Asus V1S
Asus V1S
Zdravim, nemáte někdo zkušenosti s tímto notebookem, díval sem se na czechcomp, konkrétně na modelové označení Asus V1S-AK030E a docela mě zaujal, akorát nevím jaká je zde použia grafika. Pls napiště někdo menší recenzi (jak šlape, jestli je hlučný, jak se na tom hrají hry...). Díky
mam ho tyzden
Takze zacnem, rozlisenie displeja 1650x1050 je super, nevyhoda je vsak pri prezerani internetu,kde stranky su dost male. Inac je velmi tichy, pri hrach samozrejme ventilator pocut, ale oproti mojmu staremu ECS notebooku sa to neda porovnat. Napiste co bste chceli vediet . Najnovsie hry som zatial neinstaloval, ale starsie 2005 a 2006 idu skoro uplne na max.
Moja konfiguraci T7700 core 2 duo, 250 gb harddisk, 2 gb ram, geforce 8600 GT 512 RAM, ostatne je rovnake ako pri inych modeloch tejto rady.
Moja konfiguraci T7700 core 2 duo, 250 gb harddisk, 2 gb ram, geforce 8600 GT 512 RAM, ostatne je rovnake ako pri inych modeloch tejto rady.
grafika u v1s
Ak je aj pouzita grafika geforce 8600 s 256 RAM, netreba sa bat, tych 256 navyse nie je to hlavne co pri hrach robi ten rozdiel. Aj keby mala grafika 256 RAM je to uplne OK. Procesor netreba mat taky silny, ale 2 gb ram je nutnost a najlepsie je mat rychly harddisk, ale sem sa 7200 otackove nemontuju.
klady a zapory
zapory
- mozno trochu slabe podsvietenie displeja
(inac kvalita je super - a pri tomto type
notebooku je zaruka zero bright dot)
- prilis velke rozlisenie displeja (vadi avsak len
pri prehliadani internetu) doplnene - da sa to v exploreri aj firefoxe nastavit, nie je to uplne ono, ale je to skoro vyborne
- priemerne silny zvuk (myslim sila zvuku z
reproduktorov) kvalita avsak vynikajuca - ma
to hd audio vystup.
- windows vista (zato vsak notebook nemoze
- polepeny nalepkami - 6 ks
klady
- pri beznej praci nepocutelny
- vyborna klavesnica
- celkom pevny (vobec sa neprehyba, nevrzga
ani nahodou)
- velmi solidny skor konzervativny dizajn
- vyborna grafika, vyhoda vsetky periferne
pripojenia (TPM, BLT, Wif, S-video, 4-USB)
A mozem povedat, ze som spokojny. Vyrazny rozdiel medzi predchadzajucim je v kvalite zvuku. Znamka od 1 do 10 je 7,6.
- mozno trochu slabe podsvietenie displeja
(inac kvalita je super - a pri tomto type
notebooku je zaruka zero bright dot)
- prilis velke rozlisenie displeja (vadi avsak len
pri prehliadani internetu) doplnene - da sa to v exploreri aj firefoxe nastavit, nie je to uplne ono, ale je to skoro vyborne
- priemerne silny zvuk (myslim sila zvuku z
reproduktorov) kvalita avsak vynikajuca - ma
to hd audio vystup.
- windows vista (zato vsak notebook nemoze
- polepeny nalepkami - 6 ks
klady
- pri beznej praci nepocutelny
- vyborna klavesnica
- celkom pevny (vobec sa neprehyba, nevrzga
ani nahodou)
- velmi solidny skor konzervativny dizajn
- vyborna grafika, vyhoda vsetky periferne
pripojenia (TPM, BLT, Wif, S-video, 4-USB)
A mozem povedat, ze som spokojny. Vyrazny rozdiel medzi predchadzajucim je v kvalite zvuku. Znamka od 1 do 10 je 7,6.
