Baterie
Baterie
dnes mi přišel notebook, tak bych se rád zeptal jestli musím nějak naformátovat baterii? (například jako u mobilu, žeji nabiji, nechám úplně vybít a znovu nabít, takhle 3krát??) A ještě bych se rád zeptal jak poznám že je byterie nabitá?? Předem díky za odpovědi.
Předpokládám, že tam máš Li-Ion baterii, takže žádný cykli nedělej a vyvaruj se úplnýmu vybití. A že je baterie nabitá poznáš buď podle ikony ve win. nebo je většinou na ntb dioda, která ti značí nabití baterie.
Toshiba X200-25G / Intel Core 2 Duo T7500 2,2Ghz, 4GB RAM, GeForce 8700M GT 512MB, 500GB,BT,Wi-Fi,Windows 7 x64
Právě mi došla 12Cell Baterka do pavilionu (Li-ion). Četl jsem asi 2x článek věnovaný baterkám (teď už nevím, kde je).
Tuším, že u Li-ion bylo, že se má vybít max. na 40% a pak zase nabít. A jak je to pak s tím, až se to nabije na 100% ? Vadí tomu, když to nechám v síti?
Chci, aby mi vydržela alespoň ten rok ... minulá 6Cell mi vydržela tak půl roku a začala odcházet ...
Je na Paviliony nějaký softík, který např. při 97% nabíjení "odpojí" baterku, aby do ní už nešel proud?
Tuším, že u Li-ion bylo, že se má vybít max. na 40% a pak zase nabít. A jak je to pak s tím, až se to nabije na 100% ? Vadí tomu, když to nechám v síti?
Chci, aby mi vydržela alespoň ten rok ... minulá 6Cell mi vydržela tak půl roku a začala odcházet ...
Je na Paviliony nějaký softík, který např. při 97% nabíjení "odpojí" baterku, aby do ní už nešel proud?
Měl jsem předtím 6ti článkovou a po půl roce vydržela tak možná půl hodiny ... za dalších pár týdnů 5 minut ... od tý doby jsem jel pořád jen na zdroji (baterie byla v NTB) a teď jsem si koupil tu 12ti článkovou, takže chci, aby vydržela dlouho ... A není to levná záležitost, takže na novou musím mít taky peníze.
Četl jsem, že se má vybít nejvíce na 40% a pak zase nabít. Ale co když budu celý den na přednáškách? Jak toho mám docílit ?
Podle mě se mi často skoro úplně vybije
Četl jsem, že se má vybít nejvíce na 40% a pak zase nabít. Ale co když budu celý den na přednáškách? Jak toho mám docílit ?
Podle mě se mi často skoro úplně vybije
V zivote sa mi ziadna baterka nepokazila(mam tu dokonca jedne 4 roky stari book a baterka ma tak 50 percent kapacity)...
Takze to neries vela s tym neziskas maximalne problemi pokial nieke nieco vadne book,baterka atd. Tak to 2 roky musi vydrzat funkcne a nestratit za rok viac ako 40 percent kapacity(a to uz hovorim vela)
Takze to neries vela s tym neziskas maximalne problemi pokial nieke nieco vadne book,baterka atd. Tak to 2 roky musi vydrzat funkcne a nestratit za rok viac ako 40 percent kapacity(a to uz hovorim vela)
vydrz pul hodiny po pulroce neni normalni u zadny baterie a zadnyho booku.
mozna i duvod k reklamaci
mozna i duvod k reklamaci
Acer Aspire 6920G-6A4G25MN, 2GHz Intel Dual Core,4096MB RAM, NVIDIA GeForce 9500M GS.
Backtrack 3 mod final Linux
TV karta AverTV Hybrid Express A577, myš Razer Diamondback
Backtrack 3 mod final Linux
TV karta AverTV Hybrid Express A577, myš Razer Diamondback
Chtěl jsem ho poslat na reklamaci, jenže z důvodu maturity jsem nemohl. Chtěl jsem ho poslat po maturitě. Byl to už skoro rok (tak necelý měsíc a měl bych ten ntb i s baterií rok) a dal jsem to do servisu, protože odešel HDD.
Nahlásil jsem i vadnou baterii. Za pár dní mi volali ze sběrného střediska, ať doložím doklad, že je baterka PŮL roku stará, jinak mi to nevyreklamují.
Teď jsem nabil tu novou 12článkovou a zkouším jet bez zdroje (mám zapnutý net[káblem, ne wifi, ta je vylá], hraje mi tu hudba, chatuju, jas tak na střed, režim HP Recomended) a za 10 minut mi ubyly 4-5%. Tak jsem zvědavý...
Nahlásil jsem i vadnou baterii. Za pár dní mi volali ze sběrného střediska, ať doložím doklad, že je baterka PŮL roku stará, jinak mi to nevyreklamují.
Teď jsem nabil tu novou 12článkovou a zkouším jet bez zdroje (mám zapnutý net[káblem, ne wifi, ta je vylá], hraje mi tu hudba, chatuju, jas tak na střed, režim HP Recomended) a za 10 minut mi ubyly 4-5%. Tak jsem zvědavý...
Z toho co jsem cetl i se bavil primo s vedoucim manazerem spolecnosti na vyrobu baterii se opravdu jevi jako nejidealnejsi nabiti na 40%, ovsem s tim notebook moc dlouho nevydrzi. Sony ma ve svych noteboocich utilitku, ktera umoznuje nabijet baterii do 80%, coz by podle nich melo prodlouzit jejich zivotnost. Obecne se uvadi, ze pokud mate notebook dlouho v siti, meli byste baterii vyndat.
Na druhou stranu, ja u sveho Vaio TX51B baterii nikdy nesetril, nabijel ji naplno a vybijel take az do dna a vydrzela mi skoro ctyri roky, pricemz se nabijela do 100% (dle woken) a vydrzela i tesne pred smrti cca 4 hodiny. Pak nahle v jednom mesici se jeji vydrz zmenila na mene nez jednu hodinu, tak jsem koupil novou. Tudiz opravdu zalezi na kusu i zpracovateli a to jak se o ni starat je spise na uzivatelovi.
Na druhou stranu, ja u sveho Vaio TX51B baterii nikdy nesetril, nabijel ji naplno a vybijel take az do dna a vydrzela mi skoro ctyri roky, pricemz se nabijela do 100% (dle woken) a vydrzela i tesne pred smrti cca 4 hodiny. Pak nahle v jednom mesici se jeji vydrz zmenila na mene nez jednu hodinu, tak jsem koupil novou. Tudiz opravdu zalezi na kusu i zpracovateli a to jak se o ni starat je spise na uzivatelovi.
compal ma soft, kterej udrzuje hladinu na 50/75/100 pro prodlouzeni kapacity (hadam ze na hw urovni, protoze se nad 50 nenabije ani kdyz je vypnutej a v siti)
jini vyrobci maji urcite svoje podobny vychytavky
na baterky bejvaj bohuzel zkraceny zaruky (6mesicu)
jini vyrobci maji urcite svoje podobny vychytavky
polo píše:Tak zaruku na baterku by si mal mat 1 rok urcite by som to reklamoval a ak nepomoze tak book...Ako som pisal(naznacil) uz predtym muselo(alebo stale je) tam nieco vadne...
na baterky bejvaj bohuzel zkraceny zaruky (6mesicu)