Asus EEE 1201HA a prasklý monitor

notebooky Asus a vše kolem nich
madleska
občas něco napíše

Asus EEE 1201HA a prasklý monitor

Příspěvekod madleska » 28 srp 2011 23:22

Ahoj,
prasknul mi monitor na notebooku, asi jsem si na něj šlápla (nevím to jistě, ale vypadá to tak, mám dvě malé děti, tak nevím, co dělám a kam šlapu).
Poradíte, jak postupovat? Reklamaci mi asi neuznají, koukala jsem jen, že je to strašně drahý, nedá se nějak alternativně něco s tím udělat, aby mi na to nepadla celá měsíční mateřská?!? Poraďte, pomozte prosím... :(

Jirrick
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Jirrick » 29 srp 2011 10:32

Nový panel stojí na ebay kolem 100 dolarů http://www.ebay.com/itm/12-1-LCD-screen ... 5ae02d67d1 , takže po proclení přijde na něco přes 2100kč. Samotná oprava se mě osobně nezdá těžká ( viz http://www.insidemylaptop.com/replace-b ... n-netbook/ ).
Pokud neseženeš někoho, kdo tento typ panelu má doma (zkus sekci Poptávka tohoto fóra), tak levněji to asi nepůjde.
V nouzi (pokud počítač/data potřebuješ), tak klidně poslouží starší lcd monitor za stovku (ať už z Aukra nebo PC bazaru - všude se jich válí mraky), sice nebude tak mobilní, ale jako nouzovka lepší než nic.
Lenovo X1 Carbon Touch

* Dodržujte prosím :arrow: PRAVIDLA tohoto fóra *

madleska
občas něco napíše

Příspěvekod madleska » 29 srp 2011 10:51

Děkuju moc! Poptávku zkusím, jinak řešení e-bay a výměna je přesně to, co jsem hledala...I tak to vyjde minimálně o půlku - spíš víc - levněji, než s tím jít do opravny! MOCKRÁT děkuju!

MaTToS
guru

Příspěvekod MaTToS » 29 srp 2011 14:00

To LCDcko som par mesiacov dozadu objednaval niekde z Taiwanu za 89USD vratane dopravy postou - treba to ale rozobrat a napisat na ebay presny typ LCD panelu - ten bude lacnejsi ako kupit LCDcko oznacene typom notebooku ... bezne to tak na ebay byva a je tam pekne popisane a nafotene na ktorej strane je LCD konektor atd., co sa cla tyka tak to zalezi od nalady colnikov a asi aj odtoho kolko maju prace pretoze niekedy zadrziavaju baliky v hodnotach 50-150USD a niekedy im preklzne balik v hodnote 400USD a proste nic ... na Slovensku to je 50/50 ci bude alebo nebude clo a som sa nato pytal na colnici a tiez povedali ze proste ked je toho moc vela tak sa tie baliky len overuju podla colnej deklaracie odosielatela ktory samozrejme ma uvedene Gift a neriesia to viac, ak je roboty malo tak zadrzia vsetko a bez faktury o zaplateni vam to nevydaju nakolko velmi dobre vedia ze gift nic neznamena hh
ThinkPad T420@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .

Zpět na „notebooky Asus“