Notebooky značky Clevo/Eurocom (Goldmax)
GHOST: Děkuji za zalistování recenze!
Org: Co se týče cen, jsou možnosti, jak dosáhnout slev v rámci několika tisíc. Pro zákazníky O2 je to např 5.000 Kč...
Srovnávat EUROCOM M5 PRO s GS60 nebudu, jelikož to není úplně tak přímý konkurent (nenabízí vše co M5 Pro, např 980M nebo 4K IGZO IPS a mohl bych jmenovat dále...) ale z mé pozice by to nevyznělo moc věrohodně, takže pokud se Tobě nebo jimému zamlouvá GS60 více, je to v pořádku. Eurocom je cílen nad MSI/ASUS, snažíme se vyplnit tento segment trhu. V cenové relaci 30-50tis je to napráskané až nezdravě. Každý zkrátka nechce notebook s logem MSI a nálepkami, i kdyby nabízelo nadpozemký poměr cena/výkon a proto jsme tu my a jiné produkty
Stačí se podívat na Alzu, kde je to vidět zcela jasně. Máme tam konfigurace, které nejsou základní ale spíše high-endové, tedy vybavené hodně luxusně viz http://www.alza.cz/eurocom/v4745.htm
Děláme pro zákazníky vše co je našich silách, například občas zapůjčujeme notebooky v době reklamace, což ti MSI asi neposkytne, takže té přidané hodnoty od Goldmax.cz/Eurocomu je více, jen to není vidět.
Mějte se pánové, ať se daří...
Org: Co se týče cen, jsou možnosti, jak dosáhnout slev v rámci několika tisíc. Pro zákazníky O2 je to např 5.000 Kč...
Srovnávat EUROCOM M5 PRO s GS60 nebudu, jelikož to není úplně tak přímý konkurent (nenabízí vše co M5 Pro, např 980M nebo 4K IGZO IPS a mohl bych jmenovat dále...) ale z mé pozice by to nevyznělo moc věrohodně, takže pokud se Tobě nebo jimému zamlouvá GS60 více, je to v pořádku. Eurocom je cílen nad MSI/ASUS, snažíme se vyplnit tento segment trhu. V cenové relaci 30-50tis je to napráskané až nezdravě. Každý zkrátka nechce notebook s logem MSI a nálepkami, i kdyby nabízelo nadpozemký poměr cena/výkon a proto jsme tu my a jiné produkty

Děláme pro zákazníky vše co je našich silách, například občas zapůjčujeme notebooky v době reklamace, což ti MSI asi neposkytne, takže té přidané hodnoty od Goldmax.cz/Eurocomu je více, jen to není vidět.
Mějte se pánové, ať se daří...
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, je mi jasné, že když sem něco napíšu já, bude mi záhy vyčteno, že jsem určitě zaujatý a že něco někomu nepřeju. Každopádně právě teď píšu z notebooku Eurocom (Clevo) P377SM-A. Předpokládám, že jde o model zde prodávaný jako Eurocom X7, nicméně přímo na notebooku jsem to nikde napsané nenašel.
Pár rychlých zkušeností spíš z hlediska ergonomie. O výkonu vážně moc pochybností nemám
. Člověk si většinou na první osahání všimne těch věcí, co jsou spíš negativnější, tak to podle toho berte...
Je to teda ještě tlustější, než jsem čekal, nicméně nevidim to jako problém při téhle výkonové třídě.
Raději bych viděl, kdyby byla přední hrana nižší i za cenu toho, že by byl vzadu notebook tlustější. Když si sednete ke stolu a máte na něm položené lokty, bude vás při psaní tlačit přední hrana do rukou kousek pod zápěstím. Není to tak hrozný a v případě hraní (WASD) jde ruka stejně ze základny bokem, ale asi by mě to štvalo (kdo není v tomhle moc náročný, ten si určitě zvykne).
Touchpad je posunutý v základně mírně doprava a proti proti středu psací části klávesnice je úplně bokem. Přesně v tom místě mám při psaní položenou pravou dlaň, takže jsem si zvyknul, že během psaní textu se někde na obrazovce pořád mihotá kurzor. Budiž k dobru, že není dotyková plocha i tlačítko, protože pak bych si ji pořád mačkal.
Touchpad je standardní synaptics, rychlost/povrch naprosto ok, samostatná tlačítka považuju taky za lepší volbu. Ovladače na DVD od Cleva mají zablokovanou možnost vypnout vysouvání Win8 nabídek z rohů, ale lze to řešit generickým ovladačem Synaptics. Kus, který mám, už má levé tlačítko nějaké vymačkanější a posazené níže. Je to znát i na stisku.
Klávesnice klasika steelseries, až na provedení čepiček kláves stejná jako v MSI. Bohužel to platí i pro rozložení s tím rozdílem, že proti MSI je prohozené FN a Win. Odsunuté Fn je podle mě lepší volba, než odsunutá klávesa Win, protože pod Win8 je často používaná pro přístup k různým funkcím OS. Bohužel stejně jako u MSI tady chybí klávesy Home a End, které jsou v pravém horním rohu jen jako FN funkce PgUP/PgDN. Proč proboha tohle někdo dělá na 17" notebooku?? Home/End používám často a takhle je to komplikovaná zkratka, když potřebuju Shift+Home, musim použít levý malíček (Shift) a odsunout pravou ruku, abych palcem zmáčkl FN a malíčkem PgUp. Tohle už nejde udělat hůř.
Chybí mi USB konektory vlevo. Vpravo mám obvykle myš a dozadu se mi nechce hrabat.
Mechanické zpracování subjektivně vnímám jako zklamání. Základna samotná je v pohodě, což při té tloušťce nepřekvapí. Klávesnice je podložená příkladně a při hraní nemusí být obavy, že se bude pod rukama kroutit. Ale to víko... tlusté, totálně plastové jako u notebooku pod 10 tisíc. Při otevírání za roh víka v tom vrže a celé to jde do vrtule. Při zatlačení z vnější strany se rychle projevuje vlnění barev na některých místech. Bál bych se nošení v čemkoli, co není hodně dobře vyztužené ze všech stran. Když si na zavřený notebook položíte jeho napájecí adaptér, prohne se plast uprostřed asi o centimetr. Většina mainstream herně-multimediálních strojů za 30 tisíc budí kupodivu lepší dojem ze zpracování. Na druhou stranu u Cleva se vždy primárně platilo za výkon a ten tu opravdu je.
Zatím jsem na tom pořádně nespustil nic náročného, nicméně v klidovém stavu a kancelářské práci se pořád točí ventilátor(y) s hlučností, která je v tiché místnosti dlouhodobě docela otravná. Přitom CPU má teplotu pod 45°C a GPU dokonce pod 35°C.
----
Tolik k mým aktuálním postřehům. Když bude zájem, připíšu pak ještě něco.
Pár rychlých zkušeností spíš z hlediska ergonomie. O výkonu vážně moc pochybností nemám

