Skus to tak spravit ako ja. Teda vytiahnut HDD s notasa , napojit ho na velky komp. Ja som teda mal problem s tou ati catalyst mobility 11.6 driverom.
Tazko povedat co moze byt u teba. Neviem teda ci ta mas nainstalovany 11.6 catalyst driver. Este si popripade skus odstranit zadny kryt ci nemas vyskocenu zo zasuvky Ramku. Raz sa my to stalo ze bola vyskocena a nechcel nabehnut. Stacilo troska dotlacit a nabehol. hodim sem link na AMD forum , pretoez je vtom notasy AMD procak a aj grafika - http://forums.amd.com/game/ . Hladaj v sekcii AMD technology a podzlozka - AMD Laptops. Uz potom jedine asi kontaktovat nejaky servis ktory by skor presnejsie urcil zavadu.
Skus to tak spravit ako ja. Teda vytiahnut HDD s notasa , napojit ho na velky komp. Ja som teda mal problem s tou ati catalyst mobility 11.6 driverom.
Tazko povedat co moze byt u teba. Neviem teda ci ta mas nainstalovany 11.6 catalyst driver. Este si popripade skus odstranit zadny kryt ci nemas vyskocenu zo zasuvky Ramku. Raz sa my to stalo ze bola vyskocena a nechcel nabehnut. Stacilo troska dotlacit a nabehol. hodim sem link na AMD forum , pretoez je vtom notasy AMD procak a aj grafika - http://forums.amd.com/game/ . Hladaj v sekcii AMD technology a podzlozka - AMD Laptops. Uz potom jedine asi kontaktovat nejaky servis ktory by skor presnejsie urcil zavadu.