Notebooky značky DevilTech

Gigabyte, Razer, Gericom, Premio, Com4, ... (pro hojně diskutované značky zřídíme vlasatní skupinu)
hocico
občas něco napíše

Příspěvekod hocico » 12 dub 2012 13:03

tak to radsej kaslem na to.Urcite to skusim,ale ak to naozaj bude kurit viac ako to bude unosne kalsat na to.Radsej pockam a dokupim novsiu gpu.
Ak som to spravne pochopil tak 15ka sa hreje viac? Ja som si kupil 15ku hlavne koli tomu ze na 100% mam book na nohach.Nikdy a to myslim vazne ze NIKDY nehram nepisem nesedim za stolom, ale book na nohach a 17ka sa mi nepaci, je to uz velke. 15ka je ta best volba premna. UZ viac krat som cital nieco o prepastovani.Naco to robite?Ked mi ten book dojde tak to musim aj ja? Bude to moj 4ty book,ale este som to ani raz nerobil.

Vysvetli pls co znamena smrt notebooku? :? Sa rostopi alebo co ? :shock:

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 12 dub 2012 13:18

Tak tyto skladacky jsou vahove totozne mezi 15,6 a 17,3TFT, takze ja bych bral jednoznacne 17 verzi, ale uz je asi pozde radit.

Navic 17TFT ma lepsi chlazeni.

Jestli planujes hrat a mit notas na nohach (ikdyz si to neumim predstavit), tak si jeste porid nejake azbestove teplaky :)

Tak ono pri hrach ma CPU v zatezi u tohoto notasu 90°C a na GPU 90°C, coz uz jsou hranicni teploty.
Kdyz se book prehriva, tak se snizuje zivotnost komponent.
Asus ROG Strix G18

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 12 dub 2012 13:35

Já bych jen doplnil když už jste se tady rozhodli srovnávat nVidii vs. AMD. Tak já osobně bych řekl že nVidia jen v technologii dohání AMD. Vezměte si třeba kdy AMD umělo více obrazovek už někdy s HD 5000 a kdy nVidia teprve teď s GTX 600. (beru min 3.monitory). A i teď nVidia umí ,,jen" 4 monitory když to AMD klidně šest. Je fakt že na víc jak tři už je třeba větší síla výkonu grafiky a za druhé je to málo použitelné. Spíše bych vyděl jako plus ty tři obrazovky. Nevím jak je to u NB ,ale s HD 6990M jde v pohodě připojit dva monitory k NB takže máte tři obrazovky a hry si zahrajete taky sice né vše na max. GTX 580M nevím jestli to umí.
Když vezmu to přepínání grafik tam AMD to umělo dřív. Tehdy jsem měl ACER s AMD CPU i AMD grafikou a normálně se grafiky přepínaly. Sice fakt asi cca na 1s problikl černě obraz. nVidia to neuměla až s tehnologii optimus se to naučila. AMD by to umělo i teď ,ale většina výrobců to zakáže. Třeba můj NB to neumí ,ale Alienware by to umět měl. Ovladače no nevím ale já neměl problém s ovladači snad nikdy.

Orgasmic: ty už nemáš Alienware že píšeš měl jsem tam i integrovku?

hocico: ano NB bude dobré přepastovat jinak ti to bude topit 90C a to rozhodně už OC nedoporučuji. Tyto výrobci tam vždy dávají nějakou nekvalitní pastu a ještě tam dají takové kydance.
Takovýto NB dát na kolena? No nevím ale z recenzí vím že ty 15" NB měli ze spodka teplotu přes 35C. Jestli máš tu 15" s jedním ventilátorem tak tam se smiř se 40C ze spodka. Leda tak použít chladící podložku a nebo to zkusit přepastovat.

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 12 dub 2012 13:43

Uz ne, ted mam MSI GT780.
Asus ROG Strix G18

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 12 dub 2012 13:45

Aha. Si nebyl spokojený nebo tě táhlo jen něco nového?

hocico
občas něco napíše

Příspěvekod hocico » 12 dub 2012 13:51

To ano 17ka je super. A strasne dlho som vahal(cca 5dni) 15 - 17 glare / non-glare / hd6990 - gtx 580 a zakial som sa rozhodol pribudla nova grafika gtx 675. Kukal som testy, ale ked som sa docital o PhysX a optimuse volba bola jasna. Nakoniec to bola 15 + glare a gtx 675.
15 len koli tomu ze 17ku som na nohach este nemal ak nepocitam obcas par minut za bratrancovou 17kou na stole jeho pisacieho stolaa bal sa ze mi nebude vyhovovat.15ky mam predsa uz zo 4 roky.Uvidim a mozno buduci bude 17+ :)

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 12 dub 2012 13:52

Spokojeny jsem byl maximalne, akorat jsem mel dobrou nabidku na odkup a hlavne vedomi, ze az bych chtel koupit casem novou verzi nejakeho herniho booku s Ivy Bridge a novou grafarnou, tak by byl propad ceny obrovsky. MSI GT780 si cenu udrzi lepe.

