Notebooky značky Clevo/Eurocom (Goldmax)

Gigabyte, Razer, Gericom, Premio, Com4, ... (pro hojně diskutované značky zřídíme vlasatní skupinu)
Deegr
píše často

Příspěvekod Deegr » 28 zář 2012 12:31

Mě se nezdá 78°C hodně. Mě to příjde zcela normální teplota. Já jen říkám, že u modelu Neptune 2.0 s GTX 680M jsou ty teploty až překvapivě nízké, skoro srovnatelné s desktop kartami. Samozřejmě, že každý racionálně uvažující člověk nemůže věřit tomu, že takto výkonné komponenty se dají bezproblémově uchladit s jednookruhovým chlazením. Teploty musí bát přes 90°C. Stačí si prolést zahraniční fóra.
Goldmax Neptune 2.0, Core i7 3720QM 2.6Ghz (Turbo 3.6Ghz@4.0Ghz), 8GB RAM 1600Mhz,
GeForce GTX 680M 4GB (719/1800@853/2500Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 128GB
3DMark 13: 4 708, 3DMark 11: P7046, 3DMark Vantage: 25 939

Bangla
= K O M E R C E =
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 28 zář 2012 12:44

Samozrejme lze pocitat s vyssi hlucnosti u MSI, jelikoz ten vetracek bezi na vyssi otacky nez u dvouokruhoveho chlazeni. Ale lepe hlucneji a na nizsich teplotach nezli potichu ale na teplotach vysokych.
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 28 zář 2012 13:58

Tak abych to sesumíroval. Recenzi jsem četl a celkem nic moc recenze. Čekal jsem nějaké měření display ,ale nedočkal jsem se. Zlatý notebookcheck ten to aspoň dělá pořádně.
Teploty GPU se mi zdají dobré na 15,6'' NB ,ale teploty CPU jsou mizerné. Já opravdu nechápu jak tam někdo může dát takto mizernou pastu. Dělají to snad všichni XMG, DevilTech ,Goldmax a napočítal bych ještě další. NB za 50K a je tam takový izolant. To je čistě na facku.
Dále k recenzi. Že by redaktor provedl i nějaké testy CPU nic a pak co takhle změřit HDD taky nic. Teploty HDD nejsou. To už líp testují hoši na extranotebook.cz. Tato recenze stojí vážně za kuloví. Čekal jsem také že v recenzi zazáří nová Wi-Fi. Ale na jednom se s redaktorem schodnu a to je ten design vs. MSI.
Jinak po přepastování ty teploty budou určitě o dost nižší.
Jinak u mého NB v dnešní době kdy už není to vedro a v pokoji mám jen 22C mám teploty při BF3 na CPU 73C a GPU 78C u CRYSIS 2 jsou teploty CPU 68-69C a GPU 80C. Grafika mi běží na základních taktech 740/1000MHz. To jen tak pro zajímavost. Jinak v klidu ventilátory vypínají.
Prostě kvalitní pasta.

Bangla
= K O M E R C E =
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 28 zář 2012 14:12

Rozsah recenze mi taky pripada nedostacujici, je to totiz jedna sablona vztahujici se na notebooky, kterou Tomas pouziva jiz radu let a ocividne zaostava. K displeji se nevyjadril temer vubec, to ze ho hezky popisuje zdaleka neni to, co by zajemce ocekaval, WiFi se radsi ani nevenoval, jelikoz na to nema zadnou metodiku. Uvidime, o cem se rozepisi kluci z Zive.sk a XNB.cz

BTW model SCORPIUS pujde na testy s 7970M CF a take GTX 680M SLI, kde se budeme snazit prinest recenzi single GPU reseni, srovnani AMD a NVIDIE a pote samozrejme DUAL GPU reseni. Verim, ze to bude zajimave srovnani v primem souboji, ktere tu jeste nikdy nebylo.
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 29 zář 2012 20:21

Jen se ještě zeptám k té recenzi. Jelikož redaktor neotestoval display a napsal jen že je tam TN panel tak by mě zajímalo jaké používáte ty základní obrazovky. Je to stejný obraz co mám já nebo něco horšího či lepšího? Dík za info.

Bangla
= K O M E R C E =
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 29 zář 2012 20:48

Kazdy prodejce pouziva neco jineho, taky nepouziva porad ty same panely, ale lze objektivne rici, ze ty zakladni maji vseci stejne. Je to smes znacek LG, chi mei a hannstar. Takze zakladni displeje jsou u vsech vetsinou stejne a my nabizime diky eurocomu priplatkove displeje vyssi kvality. Tomas objektivne rekl, ze rozdil je obrovsky, takze tak.
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 29 zář 2012 20:58

Jasné tak premium bude určitě asi lepší. Dík za info

Bangla
= K O M E R C E =
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 04 říj 2012 12:30

Tak ani v recenzi na zive.sk jsme se nedockali vetsiho rozboru WiFi, opět doslo k ignoraci i presto, ze tato komponenta znamena nemale cenove navyseni. LCD tam sklidilo perfektni hodnoceni, ale porad ta metodika na LCD pokulhava, bohuzel. Necekam, ze by recenzenti kvuli trem recenzim rocne menili metodiky, takze mame smulu :-)
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 04 říj 2012 15:38

No tak tito aspoň něco zmínili o té Wi-Fi ,ale pořád to není nic zásadního. O display napsali no prakticky nic.
To nechápu Goldmax jim dá do testu premiové věci a oni místo aby to otestovali tak se na to vyser*u.

monster02
píše často

Příspěvekod monster02 » 05 říj 2012 13:50

Myslim ze asi koli tomu s tym nestracaju cas lebo 50% ludi co to citaju zaujima akurat tak hruby vykon.

