Zabezpečení notebooku
Zabezpečení notebooku
Zdravim,
planuji si ted na vysokou skolu koupit notebook a chtel sem se zeptat jaky zabezpecovaci zpusoby by jste mi doporucili abych o danny notebook neprisel.
zatim me napadaji pouze dva ruzne zpusoby
a) ctecka otisku prstu, ktera sice nezabrani odcizeni, ale aspon se me nikdo do notebooku nedostane kdyz si to nebudu prat a nikdo mi neprecte heslo pres rameno a podobne
b) takove to ocelove lanko, kterym se notebook pridela treba k topeni. a v tomhle bode bych vas chtel poprosit o radu, zda mate nekdo s timto zpusobem zabezpeceni nejakou zkusenost, zda jsou lanka u nas prodavana kompatibilni se vsemi typy notebooku a podobne
x) pokud existuje cokoli jineho a vite o tom, napiste to prosim dolu do diskuze
Moc dik vsem za rady
planuji si ted na vysokou skolu koupit notebook a chtel sem se zeptat jaky zabezpecovaci zpusoby by jste mi doporucili abych o danny notebook neprisel.
zatim me napadaji pouze dva ruzne zpusoby
a) ctecka otisku prstu, ktera sice nezabrani odcizeni, ale aspon se me nikdo do notebooku nedostane kdyz si to nebudu prat a nikdo mi neprecte heslo pres rameno a podobne
b) takove to ocelove lanko, kterym se notebook pridela treba k topeni. a v tomhle bode bych vas chtel poprosit o radu, zda mate nekdo s timto zpusobem zabezpeceni nejakou zkusenost, zda jsou lanka u nas prodavana kompatibilni se vsemi typy notebooku a podobne
x) pokud existuje cokoli jineho a vite o tom, napiste to prosim dolu do diskuze
Moc dik vsem za rady
tak ta čtečka otisků prstů tě zase tolik nepomůže, protože máš na výběr při přihlašování jestli použiješ prst nebo napíšeš heslo ( pomůže ti leda v tom, že ti to heslo nikdo nepřečte přes rameno, to je pravda )
TP R61 T8100 - 2,1 Ghz / 15,4" WSXGA+ / 2GB RAM DDR2 / 16O GB HDD / nVidia Quadro NVS 140M / Windows Vista Business
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
aky bych se připojil k dotazu. Jak to vy vysokoškoláci děláte? Půjdu teď taky na výšku, tak nevím, jeslti se vyplatí notebook s sebou brát na všechny přednášky, obědy atd, prostě nehnout se od něj, nebo ho můžu nechat na pokoji. Bude tam můj spolužák, kterého znám a pak jeden novej (třílůžák) nevím no.
Byla by dobrá nějaká zkušenost. Lanko už jsem si koupil, batoh budu mít přímo na NB. (Dicota BacPac Venture).
Jak to děláte vy?
Byla by dobrá nějaká zkušenost. Lanko už jsem si koupil, batoh budu mít přímo na NB. (Dicota BacPac Venture).
Jak to děláte vy?
Život nabral smysl. Tehdy. V ten jeden okamžik bylo rozhodnuto.
Anime...
Anime...
-
- guru
Samozrejme na začiatku mnohý berú nb všade so sebou ale po nejakej dobe ich to prejde
Keď je na intraku je stale zamknuty o radiator alebo kostru stola, keď ho beriem so sebou iba na prednašku tak z neho nespustim oči, keď niekde inde kde by sa mohla vyskytnuť možnosť "WC" berem zámok.
Za základ považujem mať nb stále na očiach a keď to nieje možné odradiť zámkom /susedn nemá tak odnesie jeho nb /.
Upozorňujem že zámok nieje žiadne super riešenie, s trochou šťastia sa dá prestrihnúť i kombinačkami
Keď je na intraku je stale zamknuty o radiator alebo kostru stola, keď ho beriem so sebou iba na prednašku tak z neho nespustim oči, keď niekde inde kde by sa mohla vyskytnuť možnosť "WC" berem zámok.
Za základ považujem mať nb stále na očiach a keď to nieje možné odradiť zámkom /susedn nemá tak odnesie jeho nb /.
Upozorňujem že zámok nieje žiadne super riešenie, s trochou šťastia sa dá prestrihnúť i kombinačkami
Tak u nás na přednáškách (FIT VUT) připadá odhaduji na 100 lidí 95 notebooků. (Jestli jich na té přednášce 100 vůbec je.) Lanko jsem u nikoho ještě neviděl. Když se od booku hnu treba na WC, tak se vždy ujistím, že mi ho hlídá kámoš.
Jinak ten Kensington Lock je dobrý podle mě hlavně na veletrhy a podobné akce, kdy manažer nemůže mít notebook pořád na očích, popřípadě se nechce vrhat v stíhání za nějakým zlodějem, který to rychle čapnul a zdrhal. Proti kleštím je lanko IMHO trochu bezmocné.
Jinak ten Kensington Lock je dobrý podle mě hlavně na veletrhy a podobné akce, kdy manažer nemůže mít notebook pořád na očích, popřípadě se nechce vrhat v stíhání za nějakým zlodějem, který to rychle čapnul a zdrhal. Proti kleštím je lanko IMHO trochu bezmocné.
Fedora @ Lenovo ThinkPad T460s
-
- Moderátor
Třeba to lanko na kolejním pokoji není úplně marná věc, na kolejích se krade a člověk když si chce odskočit jen na záchod na chodbu tak by měl zamknout pokoj, ale spousta lidí to fláká. pokud do pokoje vleze někdo cizí s cílem něco rychle vzít tak notebook přivázaný k topení mu v tom může zabránit...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.
-
- guru
GR!nCh píše:... Když se od booku hnu treba na WC, tak se vždy ujistím, že mi ho hlídá kámoš...
to je samozrejme, ale človek by mal vydržať 2h bez wc
Inak môže pomôcť odlíšiť sa od ostatných /napr. nálepka na veku alebo nejaké podobné úpravy/, zlodel radšej šlohne asus ktorý pred rokom mala pol školy ako nejaky "vytuningovany" asus. /ja mám nálepku Ubuntu na veku /
OT:príbeh kamošky ktorý ma uistil v investícií 800sk do lanka: V noci sa jej snívalo že niekto chodí po izbe, ráno sa zobudí a nb nikde. Proste zlodej v noci vošiel do izby, zobral nb a odišiel...
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
kensington je sice hezká věc, ale zloděj to buď přeštípne, nebo do dvou minut odemkne (není problém sehnat návody).
ideální je TMP čip a čtečka otisků prstů
ad. škola - jo, tahat všude, pokud není někdo, kdo ho na pár minut pohlídá. a pokud nemáš nějakou 4kilovou bestii, není problém ho na zádech tahat (s dobrým batohem)
ideální je TMP čip a čtečka otisků prstů
ad. škola - jo, tahat všude, pokud není někdo, kdo ho na pár minut pohlídá. a pokud nemáš nějakou 4kilovou bestii, není problém ho na zádech tahat (s dobrým batohem)
Apple Macbook White