Asus K53SV (sx785v)

notebooky Asus a vše kolem nich
_Mrkev_

Asus K53SV (sx785v)

Příspěvekod _Mrkev_ » 15 črc 2012 00:27

Zdravim,
zajímal by mě váš názor na notebook zmíněný výše. Ke koupi například zde: http://notebooky.elektromedia.cz/asus-k ... eurekafeed

Zajímalo by mě především zpracování, hluk, výdrž baterie (je avizováno 6 hodin!) a v neposlední řadě i ta grafika (GeForce GT 540M - jak si dává různé hry a takhle).
Protože se mi zdá, že za tuhle cenu (nejlevnější už pod 12k) je to skvělá mašina. Nějak mi to smrdí..děkuji za názory :)

roman2277
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod roman2277 » 15 črc 2012 08:33

K řada od Asusu je jeho základní řada.Šetří se zde na všem.To bych nedoporučoval.
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3

lever
občas něco napíše

Příspěvekod lever » 15 črc 2012 09:41

na druhou stranu, funguje... za ty penize lepší výkon neseženeš, nebo jen velmi těžko. Těch 6h výdrže asi nedosahneš, maximum co jsem dosahl je 5,5 ale počítej spíš s 4hodinama normální práce...

_Mrkev_

Příspěvekod _Mrkev_ » 15 črc 2012 10:50

Na čem přesně se šetří? Vrzající konstrukce? Špatná výdrž baterie?
Jinak, jestli vydrží 4 hodiny při normální práci (to jest wifi,word,net),tak je to hezký..
Jak je to s tím hliníkovým povrchem?
A hlavně..vydrží víc než 2 roky? Já mam s Asusem dobré zkušenosti, právě teď používám cca. 6 let (?) starý noťas a funguje..výkonem sice za zenitem, ale šlape dobře.

Azzamat1

Příspěvekod Azzamat1 » 15 črc 2012 12:34

G580, nejlepsi notebook na hry do 12K
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-g580- ... 335372.htm
ale pry se u tohoto modelu mohou vyskytnout problemy s nainstalovanim nelegalniho operacniho systemu

_Mrkev_

Příspěvekod _Mrkev_ » 15 črc 2012 17:54

Aha, a jaký je ten G580? Názory, zkušenosti? Nepotřebuju jen hry, ale i kancelařina a delší výdrž než nějaký 4 hodiny.

Nebo spíš, v čem se ty dva liší? Na co je kterej lepší/horší. Děkuji..

Azzamat1

Příspěvekod Azzamat1 » 15 črc 2012 18:46

G580 je na tom lepe konstrukcne, lepsi klavesnice, urcite lepsi nez ty nejlevnejsi Acery a Asusy, jediny problem muze nastat v te instalaci windows, kdyby se to skutecne potvrdilo a operacni system nepujde nainstalovat, tak ho nema cenu kupovat a radeji vzit Acer V3, ktery sice stoji 15K, ale zase nabidne lepsi procesor a grafiku, ktera je temer dvakrat tak vykonna
http://www.czc.cz/acer-aspire-v3-571g-5 ... 22/produkt

_Mrkev_

Příspěvekod _Mrkev_ » 15 črc 2012 19:13

V čem je přesně problém s tím OS?

Azzamat1

Příspěvekod Azzamat1 » 15 črc 2012 19:54

nevim, pry je to nejak zablokovane uz v Biosu, ale nechci kecat, tady se warez moc neresi, takze pochybuji, ze vubec nekdo odpovi

_Mrkev_

Příspěvekod _Mrkev_ » 15 črc 2012 19:59

Jo s warezem. To já bych instaloval koupenej..s čímž problém asi nebude, že?
Popřípadě Linux - nevíte jak je to s tímhle?

Azzamat1

Příspěvekod Azzamat1 » 15 črc 2012 20:28

no samozrejme, ze s origosem Ti to pojede uplne bez problemu :D to by Lenovo bylo samo proti sobe, kdyby to neslo, ale to pak cena vyrazne stoupne a vlastne se dostava temer na uroven Aceru V3

_Mrkev_

Příspěvekod _Mrkev_ » 15 črc 2012 23:19

Ok, ještě popřemýšlím, každopádně, mám čas, takže ještě počkám, jak se trh vyvine.. :)

Azzamat1

Příspěvekod Azzamat1 » 15 črc 2012 23:55

tady je za naprosto bezkonkurencni cenu 14,4K Do toho proste musis jit! :lol:
Pocitam, ze tak do tydne bude beznadejne vyprodany, nebo jeho cena rapidne vzroste
http://www.korunka.cz/notebooky-stylove ... -rznec-005
posledni kus :D

_Mrkev_

Příspěvekod _Mrkev_ » 29 črc 2012 17:48

Chtěl bych ještě oživit vlákno a zeptat se na ten Asus K53SV.
Má někdo konkrétní zkušenosti nebo je to šunt "protože je levnej a káčko" ?

DJTycka
občas něco napíše

Asus K53SV

Příspěvekod DJTycka » 01 srp 2012 20:55

Mám ososbní zkušenost s tímto notebookem...
konkrétně s modelem K53SV C. Tento NTB jsem loni objednával našim, tenkrát stál necelých 13 tisíc. Zatím s ním nejsou vůbec žádné problémy. Měl jsem ho pučený na chvíli na práci. Notebook se skoro vůbec nehřeje, dokonce pokud děláte nenáročnou práci tak plechové šasi pod klávesnicí dokonce chladí což je supr. Výdrž baterie je reálně okolo 4 hodin při nenáročné práci(brouzdání po netu, práce s dokumenty)...Při přehrávání filmu vydrží v pohodě i 2 průměrně dlouhé filmy. Co se týče herního výkonu tak to rozhodně taková pecka není ale na druhou stranu např Crysis zvládá poměrně dobře a hry do roku 2010 mu nedělají problém. Jinak bratr na něm hraje CS 1.6 a GTA San Andreas na very High ale to dnes dokáže víceméně každý notebook.
Kdybys chtěl ještě něco vědět tak napiš :-)

Zpět na „notebooky Asus“