Bangla a tu chalanom neposkytnete laptop na testovanie? Asi by sa goldmax dockal aspon jednej podrobnejsej recenzie.

Inak rozmyslam ze vymenim svoju M17x za nieco s crossfire takze v hre je M18x R2 alebo Clevo, cena je plus minus to iste. AW ma laka kvalitou ktorou ma prekvapil a jasne ze lepsi zvuk a myslim ze aj klavesnica a rozlozenie, plus servis v zaruke ale pre Clevo jednoznacne rozmery a vaha, tam nema konkurenciu.
Razer Blade i7 6700HQ GTX 970M

Gigabyte Aero i7 7700HQ GTX 1060

Bangla
= K O M E R C E =
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 05 říj 2012 13:58

Zvuk je u modelu SCORPIUS je Znatelne lepsi, je tam slyset subwoofer skvele, testoval jsem to osobne a tak dobry zvuk jsem u notebooku jeste neslysel. Ono vubec vnimani zvuku je subjektivni, RACER si odnesl z recenze dobre hodnoceni zvuku, ktery jinemu prisel nedostacujici, takze co z toho vzit ze...
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 05 říj 2012 17:02

No tak určitě nemá na ASUS NX90 ,ale tak to je zas jiná liga. A co to slavné MSI jak ho tady furt někdo prosazuje. Má CLEVO lepší zvuk? AW M18r2 ho má ale hodně špičkový. Ty bassy to je prostě kouzlo. Nevěřím že by mělo CLEVO lepší zvuk.

Bangla
= K O M E R C E =
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bangla » 05 říj 2012 17:23

Ja nerekl a ani si nemyslim,ze ma nejlepsi zvuk na trhu, jen srovnavam s notebooky, ktere mi prosly rukama. Ostatni notebooky jsem nemel moznost primo srovnat, proto mi neprislusi se k nim vyjadrovat. Jak jsem rekl, je to hodne subjektivni vec a kazdy ma jine naroky, sluch a samozrejme sluchove citeni. Seriozni repro to ale neni, externim reprakum ci sluchatkum v cene od 500-1000kc se to vsak jiz nevyrovna, takze tak.
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 05 říj 2012 17:33

Tak já jsem u svého NB se zvukem celkem spokojen. Mě to na filmy a hry bohatě postačí. Na kvalitní poslech hudby ,protože mám rád když to fakt řve a basuje používám sluchátka Roccat Kave 5.1 a ty se neztratí ani ve hrách kde jsou boží.

Jinak tady je recenze na váš NB. Zatím to vypadá na kvalitní recenzi. V druhé části se snad dozvíme více o display a ostatních komponentech. Snad otestují i tu luxusní Wi-Fi.
http://extranotebook.cnews.cz/clanky-te ... svete-test

Jde vidět že největší síla je u CRYSIS 2 tam se mi to líbí ,ale u BF3 jak napsali rozdíl 40% a přitom je rozdíl 10-12FPS je nic moc. No snad by BF3 jel bez AA kolem 50-60FPS bez pádů pod 40FPS a to bych byl už spokojen.

Tady je menší článek o zlepšení ENDURU AMD. Už jsem to tu dával před časem ,ale bylo to v AJ teď je to ve zkratce v ČJ.
http://extranotebook.cnews.cz/anandtech ... vylepsenim

ral_cz
občas něco napíše

prosim poradte jakou GK ?

Příspěvekod ral_cz » 15 říj 2012 15:43

jakou GK by jste zvolili do eurocom neptune 2.0: GTX675m / nebo HD 7970m?

stroj je urcen na praci + hry.. jelikoz na hry uz nezbyva tolik casu co driv, hraju vetsinou jen WORLD OF TANKS. Bohuzel zrovna tahle hra neni nejspis otimalizovana pro Nvidii nebo co, protoze nebezi moc dobre (max nizsi stredni dataily - bez efektu) a podle techto testu to neni buchvico ani na GTX 680m [odkaz]

HD 7970m, ale v teto hre opravdu vynika ale co jsem procetl rezenze, nema dotazene drivery - blbne prepinani + ve vsech game nepodava 100% vykon. Ale je zde predpoklad na brzkou zmenu - dotazeni ovladacu.
jen upresnim, ze prechazim z desktopu kde vse poustim na plne detaily :)

predem diky za jakoukoliv reakci!

Zpět na „notebooky - ostatní značky“