Jen pro info...prodal jsem ho i s SSD za 41500Kc a za 2 mesice ho kupec prodal na aukru za 30tis :)
Asus ROG Strix G18

hocico
občas něco napíše

Příspěvekod hocico » 12 dub 2012 14:01

Vlastimil91 píše:hocico: ano NB bude dobré přepastovat jinak ti to bude topit 90C a to rozhodně už OC nedoporučuji. Tyto výrobci tam vždy dávají nějakou nekvalitní pastu a ještě tam dají takové kydance.
Takovýto NB dát na kolena? No nevím ale z recenzí vím že ty 15" NB měli ze spodka teplotu přes 35C. Jestli máš tu 15" s jedním ventilátorem tak tam se smiř se 40C ze spodka. Leda tak použít chladící podložku a nebo to zkusit přepastovat.

Nastastie su tam 2 ako pri 17ke. Keby niesu 2 berem 100% 17ku. Vedeli by ste pls poradit kde a aku pastu kupit? Nech ju mam skor ako pride book. A inak,to ho mam akoze sam rozobrat a prepastovat si to? V zivote som to neorbil. Ak nepocitam moj prvi desktop Pentium 166mhz 16mb ram :) co sme s kamosom taktovali na 188mhz :D

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 12 dub 2012 14:07

Já doporučuji tuto pastu: Coollaboratory Liquid Ultra a nebo pro lehkou práci Coollaboratory Liguid Metal Pad pod 3x GPU + Clening Set.

Je to lehké když to uděláš hned jak ti NB dorazí. Stačí otevřít zadní kryt a pak jenom odmontovat chladiče. Řikám schválně že je to snadné když ti to přijde hned ,protože pasta nebude zapečená takže to lehce sundáš. Já to nechal cca týden a z grafiky jsem to pak musel trhat jak to bylo připečené. Ta pasta co tam dávají se dá sundat v pohodě i prstem :)

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 12 dub 2012 14:11

hocico píše:
Vlastimil91 píše:hocico: ano NB bude dobré přepastovat jinak ti to bude topit 90C a to rozhodně už OC nedoporučuji. Tyto výrobci tam vždy dávají nějakou nekvalitní pastu a ještě tam dají takové kydance.

Nastastie su tam 2 ako pri 17ke. Keby niesu 2 berem 100% 17ku. Vedeli by ste pls poradit kde a aku pastu kupit? Nech ju mam skor ako pride book. A inak,to ho mam akoze sam rozobrat a prepastovat si to? V zivote som to neorbil. Ak nepocitam moj prvi desktop Pentium 166mhz 16mb ram :) co sme s kamosom taktovali na 188mhz :D

Pokud vim, tak okruh tam je jen jeden. Neplet si to s tim, ze tam jsou dva chladice ;)
Asus ROG Strix G18

hocico
občas něco napíše

Příspěvekod hocico » 12 dub 2012 14:15

Super vdaka. Len o tej Coollaboratory Liquid Ultra som nasiel toto - Ujde to ale nevhodné pro hliníkové povrchy (naleptává)
A inak na http://www.notebookcheck.net/Review-Sch ... 895.0.html namerali az Maximum: 50.7 °C Tak uvidim ci ta pasta pomoze.

hocico
občas něco napíše

Příspěvekod hocico » 12 dub 2012 14:17

orgasmic píše:Pokud vim, tak okruh tam je jen jeden. Neplet si to s tim, ze tam jsou dva chladice ;)

v tom clanku je recenzia presne na book aky som kupil. su tam predsa dva,alebo sa mylim?

Vlastimil91

Příspěvekod Vlastimil91 » 12 dub 2012 14:18

O jaký jde kousek?

hocico
občas něco napíše

Příspěvekod hocico » 12 dub 2012 14:22

Vlastimil91 píše:O jaký jde kousek?
otazka na koho?

A orgasmic co ty na to? Su tam dva ze?

orgasmic
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod orgasmic » 12 dub 2012 14:24

Tak tento ma skutecne dva okruhy.
Kolik si za nej dal a kde jsi ho objednal?
Asus ROG Strix G18

Zpět na „notebooky - ostatní značky“