Zbook Fury G10 + G2 TB Dock - cyklování obrazovky

Diskuse o veškerém příslušenství. Brašny, externí disky, přídanvé karty, WiFi atp.
Asanoth
občas něco napíše

Zbook Fury G10 + G2 TB Dock - cyklování obrazovky

Příspěvekod Asanoth » 01 dub 2026 09:15

Zdravím,
pořídil jsem si "nový" Zbook Fury 16 g10 náhradou za Precision 7510. WIn 11 Pro.
S dockem Dell TB16 fungovalo vše v pořádku, ale nebavilo mě muset otevírat notebook pro nalezení otevíracího tlačítka, tak jsme pořídil HP TB Dock G2 s kombi kabelem a origo 230 W adaptérem.
PC dock normálně pozná, fungují USB věci, dokonce i zvukovka, ale nefunguje obraz. Běžně mám připojené 2 externí monitory, jeden QHD a jeden FHD, nicméně puštěný bývá jen ten QHD. Ani když mám zapojený pouze jeden přes DP, tak obraz neběží.
Dochází k nekonečnému cyklování obrazovky, takže obraz Ntb problikává (takové to mírné zmenšení obrazu jako že se připojila nová obrazovka), ale nic nenaskočí, externí monitor ani neblikne (i dioda zůstává na stand-by).
Jednou se to už chytlo, asi po 10 blikáních, ale jinak ne.
Co se mi taky povedlo, že jsem vytáhnul DP kabel a zapojil a taky se to chytnulo - i po odpojení a připojení kabelu docku.
FW i všechny ovladače jsou aktuální.
Zkoušel jsem v BIOSU navýšit VRAM karty, nastavit jenom dedikovanou GPU (to se chovalo nejhůř), taky jsem někde v nastavení USB vypnul "Povolit vypínat pro úsporu energie", nebo tak něco. AI mi ještě radila hledat v biosu nějaké TB Legacy nastavení, ale to tam nemám.

DP kabel je nový, druhý monitor je na kvalitním HDMI kabelu s Vention redukcí.

Měli byste prosím nějaký tip, jak to zprovoznit?
Díky :) .

leon
guru

Re: Zbook Fury G10 + G2 TB Dock - cyklování obrazovky

Příspěvekod leon » 02 dub 2026 15:48

Chápu to správně, že máš dock DELL a notebook HP?
První co mě napadá, že je tam nějaký problém s kompatibilitou, dost možná i záměrný.
Možná by pomohlo vyzkoušet, jestli dock funguje s jiným notebookem, a jestli notebook funguje s jiným dockem. Tím by možná šlo odhalit, kde je problém, jestli v docku nebo v notebooku.

zivan
guru

Příspěvekod zivan » 04 dub 2026 16:43

No já z tohoto popisu chápu, že mu právě dock Dell a notebook HP funguje, ale protože nefunguje zapínání přes tlačítko na docku, tak koupil dock HP a ten blbne.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP Universal USB-C Dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

leon
guru

Příspěvekod leon » 04 dub 2026 17:48

pravda, nějak jsem se v tom ztratil
v tom případě to vidím na reklamaci HP docku

nicméně stále platí, co jsem psal minule:
Možná by pomohlo vyzkoušet, jestli dock funguje s jiným notebookem, a jestli notebook funguje s jiným dockem. Tím by možná šlo odhalit, kde je problém, jestli v docku nebo v notebooku.

Asanoth
občas něco napíše

Příspěvekod Asanoth » 06 dub 2026 16:51

Díky. Notebook funguje s dockem HP USB-C G5.
TB Dock má kombi kabel, a jiný zbook po ruce nemám, pouze Elitebook a tam nesedí konektor. Ten můj konektor na docku je pevný, není spojený magnetem.
Ale když ten DP kabel zapojím až potom, co věechno běží, tak se to chytí.

leon
guru

Příspěvekod leon » 06 dub 2026 21:55

takže vyřešeno?
chápu to správně?

Zpět na „Příslušenství“