Notebook zapojený s ostatními spotřebiči v jedné prodlužce
Notebook zapojený s ostatními spotřebiči v jedné prodlužce
Zdravím, včera jsem u svýho pár měsíců starýho notebooku ze série K52J objevil celkem kuriózní záležitost - notebook mám připojenej k síti přes prodlužovačku se třema zásuvkama, všechny zásuvky jsou obsazený a když vytáhnu/zapojím zástrčku od nějakýho spotřebiče, kterej je taky přes tu samou prodlužku připojenej, tak zhruba ve 3/4 mnou zkoušených případů notebook udělá zvuk, jako kdybych odpojil/zapojil něco do USB. Má někdo s nečím podobným zkušenost? Měl bych to brát jako varování, že je třeba špatnej adaptér nebo tak něco? Krom tohoto "problému" notebook šlape dobře.
admin píše:nebo taky nekvalitní prodlužka ... adaptér by se neměl odpojovat ze sítě, pokud je připojen k notebooku
nene, nejspíš jsem to špatně popsal, situace je taková: notebook je zapojenej v prodlužce, ale když v rámci potřeby odpojím jeden ze zbývajícíh spotřebičů (ne, notebook), tak, nevím z jakýho důvodu, se někdy z notebooku ozve zvuk, kterej je určenej např.pro zvukovou signalizaci po připojení třeba flashky do usb... jde mi o to, jestli je vůbec možný, aby notebook reagoval na odpojení jinýho spotřebiče ze společné prodlužky... stejnej problém se vlastně objevil, i když jsem to zkoušel třeba ve dvojzásuvce společně s lampičkou.
to stále může být tím co jsem psal výše ... pokud je prodluzka po mechanicke strance nekvalitni, muze se stat, ze pri odpojeni jineho zarizeni an chvili vypadne proud i ze zdroje a tim se notebook nepr. prepne do jineho rezimu spotreby a tam mas treba nastaveno, ze se nektera zarizeni odpoji kvuli snizeni spotreby
admin píše:to stále může být tím co jsem psal výše ... pokud je prodluzka po mechanicke strance nekvalitni, muze se stat, ze pri odpojeni jineho zarizeni an chvili vypadne proud i ze zdroje a tim se notebook nepr. prepne do jineho rezimu spotreby a tam mas treba nastaveno, ze se nektera zarizeni odpoji kvuli snizeni spotreby
aha, už je mi to jasný, díky moc za radu.
-
- píše často
toto znám- mám doma zásuvkovou lištu (8 zásuvek) s přepěťovou ochranou a v této mám zapojen PC, lampičku a periferie...
Když vypnu lampičku vypínačem (má vlastní i trafo) tak to prskne v reproduktorech a někdy i udělá pc zvuk jakože se něco připojilo do usb...
ve 3 z 10 případů to i odpojí myš nebo klávesnici v usb, takže je musím odpojit a zapojit...
Zkusil jsem i vyměnit zásuvkovou lištu a nic...
Když vypnu lampičku vypínačem (má vlastní i trafo) tak to prskne v reproduktorech a někdy i udělá pc zvuk jakože se něco připojilo do usb...
ve 3 z 10 případů to i odpojí myš nebo klávesnici v usb, takže je musím odpojit a zapojit...
Zkusil jsem i vyměnit zásuvkovou lištu a nic...