uspora baterie + powernow atd.

notebooky Asus a vše kolem nich
matejcharvat

uspora baterie + powernow atd.

Příspěvekod matejcharvat » 30 říj 2006 21:24

Zdravím,
před několika dny jsem si koupil svůj první notebook a to ASUS A6KM-Q070. Jsem s ním velice spokojen až na výdrž baterie. Pohybuje se něco pod tři hodiny. Prosím o radu ohledně powernow - je možno procesor podtaktovat i víc než na 800mhz? myslím, že by to byl velký přínos pro další prodloužení života na baterii.

Dále nevím jestli mi pomůže stáhnout nějaké speciální či jenom nové ovladače ke grafické kartě (N 7300)?

Pokud máte ještě nějaké vychytávky pro úsporu energie, prosím poradte.

díky moc za rady.

leon

Příspěvekod leon » 30 říj 2006 21:31

v Powe4Gear se daj povypínat nepoužívané HW součásti jako např LAN, WiFi atp. a tušim, že tam jde i napevno nastavit CPU na nižší frekvenci ... ale myslim, že to přihodít ka 20 minut ... každopádně jde taky o to, že nová baterie začne naplno pracovat až tak po 3. cyklu

matejcharvat

Příspěvekod matejcharvat » 30 říj 2006 21:33

super, ale vůbec nevim kde hledat to vypínání těch součástí hw? můžeš mi prosim poradit nějak blíž? díky

leon

Příspěvekod leon » 30 říj 2006 21:37

sorry, ale nemám zrovna po ruce Asus notebook ... a možná s i pletu ;) ... vim, že to umí Acer a mám pocit, že i Asus, ale 100% si jistej nejsem ... každopádně se to dá zakázat i např. v HW profilech ... Win XP Nastavení > Vlastnosti Systému > Hardware > Správce Zařízení ... to co tam zakážeš, by se teoreticky mělo vypnout a tím pádem neodebírat ani energii, ale bacha aby sis nezakázal něco co bys neměl ;)

matejcharvat

Příspěvekod matejcharvat » 30 říj 2006 21:45

ok, pokusim se pohrát si s hw profilama, snad se mi to povede...jak tak prozkoumávám power4gear,tak tam se asi zarizeni zakazovat nedaji. Cpu takt taky nejde nastavit. Nevíte jestli existuje nějaký program, který dokáže podtaktovat procesor? pro kancelářskou práci stačí velmi malý takt a myslím že by to docela ušetřilo. díky

Krevety
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Krevety » 30 říj 2006 21:46

hlavne instni nejnovejsi drivery na grafarnu, a podivej se na jeji spravu napajeni ve forcewaru, aby se podtaktovala i ona :wink:
Samsung 730U
(i5 3337U; 8GB RAM; Radeon HD 8570M; 480GB SSD; Win8.1 x64)

matejcharvat

Příspěvekod matejcharvat » 30 říj 2006 21:49

nevim ale kde mam stahnout ty ovladače - je to grafická karta n7300, koukal jsem na nvidia.com a nemůžu nic najít. a taky nevím co je to forceware??? dík

leon

Příspěvekod leon » 30 říj 2006 22:01

matejcharvat píše:jak tak prozkoumávám power4gear,tak tam se asi zarizeni zakazovat nedaji. Cpu takt taky nejde nastavit.

přímo takt to nastavit neumí, ale tušim, že jdou nějak nastavit procenta ... 25 / 50 / 75 / 100 ... ale možná už to taky neni pravda ... docela dlouho už sem ten program nepoužíval ... nemám ho rád :)

PS: cituj jen předposlední a starší příspěvky a pokud možno jen část na kterou odpovídáš ... díky

matejcharvat

Příspěvekod matejcharvat » 30 říj 2006 22:05

ok, sem amater, takže sorry...

na ty procenta už jsem přišel...a když nemáš ten program rád, neznáš nějakou lepší alternativu?

leon

Příspěvekod leon » 30 říj 2006 22:08

v poho, se neomlouvej ... halvně že si se tim začal řídit ;)

o programu na taktování nevim ... u notebooků je to trochu jinak než u stolních PC ... přetaktování se nedoporučuje kvůli chlazení a podtaktování až zas tak moc velkej smysl nedává ... upřímě ... potřebuješ opravdu tak moc pracovat na baterku? ... každej den? ... nebo si chceš jen dokázat, že Tvůj notebook dokáže vic? ;)

matejcharvat

Příspěvekod matejcharvat » 30 říj 2006 22:12

nemůžu najít kde stáhnout forceware...ani nejnovější drivery, na nvidia.com je nějakej zmatek a vůbec se v tom nevyznám...může mi někdo poradit link?

matejcharvat

Příspěvekod matejcharvat » 30 říj 2006 22:19

leon píše:potřebuješ opravdu tak moc pracovat na baterku? ... každej den? ... nebo si chceš jen dokázat, že Tvůj notebook dokáže vic? ;)

no, docela to potřebuju...chodim do školy na přednášky a je to pro mě dobrý, ale obešel bych se bez toho...je to trochu samozřejmě i z toho druhýho důvodu, to ale nic nemění na tom, že bych rád docílil co největší výdrže...prostě to chci zkusit.

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peca-on-line » 30 říj 2006 22:31

Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

matejcharvat

Příspěvekod matejcharvat » 30 říj 2006 22:40

stáhnul jsem si poslední verzi ze zminovaného laptopvidea, ale když pak kliknu na setup, tak se mi napíše, že to nenašlo žádné ovladače který to podporujou a instalace se ukončí...nevim co s tím. prosim pomoc.

Peca-on-line
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Peca-on-line » 30 říj 2006 23:17

Musíš stáhnout ještě .inf soubour(na tý stránce vedle čísla verze) a přepsat s ním ten co je v tom balíku, potom to pojede.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)

Zpět na „notebooky Asus“