uspora baterie + powernow atd.
uspora baterie + powernow atd.
Zdravím,
před několika dny jsem si koupil svůj první notebook a to ASUS A6KM-Q070. Jsem s ním velice spokojen až na výdrž baterie. Pohybuje se něco pod tři hodiny. Prosím o radu ohledně powernow - je možno procesor podtaktovat i víc než na 800mhz? myslím, že by to byl velký přínos pro další prodloužení života na baterii.
Dále nevím jestli mi pomůže stáhnout nějaké speciální či jenom nové ovladače ke grafické kartě (N 7300)?
Pokud máte ještě nějaké vychytávky pro úsporu energie, prosím poradte.
díky moc za rady.
před několika dny jsem si koupil svůj první notebook a to ASUS A6KM-Q070. Jsem s ním velice spokojen až na výdrž baterie. Pohybuje se něco pod tři hodiny. Prosím o radu ohledně powernow - je možno procesor podtaktovat i víc než na 800mhz? myslím, že by to byl velký přínos pro další prodloužení života na baterii.
Dále nevím jestli mi pomůže stáhnout nějaké speciální či jenom nové ovladače ke grafické kartě (N 7300)?
Pokud máte ještě nějaké vychytávky pro úsporu energie, prosím poradte.
díky moc za rady.
sorry, ale nemám zrovna po ruce Asus notebook ... a možná s i pletu
... vim, že to umí Acer a mám pocit, že i Asus, ale 100% si jistej nejsem ... každopádně se to dá zakázat i např. v HW profilech ... Win XP Nastavení > Vlastnosti Systému > Hardware > Správce Zařízení ... to co tam zakážeš, by se teoreticky mělo vypnout a tím pádem neodebírat ani energii, ale bacha aby sis nezakázal něco co bys neměl ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
ok, pokusim se pohrát si s hw profilama, snad se mi to povede...jak tak prozkoumávám power4gear,tak tam se asi zarizeni zakazovat nedaji. Cpu takt taky nejde nastavit. Nevíte jestli existuje nějaký program, který dokáže podtaktovat procesor? pro kancelářskou práci stačí velmi malý takt a myslím že by to docela ušetřilo. díky
matejcharvat píše:jak tak prozkoumávám power4gear,tak tam se asi zarizeni zakazovat nedaji. Cpu takt taky nejde nastavit.
přímo takt to nastavit neumí, ale tušim, že jdou nějak nastavit procenta ... 25 / 50 / 75 / 100 ... ale možná už to taky neni pravda ... docela dlouho už sem ten program nepoužíval ... nemám ho rád
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
PS: cituj jen předposlední a starší příspěvky a pokud možno jen část na kterou odpovídáš ... díky
v poho, se neomlouvej ... halvně že si se tim začal řídit
o programu na taktování nevim ... u notebooků je to trochu jinak než u stolních PC ... přetaktování se nedoporučuje kvůli chlazení a podtaktování až zas tak moc velkej smysl nedává ... upřímě ... potřebuješ opravdu tak moc pracovat na baterku? ... každej den? ... nebo si chceš jen dokázat, že Tvůj notebook dokáže vic?![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
o programu na taktování nevim ... u notebooků je to trochu jinak než u stolních PC ... přetaktování se nedoporučuje kvůli chlazení a podtaktování až zas tak moc velkej smysl nedává ... upřímě ... potřebuješ opravdu tak moc pracovat na baterku? ... každej den? ... nebo si chceš jen dokázat, že Tvůj notebook dokáže vic?
leon píše:potřebuješ opravdu tak moc pracovat na baterku? ... každej den? ... nebo si chceš jen dokázat, že Tvůj notebook dokáže vic?
no, docela to potřebuju...chodim do školy na přednášky a je to pro mě dobrý, ale obešel bych se bez toho...je to trochu samozřejmě i z toho druhýho důvodu, to ale nic nemění na tom, že bych rád docílil co největší výdrže...prostě to chci zkusit.
-
- Moderátor
-
- Moderátor