naklápěcí kolečka na myších Logitech

Diskuse o veškerém příslušenství. Brašny, externí disky, přídanvé karty, WiFi atp.
adamjursa

naklápěcí kolečka na myších Logitech

Příspěvekod adamjursa » 02 led 2008 21:34

Chci se zeptat na vaše zkušenosti s myší s naklápěcím kolečkem Logitech. Jak dlouho ji používáte - jak jste spokojeni?

Já mám myš Logitech V150 asi půl roku. Pracuju v cadu, takže hodně často používám "prostřední tlačítko" - klikám na kolečko. Kromě toho používám v mozille naklápění pro pohyb vpřed/zpět. Co vám budu říkat - už to nefunguje. Popravdě řečeno jsem kupoval logitech právě proto aby ta myš fungovala. Po půl roce musím polohu stisknutého tlačítka hledat někde mezi stisknutím a současným pravým vyklopením. Je to nepoužitelné, půjde na reklamaci a jsem dost zklamaný.

Chci si pořídit novou myš. Poraďte mi jakou. Podmínkou je laser, rád bych bezdrát s výdrží minimálně měsíc, dva. Na ceně až tak nezáleží, za kvalitu jsem ochoten si připlatit. Ve starších diskusích se doporučuje NX nano, ale taky je tam to kolečko prý podivné. Tak mě příjde - logitech nedělá už snad žádnou myš bez naklápěcího kolečka a ty naklápěcí nestojí za moc. Teď babo raď, já teda nemůžu nic vymyslet...

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 02 led 2008 21:43

jestli pouzivas naklapeni do stran jen pro pohyb vpred/vzad v mozille... tak na to je dle me lepsi dvojice tlacitek na palec (viz modely MX500-510-518), jsou to sice dratovky, a ne k notebooku... ale kazdopadne je to jedna z nejspolehlivejsich mysi... akorat optika, ale vyrabi se G5 nebo jak se jim rika, ty jsou laserove a daj se sehnat i bez kabelu jestli se nemylim. Ale myslim ze ten rozdil tam v tech snimacich nebude uz skoro k poznani, ty MX maj skvelou optiku. Takze bude asi jedno jak vyberes, pokud ale nesetris tak nevidim duvod proc nebrat prave nejake to G5, G7 ... nevim presne, v techto laserovych moc prehled nemam.

Vx Nano je sice pekny... ale kolecko uz nema funkci tlacitka, prepina se tim styl protaceni kolecka, jestli krokovy nebo plynuly.

adamjursa

Příspěvekod adamjursa » 02 led 2008 23:35

na vx nano kolečko nemá funkci tlačítka?? takže je tam prostřední tlačítko řešené jak?
Naposledy upravil(a) adamjursa dne 02 led 2008 23:52, celkem upraveno 2 x.

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 02 led 2008 23:41

kousek nad koleckem je tlacitko, na ktere se da nastavit ta funkce prostredniho tlacitka...

adamjursa

Příspěvekod adamjursa » 02 led 2008 23:58

ty herni mysi vypadaji tak spravne bytelne, to ano, ale nejak me to neoslovuje, prece jenom hry moc nehraju :-)

to reseni kolecka u vx nano sice moje obavy do jiste miry resi, ale zas nevim jak bych si zvykal porad prechmatavat z kolecka na tlacitko...

asi koupim na prechodnou dobu nejakou levnou genius a budu doufat ze mi tu V150 vymeni nebo opravi a nez zase prestane fungovat tak u logitechu snad zjisti ze misto naklapeciho kolecka by bylo lepsi to tlacitko na boku...

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 03 led 2008 00:17

Tak hry hrat nemusis... to prece neznamena ze kdyz jsou delany predevsim pro hrace,ze jejich vyuziti je pouze pro hry. Ty mysi jsou spolehlive a presne a jsou dobre resene.. predpokladal jsem ze ti jde o presnost kdyz delas v CADu

adamjursa

Příspěvekod adamjursa » 03 led 2008 00:28

To je mi jasne ze nejsou jenom pro hry, jenom tak vypadaji :-) Proste si nekoupim vec ktera se mi nelibi... Jinak v prvni rade me jde spis o spolehlivost a moznost pouzit na skoro jakemkoliv povrchu. Dostatecnou presnost maji dneska snad uz vsechny mysi.

