Zdravím všechny zde na foru.
Jsem tu nový a snažil jsem se najít odpověď na otázku, kterou zde položím, snad ve všech tématech zde na foru, ale nic jsem nenašel, tak se předem omlouvám, pokud zde někde na foru něco již je.
Již několik let vlastním NTB ASUS X5DAB ( http://www.alave.cz/notebook-asus-x5dab ... p:p:238462 ) a v současné době mám nemalé problémy se systémem. Systém jako takový nijak nepadá, ale často tzv. "zamrzne" a vše je o 90% pomalejší. Již jsem na NTB provedl všemožné vyčištění Win a diksů atp, ale nic nepomáhá.
Rád bych se tedy nějaké zasvěcené osoby, která těmto NTB rozumí, zeptal, zdali bych si pomohl downgradem systému z Win7 x64 na Win XP Pro. Nejsem kdoví jakým odborníkem na systémy Win, ale všeobecně mám za to, že XP by mohly být méně náročné na pamět atp. tudíž by se celý NTB mohl otrochu zrychlit a především by se teoreticky mohla zvednout výdrž baterie, která není nikterak excelentní ( i při naprosté minimalizaci výkonu a všech grafických blbostí vydrží max 1,5hod ).
Poradí mi prosím někdo, zdali by to bylo efektní a popř. jak na to? Předpokládám, že v HDD bude nějaká záloha původního systému atp. a možná bude i problém se "snížením" na XP, tak pokud se s tím nesou nějaké tipy a rady, jak to obejít, jistě uvítám jakoukoliv informaci. Předem děkuji všem za jakékoliv informace.
S pozdravem
czechmates
ASUS X5DAB - win 7x64 nebo win XPPro?
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše