Audio výstup 5.1 na externí repro

notebooky Asus a vše kolem nich
maslik
občas něco napíše

Audio výstup 5.1 na externí repro

Příspěvekod maslik » 04 srp 2006 21:02

Ahoj, chci se zeptat jestli notebook F3Jm je vybaven zvukovým výstupem 5.1 na domáci kino... Díky moc

CeCo

Příspěvekod CeCo » 05 srp 2006 23:18

Podla popisu nie.

Ale bacha, ak by aj bol, tak sa bude jednat o vystup SPDIF, cize na strane reproduktorov je potrebny dekoder s tymto vstupom (ci uz optickym alebo koaxialnym).

C.

maslik
občas něco napíše

Příspěvekod maslik » 06 srp 2006 16:59

SPDIF tam je, ale mám na mysli klasický 3x jack (přední, zadní, Wofer + center)... Nebo existuje nějaký dekodér, který by mi převedl SPDIF na 3x zásuvku pro jack?? Díky

CeCo

Příspěvekod CeCo » 07 srp 2006 00:38

Ved to je ten spominany dekoder - ten to rozhadze rovno na jednotlive reproduktory. Moze sa to volat aj receiver.
Separatne jacky som na integrovanej zvukovke NB zatial nevidel...

Problem je v tom, ze PC 5.1 repro bez dekodera maju 3x stereo vstup, zatialco SPDIF ide do dekodera a z neho uz ide kazdy reprak samostatne - system pre HiFi zariadenia. Takze je "zbytocne" vyrabat prevodnik z SPDIF na 3x stereo vystup (miesat PC a HiFi dokopy), vyrobcovia by stratili cast prijmov.
Radsej si teda kup PCMCIA alebo USB zvukovku, ktora bude mat 3x stereo vystup; alebo si pustaj 5.1 zvuk na inom systeme (a nie z NB).

C.

AndrewSM
občas něco napíše

Příspěvekod AndrewSM » 20 říj 2006 11:12

Ahoj, plánuju koupi notebooku Asus F3JC. SPDIF výstup má, ale neni možný že je to jenom digitální stereo? Chci notebook připíchnout do 5.1 audio sestavy (i s dekodérem) tak ať vím na čem jsem.

Zpět na „notebooky Asus“