----
Tolik k mým aktuálním postřehům. Když bude zájem, připíšu pak ještě něco.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo a ještě jedna věc. Jak jsem pochopil, tak tenhle notebook jde sehnat s třemi různými TN panely. Předpokládám, že mám ten nejnižší (a předpokládám, že to je i ten, co je na Alze). U notebooku na 40 tisíc bych už nikomu takový displej nedoporučil a radši připlatil za něco lepšího. Je rozhodně pravda, že průměrný FHD TN panel, který dnes dostanete v notebooku do 20 tisíc (případně u Lenova Y50 i za 30), je znatelně horší jak v úhlech, tak barvách. Na druhou stanu i základní FHD IPS panel z levnějších notebooků nabízí daleko lepší kontrast, barvy i pozorovací úhly.
Už existují i cenově dostupné pěkné 17" FHD IPS panely, takže je možné, že se časem objeví i v tomto notebooku.
Už existují i cenově dostupné pěkné 17" FHD IPS panely, takže je možné, že se časem objeví i v tomto notebooku.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Subáč nemá výhybku a hraje všechno a nějaký hluboký bassy nedává. Výsledný zvuk je celkem ok. Na starý Toshiby s třípásmovými reproduktory to nemá, ale z mého pohledu třeba MSI GT70 hraje dost stejně.
EUROCOM X7 byl otestovan jiz nekolikrat v CZ/SK mediich, takze klady a zapory stroje jiz zname. LCD mas zakladni, pravda a priplatkovy byl oznacovan jako jeden z nejlepsich hernich vubec (cnews). Recenze byly dosud vesmes pozitivni takze se v testu pouze ukaze, nakolik se do nej promitne nase vzajemna historie, ale dovolim si odhadnout, ze k tomu dojde jen minimalne az vubec, tady ti zkratka duveruju jako profikovi, ktery se tim zivi jiz dlouha leta. Preji prijemny zbytek testu Swarme.
Ondra
Ondra
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070
To že je v přední části notebook tlustý a není tak dobře ergonomický jako ASUS ROG se dá řešet přizvednutím zadní části notebooku. Chápu není to moc praktické ,ale pokud bude notebook ležet většinu času doma tak to není na škodu a lépe se na tom píše a plus lépe notebook chladí.
Jinak už dopředu mohu říct že notebook je v zátěži slušně hlučný a asi těžko Eurocom upravil otáčky ventilátorů jinak než samotné CLEVO nastavilo.
Jinak už dopředu mohu říct že notebook je v zátěži slušně hlučný a asi těžko Eurocom upravil otáčky ventilátorů jinak než samotné CLEVO nastavilo.

Notebook by mel mit v hotkey nastaveni rezim silent/tichy a brzy budes moci nastavovat primo otacky ventilatoru plynule, coz nas ceka nekdy do 3 mesicu, takze to otevira zcela nove moznosti regulace hlasitosti chlazeni. Nastavis si teplotu, otacky apod, uz se na to tesim...
Kluci, hezky svatky preju!
Ondra
Kluci, hezky svatky preju!

Ondra
EUROCOM Q5 MAX-Q 1070
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kde že najdu ten silent mode? V hotkey mám pouze nastavení automatic a maximum s tím, že automatic jsem tam měl doteď a u maximum dost pochybuju, že by došlo ke stišení
.
Jako silent mode by se určitě hodil, protože z toho chlazení už mě bolí hlava a celý den mít uzavřený sluchátka na hlavě taky nechci. Přitom se to chladí na zbytečně nízkých teplotách.

Jako silent mode by se určitě hodil, protože z toho chlazení už mě bolí hlava a celý den mít uzavřený sluchátka na hlavě taky nechci. Přitom se to chladí na zbytečně nízkých teplotách.
Zpět na „notebooky - ostatní značky“