Naposledy upravil(a) rezigo7 dne 03 pro 2007 12:43, celkem upraveno 1 x.
nejdu integrovane repraky
dobry den, chcem sa opytat, ci nema niekto skusenosti s tym, ze externe repraky pripojene cez klasicky jack funguju spravne ale integrovane repro nerozchodim za nic. dakujem za odpoved
repraky
Akoze ti nehraju reproduktory, ktore mas v notebooku. Ak to myslis tak, tak preinstaluj ovladac. Ak to nepomoze, tak reklamacia. Ak si skusal instalovat XP-cko tak tam su so zvukom problemy. A mozno je v tom uplna banalnost, niekde zle zaskrtnute policko.
-
- občas něco napíše
Zdravíčko... tak já mám ještě o něco silnější kus. V1Sn ... C2D T9300, 4GB RAM (3GB pro Visty +1 GB pro grafiku) a grafika GeForce 9500M 512MB . Je to ta sámá jako 8600, akorát prasnější výroba - tedy menší hluk a teplota.
S NB jsem zatím spokojen, až na ty Visty...ze začátku pohoda, ale teď se začínají dost zadrhávat... Jinak kvalita zpracování výborná. Je pevný, nevrže. Displejje nádhernej...akorát větší jas by neuškodil. Neśmím zpomenout na druhou bateri do mod. slotu. To je potom výdrž. Crysis na střední až vyšší detaily jsem na ty baterky hrál přes dvě hodiny. Jinak při nastavení "Battery Saving" a psaní do wordu bude výdrž 3,5h určitě ...
Zápory? Trochu mi vadí jak je udělán vývod chlazení. Fouká mi přímo do ruky, kde držím myš. Jinak jsem zatím moc záporů neshledal.
Ještě jsem se chtěl zeptat já. Vedle ikonek značící aktivitu wi-fi, BT apod je i ikonka mailu. Funguje jen s outlookem. Dá se nastavit aby pracovala se Seznam emailem? Díky
Chlazení je opravdu v poho. I při maximálním provozu jsem se s procesorem nedostal přes hranici 60°C(A to ani v peřinách). A když jde opravdu do tuhého, větrák se roztočí na maximlní otáčky. Zatím se tedy u tohoto NB přehřívání moc nebojím...
Ano bateri jsem měl v balení. Bylo to originální balení od Asusu. Nakpoval jsem u mironetu.
S NB jsem zatím spokojen, až na ty Visty...ze začátku pohoda, ale teď se začínají dost zadrhávat... Jinak kvalita zpracování výborná. Je pevný, nevrže. Displejje nádhernej...akorát větší jas by neuškodil. Neśmím zpomenout na druhou bateri do mod. slotu. To je potom výdrž. Crysis na střední až vyšší detaily jsem na ty baterky hrál přes dvě hodiny. Jinak při nastavení "Battery Saving" a psaní do wordu bude výdrž 3,5h určitě ...
Zápory? Trochu mi vadí jak je udělán vývod chlazení. Fouká mi přímo do ruky, kde držím myš. Jinak jsem zatím moc záporů neshledal.
Ještě jsem se chtěl zeptat já. Vedle ikonek značící aktivitu wi-fi, BT apod je i ikonka mailu. Funguje jen s outlookem. Dá se nastavit aby pracovala se Seznam emailem? Díky
Jany píše:Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak je na tom tento model s chlazením, odvodem tepla a teplotami zařízení NTB. Vážně uvažuji o nákupu tohoto modelu, ale bojím se že se bude hodně zahřívat.
Chlazení je opravdu v poho. I při maximálním provozu jsem se s procesorem nedostal přes hranici 60°C(A to ani v peřinách). A když jde opravdu do tuhého, větrák se roztočí na maximlní otáčky. Zatím se tedy u tohoto NB přehřívání moc nebojím...
mages píše:Zajimalo by mne, zda je standardne soucasti baleni i pridavna baterie.
Nektere obchody (Czech Computer, LanShop) uvadeji, ze je soucasti baleni. Jina zase naopak o teto baterii mlci.
Jak je to tedy? Meli jste u sveho AK030E vymennou baterii navic?
Diky,
Tomas
Ano bateri jsem měl v balení. Bylo to originální balení od Asusu. Nakpoval jsem u mironetu.