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 03 led 2008 09:36

na CAD stačí obyčejná optika za 400 s černou podložkou. Mě to připadá dostatečně přesný. :wink: Máme to ve škole a jako nikdy jsem stim problém neměl, přestože mám doma několika násobně přesnější myš, tak nepoznávám v CADu rozdíl. Ale pokud jde o hry je to jasný ^^ :lol:
tento účet již není aktivní.

adamjursa

Příspěvekod adamjursa » 03 led 2008 11:24

Vzdyť přesně tohle píšu. Přesnost až tak neprožívám, problemy mám s tím nepodařeným kolečkem.

Crabik
guru

Příspěvekod Crabik » 03 led 2008 16:25

VX nano ma 5 tlacitek. U ukazovacku mam tlacitka vpred/zpet, pod koleckem mam tlacitko, ktere osobne pouzivam na spusteni VLC playeru (a je polozeno pomerne nesikovne, moc "dole" pro pouziti jako stredni tlacitko), pak je tam kolecko, ktere pri stisknuti prepina mezi fast a normalnim scrollingem. vychyleni kolecka doprava + doleva pouzivam na prepnuti desktopu, resp. prechodu na plochu.

Tlacitka se samozrejme daji preprogramovat (az na to zmacknuti kolecka, to je spis ciste mechanicka zalezitost), cili to "prostredni tlacitko" muze klidne byt u ukazovacku (misto vpred nebo zpet, ktere si muzes vratit na vychylovaci kolecko), coz si myslim, ze bude mnohem pohodlnejsi nez mackat kolecko.

Kazdopadne to kolecko je v poradku, to bud dotycny uzivatel, ktery si tady nekde stezoval, nebyl zvykly nebo mel vadny kus.

Nejlevenejsi jsem ho videl v e-shopu electroworldu (zde).

Jinak me tam nastvalo, ze jsem hned po 15 minutach musel lozit do ini souboru a aktivovat si podporu pro VLC player, jelikoz to jinak prilozeny SetPoint nepodporuje. Ten program celkove omezuje trochu vic nez by bylo nutne. :roll:
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)

NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ

xmarek
píše často

Re: naklápěcí kolečka na myších Logitech

Příspěvekod xmarek » 03 led 2008 20:15

adamjursa píše:Tak mě příjde - logitech nedělá už snad žádnou myš bez naklápěcího kolečka a ty naklápěcí nestojí za moc.
Naprostý souhlas. Mám Logitech Nano a co se týče naklápění tak bych se bez této featury obešel. Jediné co to přináší je viklavé kývání ze stranu na stranu. Kdyby existovala tato myš bez naklápění tak ji z fleku koupím. Jinak laser a bezdrátový přenos je super. Kde se hrabe optika, která mi co chvíli ustřelovala. A nedělala to jej jedna konkrétní. Měl jsem problémy z více značkami. :(
Jinak to tlačítko co může suplovat stisknutí kolečka je dle mého soudu vzhledem k nevhodnému umístění v podstatě nepoužitelné. Tlačítka po levé straně jsou mnohem použitelnější. :D

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 03 led 2008 21:00

Kdyz budes honit optiku po lesklym lakovanym stole nebo po leskly plastovy podlozce tak se nemuzes divit, ze uskakuje... to jen par senzoru je uzpusobenych aby jezdili po takovem materialu a i tak jednou za cas poposkoci... ale na latkovych podlozkach nehrozi ze by dobra opticka mys kdykoliv ustrelila

adamjursa

Příspěvekod adamjursa » 03 led 2008 21:44

Me "ustrelovala" nejcasteji na drevenem dyhovanem stole. Laser to zvlada v pohode.

Solitary
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Solitary » 03 led 2008 21:56

No dyt rikam ze optika po stolech rada uskakuje, ale jako to je jedina vyhoda laseru, ze jezdi temer po cemkoliv... ale kdyz se pouzije vhodna podlozka tak uz tam neni skoro zadny rozdil, zadny co normalni clovek pozna. Ja bych nejezdil po stole ani s laserem...

adamjursa

Příspěvekod adamjursa » 03 led 2008 22:05

no vidis, a ja zase nemam rad podlozky a od doby co jsem vyhodil kulickovou mys je nepouzivam :)

nicmene mys jsem porad nevybral, takze asi koupim jako zalozni prvni levny genius na ktery narazim a logitech hodim do reklamace...

Zpět na „Příslušenství“