Dobrý den,
koupil jsem si externí disk http://www.alza.cz/western-digital-my-b ... 191948.htm v bláhové naději, že budu moct přenášet velký objemy dat přes USB 3.0 nějakou super rychlostí, výsledek mě ale nenadchnul, a tak bych se rád zeptal, jestli současná rychlost 50 MB/s je už maximum, nebo je někde chyba...
V ntb mám klasickej HDD s 5400rpm a dva USB 3.0 porty, novej WD exterák má 7200rpm.
Předem díky za všechny rady, názory a nadávky...
Exterák, jede to dost rychle?
-
- občas něco napíše
-
- občas něco napíše
Ta rychlost je pro zápis nebo čtení na externí disk?
V notebooku je jak velký disk?
Ten externí disk je sice rychlej, ale v tomhle případě ho asi brzdí ten v notebooku. 5400rpm by odpovídalo tomu průměrnému reálnému čtení cca 50 MB/s. Navíc, jestli se jedná o hodně fragmentovaná data umístěná třeba blíž ke středu disku tak to taky limituje přenos.
Ten externí disk je sice rychlej, ale v tomhle případě ho asi brzdí ten v notebooku. 5400rpm by odpovídalo tomu průměrnému reálnému čtení cca 50 MB/s. Navíc, jestli se jedná o hodně fragmentovaná data umístěná třeba blíž ke středu disku tak to taky limituje přenos.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]
-
- občas něco napíše
kubino píše:Ta rychlost je pro zápis nebo čtení na externí disk?
Je to rychlost přenosu, takže to asi bude brzdit pomalejší disk...
Ten v notebooku má 1 TB, fragmentace předpokládám moc velká nebude, předtím byl disk novej a data díky jejich charakteru ani moc nepromazávám (myslim, že sem dokonce nedávno dělal analýzu a v tomhle ohledu to bylo v pohodě).
Ještě zkouším instalovat nějaký drivery, ale zatím bez výsledku.
Pokud někdo přijde a řekne "s tím, co máš, to rychlejc nepoběží ani náhodou", tak se s tím smířím. To není nic, s čím by se dobře adaptovaná rodina nedokázala vyrovnat. Jen to ve mě trochu hlodá...
...každopádně díky oběma.
hmm tak nový terový disk by měl být rychlý dost.
Zkus ten externí změřit nějakým testem, např ATTO Disk Benchmarkem. A v obou usb 3.0 portech (u mého notebooku jsou dva porty ze čtyř pomalejší).
http://www.attotech.com/products/produc ... _Benchmark
Drivery by to taky mohly ovlivnit,byť by tam měly být z výroby funkční.
Edit:
Tak jsem pro zajímavost změřil WD 1TB 2.5" přes USB3.0 a ukázal mi v tom testu čtení i zápis okolo 65 MB/s, takže 3,5" by měl dát určitě víc.
Zkus ten externí změřit nějakým testem, např ATTO Disk Benchmarkem. A v obou usb 3.0 portech (u mého notebooku jsou dva porty ze čtyř pomalejší).
Edit:
Tak jsem pro zajímavost změřil WD 1TB 2.5" přes USB3.0 a ukázal mi v tom testu čtení i zápis okolo 65 MB/s, takže 3,5" by měl dát určitě víc.
[size=92]Compal->Asus->Dell (Razer->Logitech)[/size]
-
- občas něco napíše
kubino píše:hmm tak nový terový disk by měl být rychlý dost.
Edit:
Tak tady to je, nahoře sem změřil C, pod tím je pak novej exterák. Jestli to teda dobře chápu, tak teoretický maximum bude na sedmdesáti a reálně pak těch plus mínus padesát...