Nevím, kde jste vzali, že jsou Eurocom hlučné. Samozřejmě, já jsem si nevyzkoušel a ani nevyzkouším všechny modely od této firmy, ale dle alespoň mého kusu si troufnu tvrdit :
NTB se v klidovém stavu, respektive bez zátěže, tj Wi-Fi, internet, word atp nezahřívá prakticky vůbec, teplota CPU je cca 40°C, GPU 35°C - hlučnost prakticky nulová. Hučí jen chladící podložka s 3mi ventilátory - Cooler Master.
Teploty v zátěži na umření opravdu nejsou, nejsem největší hráč, ale například po hodině hraní CoD MW teploty :
CPU max 60°C
GPU max 65°C
Při zátěži dalšími typy her atp se teploty nepohybovaly nijak rozdílně, tudíž dle mého, se NTB uchladí velmi dobře i z dlouhodobého hlediska teploty/hlučnosti/výdrže komponent
Ad k ceně NTB : záleží na individuální domluvě, natrefení na akcích, a hlavně na tom, co si konkrétně kdo od NTB přeje. Ceny jsou víceméně konkurenceschopné, ale čím se člověk dostává výš a výš, klasické firmy ve smyslu MSI, HP, Toshibo, ASUS atp již nemají mi co nabídnout, jelikož takové konfigurace nedělají - viz můj podpis, natož za tuto cenu.
Jediný, z "velkých" výrobců, kdo toto je schopen nabídnout (komponenty jenž jsem požadoval) je Dell, potažmo Alienware, ale za jakou cenu??
Tudíž v mé volbě toto byla volba č1 a z mých dosavadních zkušeností mé jakékoliv další NTB/a že je střídám poměrně často/ bude opět a zase Eurocom - Goldmax.
P.S. cca 13000bodů v 3D Mark 11 je docela slušné skóre ne?
![Very Happy :-D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Goldmax (Eurocom) X7 - Intel Core i7 4700MQ Haswell, 16GB RAM, 2x ATI Radeon 8970M 4GB CrossFire, HDD data, SSD system, Win 7 Ultimate